Events & Blog | Lapa 12 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

“Cēsu alus”: “Merlin” ir veiksmīgs projekts, tomēr restorānu segmentā attīstīties neplānojam

Lai gan alus restorāna “Merlin” projekts ir veiksmīgs, alus darītava AS “Cēsu alus” neplāno atvērt jaunus restorānus un izvērsties šajā segmentā, atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Eva […]
26. jūlijs, 2019

Absints

Absints ir stiprs alkoholisks dzēriens, ar alkohola saturu no 45-73%, dubults destilāts ar rūgtenu garšu, spirts pagatavots no vīna, kartupeļiem, bietēm vai graudiem, kombinējot to ar […]
26. jūlijs, 2019

Blackwood

50 ml Balts rums 15 ml kanēļa sīrups 40 ml apelsīnu sula 15 ml laima sula 5 ml balzamiko mērce Metode: kratīt un izkāst Glāze: vīna […]
26. jūlijs, 2019

MARCEL WANDERS “PINNED UP”COCKTAIL

30 ml – Bols Genever, 30 ml- Bols Elderflower, 15 ml – sv. spiesta cintrona sula, 1 – greipfrūta šķēle, 8 – sv. piparmētru lapas, papildināt ar Ginger Ale (ingvera […]
26. jūlijs, 2019

Noskaidroti labākie Latvijā darinātie vīni

Nozare.lv, 2011. gada 1. augusts Starptautiska žūrija noteikusi labākos no Latvijā selekcionētajām vīnogu šķirnēm darinātos vietējos vīnus,  informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības pārstāvji. Kā ziņots, […]
26. jūlijs, 2019

Restorāna Manhattan svinīgā atklāšana Vērmanes parkā

Vērmanes parka vēsturiskā restorāna ēkā, kuru šobrīd pazīstam kā ēku kompleksu Vernisāžu, tiks atklāts restorāns Manhattan. Tērbatas iela 2.  (Tērbatas un Merķeļa ielas stūris), Rīga “Ņujorkas […]
26. jūlijs, 2019

PASSION SEA kokteilis

15 ml baltais vermuts 40 ml zelata rums 15 ml apelsīnu liķieris 30 ml blue curacao sīrups 150 ml marakujas sula Metode: kratīt un izkāst Glāze: hurricane […]
26. jūlijs, 2019

Flair bārmeņu apmācība darbam disko klubā

26. jūlijs, 2019

Kaislīgais Ruma Kokteilis

45 ml ķiršu rums 45ml ķiršu sula 60 ml Passion (marakujas) liļieris Papildināt ar marakujas sulu Dekotrs: ķirši, apelsīns Metode: pa taisno glāzē Trauks: burka ar ledu. Pirmo lej ķiršu […]
26. jūlijs, 2019

Passion fruit martini kokteilis

45 ml vodka, 30 ml Passion fruit puree (kaisles augļu biezeni), 1/2 Passion fruit (kaisles augli), 15 ml cukura sīrupu, 15 ml citronu sula svaigis speista, 20 ml ananāsu […]
26. jūlijs, 2019

“Aldaris” Latvijā tirgos jaunu enerģijas dzērienu

Dzērienu ražotājs “Aldaris” Latvijā tirgos jaunu enerģijas dzērienu “Battery Hydro”, kura izveidē Somijas partneri “Sinerbrychoff” investējuši gandrīz 100 000 eiro (70 000 latu), informē kompānijas Korporatīvo […]
26. jūlijs, 2019

Passion liķieris

Liķieris pagatavots no tropiska augļa, kurš tiek audzēts Ekvadorā, Āfrikā, Austrālijā, Brazīlijā un citās tropiskās valstīs. Šos augļus visā pasaulē dēvē par iekāres jeb kaisles augļiem. […]
26. jūlijs, 2019

Apricot Brandy liķieris

Liķieris radīts izmantojot augstas klases aprikozu ekstraktu, savienojot to ar brendiju. Alkohola saturs šajos dzērienos ir no 24 – 35%. Liķieri ražo daudzas valstis, tomēr biežāk […]
26. jūlijs, 2019

Red Hot kokteilis

• 50 ml Spiced rums • 10 ml Laima sula • 200 ml Ginger Ale limonāde Metode: pasniegšanas glāzē Glāze: Highball Dekorācija: Mazs pipariņš un ingvera […]
26. jūlijs, 2019

Šķidruma mērvienības

Autors: Rolands Timuks (Bar.lv bartenders training centre) Šajā sadaļā tiek izskaidrotas tās mērvienības, kuras tiek izmantotas kokteiļu receptēs, kā arī papildus ir pievienotas vispasaules šķidruma mērvienības. […]
26. jūlijs, 2019

“Valmiermuižas alus” pērn audzējis apgrozījumu par 68%

Alus darītavas SIA “Valmiermuižas alus” apgrozījums pērn audzis par 68% salīdzinājumā ar 2010.gadu, informēja uzņēmuma pārstāvji. Saskaņā ar neauditētajiem darbības rezultātiem “Valmiermuižas alus” apgrozījums pērn sasniedzis […]
26. jūlijs, 2019

Ananāsu – piparmētru Kaipiriņja

4 nelielas ananāsu filejiņas 3 piparmētru lapas (saplēstas) 1 tējkarote cukura 50 ml Cachaca Šeikerī liec ananāsu, piparmētru un cukuru. Ar stampiņu rūpīgi sapresē. Pievieno šeikerī […]
26. jūlijs, 2019

Patēriņam Latvijā nodotā viskija daudzums gada laikā palielinājies par 55,04%

Gada laikā vislielākais pieaugums starp patēriņam nodotajiem alkoholiskajiem dzērieniem bijis viskijam – salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri daudzums palielinājies par 55,04%, liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotā […]
26. jūlijs, 2019

Lifesaver shot kokteilis

15 ml Baileys Irish Cream, 15 ml gaišais rums, 15 ml Malibu, 15 ml ananāsu sula, Putukrējuma cepurīte. Gatavošana: visu salej šotiņā, dzer ar vienu malku.
26. jūlijs, 2019

Grand Marnier liķieris

Šis ir apelsīnu liķieris ar alkohola saturu 40%. Liķiera ražošanā tiek izmantots augstvērtīgs konjaks un apelsīnu miziņas no Karību salās audzētiem apelsīniem. Pastāv arī Grand Marnier […]
26. jūlijs, 2019

Tējas dzeršanas rituāli un ceremonijas

Kā ir zināms, pirmo reizi tējas dzērienu sāka lietot Ķīnā , vēl Tan ( VII – IX) laikmetā. Pirmsākumos tējas lapu uzlējumu izmantoja medicīnas vajadzībās, bet […]
26. jūlijs, 2019

Witches Brew kokteiļa recepte

60 ml Midori melones liķieris, 30 ml vodka, 15 ml Tripple Sec lieķieris, 15 ml citronu sula, 3 gb. zemenes, Metode: presēt, Dekorē: melno cukuru, Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

Juris Ķēniņš, The Left DOOR BAR, Rīga – TOP 2016

Juris Ķēniņš. Iespējams, labākais bārmenis Latvijā. Vairāku kokteiļu sacensību uzvarētājs. 2015. un 2016. gadā Juris pārstāvēja Latvijas godu starptautiskās sacensībās Sidnejā (Austrālija) un Havanā (Kuba). Juris […]
26. jūlijs, 2019

BEKONA SMŪTIJS

200 ml kokosriekstu piens 1 ēd.k. kakao pulvera 1 ēd.k. medus 1 gab. banāns 4 gab. apceptas bekona šķēles Dekorācija: apcepta bekona šķēlīte Metode: sajaukt blenderī […]
26. jūlijs, 2019

Aperitīvi un Diģestīvi

Aperitīva dzērieni ir dzērieni, kas uzlabo kuņģa darbību, izsauc apetīti un nav barojoši. Tie nevar būt izteikti saldi. Alkoholiskie aperitīvi ir alus, jauni vai vidēji veci […]
26. jūlijs, 2019

Rosemary Collins

60 ml džins 2 ēdamkarotes cukura sīrups 2 ēdamkarotes citrona sulas 150 ml gāzēts ūdens 1 rozmarīns Metode: Kratīt + papildināt ar ūdeni glāzē ielikt rozmarīnu. Glāze: Collins […]
26. jūlijs, 2019

Par pavadīto laiku Bar.lv bārmeņu skolā

Bārmeņu kursus meklēju internetā un uzgāju Bar.lv un nolēmu spert šo soli uz mazā sapnīša piepildīšanu. Par bārmeni vēlējos jau kļūt savos 16 gados, tolaik iestājos […]