Events & Blog | Lapa 13 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

MAGIC MOJITO kokteiļa recepte

60 ml Bacardi Limon 5 piparmētru lapas 1 tējk. cukurs 30 ml svaigi spiesta laima sula 2 „dashes” Angostura Bitters 1 Martini glāzes lieluma cukurvates bumba […]
26. jūlijs, 2019

Mamajuana (Mamahuana)

Uz mani ļoti lielu, spožu iespaidu atstāja Dominikānas republikas alkoholisks uzlējums uz vietējās zāles. Mani pārsteidza gan tā iedarbība uz organismu tā lietošanas brīdī, kā arī […]
26. jūlijs, 2019

Eksperti: Vismaz trīs dienas nedēļā vajadzētu atturēties no alkohola lietošanas

Vismaz trīs dienas nedēļā vajadzētu atturēties no alkohola lietošanas, lai izvairītos no ieslīgšanas nemitīgā dzeršanā un mazinātu aknu slimību risku, brīdina Lielbritānijas vadošie ārsti. Lielbritānijas Karaliskā […]
26. jūlijs, 2019

Par godu Blaumaņa 150 gadu jubilejai “Valmiermuižas alus” izveidojis īpašu alus pudeļu dizainu

 “Valmiermuižas alus” izveidojis īpašu alus pudeļu dizainu Rūdolfa Blaumaņa 150 gadu jubilejai un rakstniekam veltītajam teātra festivālam Valmieras drāmas teātrī, informēja VSIA “Valmieras drāmas teātris” sabiedrisko […]
26. jūlijs, 2019

Bāra noteikumi

1) Tu nevari lietot alkoholu visu dienu, ja nesāc to darīt jau no rīta. 2) Klienti, kuri guļ uz grīdas, netiek apkalpoti. 3) “Nekad” darbojas nekad. […]
26. jūlijs, 2019

Kāda tad īsti ir bārmeņu profesija ?

Izraksts no jauniešu žurnāla POPCORN Vēstuļu lapas “Helpline” – Hey, Popcorn! Apraksti lūdzu profesiju Bārmenis! Kādi ir plusi un mīnusi? Kur var macīties? Vai ir kādi […]
26. jūlijs, 2019

Gummy Bear Martini

60 ml vodka 20 ml aveņu sīrups 30 ml dzērveņu sula 30 ml citronu-laima limonāde 4 gumijas lācīši Metode: kratīt un izkāst Dekorēt ar gumijas lācīšiem. Glāzei […]
26. jūlijs, 2019

Ledus nozīme bārā un tā veidi

Ledus ir pašsaprotama lieta, ko sasaldējam mājas apstākļos vai nopērkam gatavu veikalā. Bet bāra ikdienā šis vienkāršais produkts ierindojas pie vienām no svarīgākajām sastāvdaļām, ko katru […]
26. jūlijs, 2019

ShotCafe

Nolēmu uzrakstīt par šo iestādi, jo pats esmu tās regulārs apmeklētājs un man liekas, ka tā ir populāra vieta ne tikai vietējiem, bet arī ārzemju viesiem. […]
26. jūlijs, 2019

Bloody Maria

  50 ml silver tequila 20 ml laima sula 100 ml tomātu sula 3 pilieni worcestershire mērce 3 pilieni tabasco mērce 1/2 tējkarote svaigi rīvēts mārrutks […]
26. jūlijs, 2019

CAPE TOWN COOLER

  25 ml – Bols Arbūza, 10 ml – Bols Sour Apple, 30 ml – Bols Genever, 40 ml – ābolu sula, 5 ml – cukura sīrups, 15 ml laima […]
29. septembris, 2019

B bārs

26. jūlijs, 2019

Blackwood

50 ml Balts rums 15 ml kanēļa sīrups 40 ml apelsīnu sula 15 ml laima sula 5 ml balzamiko mērce Metode: kratīt un izkāst Glāze: vīna […]
26. jūlijs, 2019

Aurora Jungle Juice kokteilis

Šis kokteilis neatstās vienaldzīgus cilvēkus naktsklubos, kur ir luminiscējošā gaisma. Rozā krāsai mijoties ar ultravioletajām lampām rodas neatkārtojama krāsa. Tomēr jāatzīst, kaut arī izskatās šie kokteiļi […]
26. jūlijs, 2019

TOP – 2016 bārmenis Aigars Neimanis, French Bar “La Belle Époque”, Rīga

Jauns un talantīgs bārmenis, kurš salīdzinoši nesen pabeidza bārmeņu skolu. Viens no retajiem Latvijas bārmeņiem, kurš spēs sniegt virtuozu flaira šovu kokteiļu gatavošanas laikā. Teicams sarunu biedrs, […]
26. jūlijs, 2019

Twister cocktail

50 ml gaišais rums 20 ml Cointreau 30 ml zemeņu biezenis 20ml laima sula 100 ml apelsīnu sula Metode: kratīt un izkāst Glāze: Highball (ilgo dzērienu […]
26. jūlijs, 2019

Hemingway Daiquiri kokteilis

50 ml gaišais rums, 10 ml ķiršu liķieris, 15 ml cukura sīrups, 20 ml greipfrūtu sula, 15 ml laima sula. Visus komponentus sakrati šeikerī, izkās kokteiļu […]
26. jūlijs, 2019

Vecrīgā atklās konceptveikalu, galeriju un kafejnīcu “Bang Bang”

Piektdien, 20.aprīlī, plkst.20 Kalēju ielā tiks atklāts jauns konceptveikals, kas vienlaikus būs arī galerija un kafejnīca “Bang Bang”, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja veikala pārstāvis Kaspars Grava. […]
26. jūlijs, 2019

Eksotiski kokteiļi | Exotic

Long drink izmēra kokteiļi, kurus pasniedz tikai auglī. Ļoti iecienīti kokteiļi ir Karību salās. Smalcināts ledus + Rums, tekila, pisco, kašasa un citi alkoholiskie dzērieni (nerekomendējams […]
26. jūlijs, 2019

Degustējam vīnu

Ar tīru ūdeni izskalojiet mutes dobumu un galvenais apskalojiet visus mēles receptorus. Būtu labi ja pirms vīna degustācijas nedzersiet kafiju, nepīpēsiet, neēdīsiet šokolādi un citus produktus, […]
26. jūlijs, 2019

“Coca-Cola” izstāda slepeno recepti

Vašingtona, ASV bezalkoholisko dzērienu gigants “Coca-Cola” pirmo reizi savas pastāvēšanas laikā izstādījis kokakolas slepeno recepti, tiesa, izstādes apmeklētāji var apskatīt vienīgi metāla kasti, kurā tā glabājas. […]
26. jūlijs, 2019

Kokteilis „Cosmopolitan”, vēsture un variācijas

Šī kokteiļa izcelšanās nav precīzi zināma, daži apgalvo, ka kokteilis ir radies San Francisko, ASV 70. gados, citi, ka to izdomājuši franču bārmeņi pagājušajā gadsimtā. Taču […]
26. jūlijs, 2019

Vīnogulāji, vīna gatavošana

Vīnu var radīt no ogām un augļiem. Galvenais lai var izspiest sulu. Labākie pasaules vīni tiek ražoti no vīnogām tāpēc, ka vīnogu miziņa satur ļoti daudz […]
26. jūlijs, 2019

Armanjaks | Armagnac

Armanjaks bija pazīstams jau 15. gadsimtā. Tieši tāpat kā konjakam, Armanjaka ražošanu stingri kontrolē Francijas valdība. Lai brendiju varētu nosaukt par „Armanjaku” ir jāievēro sekojoša reglamentācija. […]
26. jūlijs, 2019

Tumšās vīnogu šķirnes

Cabernet – Sauvignon (kabernet sevinjon) Šī ir viena no populārākajām tumšo vīnogu šķirnēm pasaulē. Vīnogas audzē gandrīz katrā valstī, kurā ražo vīnus. Izņēmums varētu būt Vācija, […]
26. jūlijs, 2019

CAPE CORDDER

50 ml vodka 150 ml dzērveņu sula laima šķēle Glāze: ilgo dzērienu glāze Metode: kratīt un izkāst Dekors: laima šķēle Iesūtīja: Beāte Balode
26. jūlijs, 2019

Cointreau liķieris

Kvantro – tā šī dzēriena nosaukumu izrunā franči. Unikālo liķieri ar alkohola saturu 40% 1849. gadā Francijā radīja divi brāļi konditori, Ādolfs (Adolphe Cointreau) un Eduards-Žans […]