Neparastākās kokteiļu sastāvdaļas

Ledus no 10 000 gadus veca ledāja Aļaskā
Ja vēlies sajust senatnes vēsmas , dodies uz Kentuki, tur tu varēsi nobaudīt Vūdfordas piparmētru džulepu, kamēr skatīsies zirgu skriešanās sacīkstes. Šo dzērienu pasniedz īpašā Tiffany & Co glāzē, kuras ir tikai 73 visā pasaulē.

Šūnakmens
Poraino akmeni bārmenis izmanto, lai iegūtu vissausāko martini kāds vien ir iespējams. Divus vai trīs olīšus novieto glāzes apakšā un pārlej ar atdzesētu dzērienu.

šunakmens

Jūras ezis
Losandželosā ‘’Pot Bar’’ ir iespēja izmēģināt kokteili, kurā tiek pievienots jūras ezis un ūdenszāles. Šā kokteiļa pamatā ir tekila. Intereanti ir arī tas, ka nepareizi pagatavots jūras ezis ir ļoti indīgs.
jūras ezis

Kalmāra tinte
Londonā ‘’The London Coctail Club’’ klientiem tiek piedāvāts kalmāra tintes sauers , ko radījis JJ Goodman. Tintes sāļumus un agaves sīrupa saldums liks tavām garšas kārpiņām apjukt.
kalmāra tinte

Aknu pastēte – Foie Gras
Īpaši pagatavotā pīles pastēte tiek izmantota ‘’Andre’s ‘’Las Vegasā , kur tā ir īpašā Martini sastāvā. Portland bārā ‘’Ox’’ar šo pastēti pat dekorē burbona kokteili ko dēvē par ‘’Foie the Hell of it.’
aknu pastēte

Šķidrais slāpeklis
Pēdējā laikā pat ļoti iecienīts ir šķidrais slāpeklis, ko izmanto dažādu kokteiļu dzesēšanā, saldēšanai un maģiska efekta radīšanai. Sava aukstumu dēļ – 321 grāds, tas ir īpaši bīstams, ja netiek pareizi pielietots.
šķidrais slāpeklis

Izmantotie avoti:
www.complex.com
www.liquor.com
www.greatideas.people.com
www.houseandgarden.co.uk

Autore: Sanita Slezkina

One Response

  1. Rihards
    Rihards at |

    Interesants raksts. Patika.

    Reply