Kokteiļu gatavošana ar blenderi (blend) | Bar.lv

Blenderis – no angļu vārda „blend” nozīmē maisījums jeb sajaukums. Blenderis ir elektriska ierīce, kura sastāv no motora un stikla vai plastmasas krūzes ar vāciņu. Svarīgākā detaļa blenderim ir asmens, kas milzīgā ātrumā sasmalcina ogas, augļus, dārzeņus, kā arī citus produktus un sajauc tos vienotā masā ar citiem receptē paredzētajiem komponentiem. Profesionāliem blenderiem ir iespēja regulēt asmeņu apgriezienu ātrumu, kā rezultātā ir iespējams panākt vēlamo kokteiļa konsistenci. Ļoti populāri ir blenderī pagatavotie Frozen kokteiļi. Tie ir kokteiļi ar smalcinātu ledu.
* Lai pagatavotu kokteili , kura receptē ir paredzēts ledus, rekomendēju ledu iepriekš sasmalcināt un tikai tad pievienot komponentiem. Kokteiļa pagatavošanu blenderī ar smalcinātu ledu ir jāveic tik ilgi, kamēr visi komponenti izveidojuši vienotu masu. Tomēr, ja kokteiļa pagatavošana blenderī ar smalcinātu ledu notiks pārāk ilgi un ar lielu asmeņu apgriezienu ātrumu, tad ledus sašķaidīšanas rezultātā kokteilī  var parādīties ūdens, kas, protams, ir nevēlams faktors. Ūdens var mainīt gala produkta vēlamo garšu. Dažkārt bārmeņi sākumā ar lielu asmeņu apgriezienu ātrumu sasmalcina augļus vai ogas kopā ar citiem receptē paredzētajiem komponentiem un tikai pēc tam pievieno smalcinātu ledu un atkārtoti uz pāris sekundēm ieslēdz blenderi ar minimālu ātrumu.
zemeņu Daikirī* Ja kokteiļa receptē ir minēts, ka kokteili ir jāpagatavo blenderī ar smalcinātu ledu, tad tas nozīmē, ka smalcinātam ledum ir jābūt 2/3 no kopējā kokteiļa apjoma. Piemēram, ja kokteiļu komponentu kopējais iznākums ir 300 ml, tad kopā ar smalcinātu ledu kokteiļa iznākumam ir jābūt 500 ml. Taču par smalcināta ledus daudzumu kokteilī domas starp bārmeņiem dalās. Tā kā mēģiniet paši.
Nobeigumā gribu piebilst, ka smalcinātu ledu mājas apstākļos var iegūt, ietinot ledu tīrā dvielītī un sadauzot to ar cietu priekšmetu, piemēram, gaļas āmuriņu. Kokteiļus, pagatavotus blenderī ar smalcinātu ledu, pasniedziet ar diviem salmiņiem. Gadījumā, ja aizsprūdīs viens, rezervē būs otrs.

Rolands Timuks

Bar.lv

P.S. Iesakām apmeklēt bārmeņu apmācību, lai uzzinātu vairāk.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *