Araks | Arrack | Bar.lv

Araks (Arrack, Arak vai Arrak) ir destilāts no cukurniedrēm vai cukurpalmas sulas. Jau no seniem laikiem šo dzērienu ražo Malaizijā, Indijā, Javā un citās austrumu valstīs. Augstu palmu galotnēs izdara vairākus iegriezumus koka zaros un zem tiem novieto māla traukus. Koka rēta izdala sulu, kura tiek savākta piestiprinātajos traukos. Interesanti ir tas, ka sula jau sākotnēji ir ar nelielu alkohola saturu. Šo palmas sulu fermentē un vēlāk destilē. Dzērienu bauda uzreiz pēc destilācijas vai arī iztur koka mucās. Alkohola saturs ir no 32 līdz 58%. Ir dzirdēts, ka dažās pasaules valstīs par Arraku dēvē destilātus no rīsiem un datelēm.
Uzglabāšanas temperatūra ir +16 +18 grādi.
Dzērienu tīrā veidā var pasniegt Shot vai viskija glāzē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *