Tulkojumā no angļu valodas vārds „bitter” nozīmē ‘rūgts’. Tātad visiem dzērieniem, kuru nosaukumā ir iekļauts vārds „bitter” vienmēr būs rūgta garša. Šo dzērienu radīšanā izmanto dažādas augu saknes, zālaugu izvilkumus, tropisko augļu ekstraktus, daudz un dažādas cita veida garšvielas un tinktūras. Lielāko daļu biteru droši var uzskatīt par izteiktiem aperitīviem, ēstgribu veicinošiem dzērieniem. Agrāk kokteilis nebija kokteilis, ja tā sastāvā nebija bitera. Vēsturiska realitāte ir tāda, ka biteri nāca no vietējās aptiekas. Mūsdienās bārmeņi gatavo savus īpašos biterus, piemēram no rabarbera vai pīlādžiem.
Šis ir viens no polārākajiem biteriem pasaulē, bez kura nav iedomājams neviens klasisks kokteiļu bārs. Angostura bitter izmanto kokteiļos dzērienu aromatizēšanai. Šī bitera ražošanas recepte tiek turēta stingrā slepenībā, taču ir zināms, ka tas radīts, izmantojot pomeranču koka mizu, genciāna un angelikas saknes, hinīna mizas, krustnagliņas un muskata ziedus, kardamonu, kanēli. Visas šīs garšvielas ir savienotas perfektā kombinācijā. Kokteiļos šo biteri izmanto ne vairāk kā 5 pilienus.
Rūgts apelsīnu uzlējums, kuru izmanto kokteiļu aromatizēšanai. Neapšaubāmi šis ir otrs nepieciešamākais biters jūsu bārā, ja specializējaties vecu un klasisku kokteiļu pagatavošanā.
Daudzdimensiju ziedu aromāti un citrusu notis. Lielisks šampanieša un džina kokteiļos.
Īpašs, jo radīts izmantojot īstu bekonu.
Melno un sarkano piparu sajaukums padarīs kokteili ugunīgu.
Vairis Bērziņš – Bar.lv bārmeņu skola