Events & Blog | Lapa 13 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Patēriņam Latvijā nodotā viskija daudzums gada laikā palielinājies par 55,04%

Gada laikā vislielākais pieaugums starp patēriņam nodotajiem alkoholiskajiem dzērieniem bijis viskijam – salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri daudzums palielinājies par 55,04%, liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotā […]
26. jūlijs, 2019

Japāņu Ume vīna šarms

Leģenda vēsta, ka Ume koks (radniecīgs mums pazīstamajām plūmēm un aprikozēm) Japānā tika ievests no Ķīnas sestajā gadsimtā, kā dāvana tā laika Imperiālajai galvaspilsētai. Ume tika […]
26. jūlijs, 2019

Biteri bāros, jeb rūgt-vielas kokteiļiem

Tulkojumā no angļu valodas vārds „bitter” nozīmē ‘rūgts’. Tātad visiem dzērieniem, kuru nosaukumā ir iekļauts vārds „bitter” vienmēr būs rūgta garša. Šo dzērienu radīšanā izmanto dažādas […]
26. jūlijs, 2019

“Gemosam” pērn bijis rekordgads, šogad plāno vēl 5-10% izaugsmi

Pērn bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotājs “Gemoss” sasniedzis rekordlielus rādītājus, turklāt šogad uzņēmums plāno vēl 5-10% izaugsmi, intervijā biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja “Gemoss” vadītāja Ieva […]
26. jūlijs, 2019

Viskija ražošana

Viskija ražošana visā pasaulē ir daļēji līdzīga. Šajā sadaļā tiek aprakstīta skotu viskija ražošanas pamatprincipi, jo tieši Skotijā ir meklējami viskija ražošanas pirmsākumi. Visi citi pasaules […]
26. jūlijs, 2019

Jūramalas krodziņš „Kūriņš”

Tēma: Interesanti Latvijas bāri. Atveru vārtiņus un tie nočīkst kā vēsturisks senču mantojums. Kāds dēlītis turās ļoti braši, bet kāds aiz vecuma kustās, tomēr savu pievilcību […]
26. jūlijs, 2019

Mustique Fizz

100 ml schweppes citrus blend 1/2 marakuja 15 ml marakujas sīrups Metode: Marakuju sapresējiet. Ar karoti ievietojiet sampaniša glāzē, pievienojiet citus komponentus un apmaisiet. Glāze: klasiskā […]
26. jūlijs, 2019

Sambuka

Sambuka ir Itālijā radīts, parasti bezkrāsains liķieris ar anīsa garšu. Dažreiz ir sastopamas arī sambukas, kuras ir zilā vai sarkanā krāsā. Gluži kā ar citiem liķieriem […]
26. jūlijs, 2019

SWEET STRAWBERRY kokteilis

  100 ml piens, 2 bumbas plombīra saldējuma, 30 ml zemeņu sīrups, 30 ml saldais krējums, Metode – Blend, Glāze – Colada, Dekorācija – Zemene un […]
26. jūlijs, 2019

MARGADITA

40 ml baltās tekilas 40 ml liķieris Cointreau 30 ml laima sula 1.5 ml Rozes sīrupa Malti balti pipari minimāli Metode: Kratīt un izkāst Glāze: Margarita […]
26. jūlijs, 2019

Rising Sun

30 ml  viskijs 20 ml Akashi-Thai (plūmju liķieris) 20 ml svaigi spiesta citronu sula 15 zaļās tējas sīrups (Homemade) 1 olas baltums Metode: kratīt un izkāst […]
26. jūlijs, 2019

Tiramisu Pudding Shots

Iesūtīja: Anete Pļavāne. 12 porcijām: 50 ml kafija 150 ml piens 110 gr. šokolādes pudiņš 110 gr. baltās šokolādes pudiņš 12 sarullētas vafeles 50 ml kafijas liķieris 50 ml vodka glāze putukrējuma […]
26. jūlijs, 2019

Monin Summer kokteilis

40 ml – gaišais rums, 20 ml – Monin persiku sīrups, 20 ml – laima sula, 3 – 4  persiku pusītes, Metode – sablendēt. Glāze – Martini Dekors […]
26. jūlijs, 2019

Mai Christmas Tai

20ml Džins 20ml Tumšais rums 20ml Apelsīnu liķieris (Triple Sec) 15ml Svaigi spiesta laima sula 10ml Riekstu sīrups Metode: Sakratīt un izkāst Glāze: Old Fashioned Dekorācija: […]
26. jūlijs, 2019

Salda krējuma liķieri “Irish Cream” – receptes

Par Irish Cream dēvē liķierus ar alkohola saturu no 15 – 25 %, kuri pagatavoti izmantojot īru viskiju, saldu krējumu, medu, kā arī citas garšvielas.Populārākie Irish […]
26. jūlijs, 2019

WHITE COSMOPOLITAN

40 ml citronu vodka, 15 ml Triple Sec, 15 ml svaigi spiesta laima sula, 30 ml baltā dzērveņu sula (white cranberry juice). Dekorācija: orhidejas zieds iesaldēts […]
26. jūlijs, 2019

Pasaules sausie vermuti

Vermuts ir dzēriens, kas radīts no vīna, aromatizēts ar līdz pat 500 garšaugiem un garšvielām, un papildināts ar spirtu un karameli. Lai gan vermuts mēdz būt […]
26. jūlijs, 2019

Chimp In Orbit

60 ml gaišais rums; 30 ml salds vermuts; 15 ml Orange Curacao liķieris; 7 ml Creme de Cacao gaišs liķieris; 7 ml grenadīna sīrups; 30 ml […]
26. jūlijs, 2019

“Aldarim” atkal nomainīts izpilddirektors

Sākot ar šodienu, alus darītavas AS “Aldaris” izpilddirektora amatā iecelts Veli Pekka Tennila, nomainot līdzšinējo uzņēmuma vadītāju Tomasu Kure Jakobsenu, kurš savukārt amatā tika iecelts šā […]
26. jūlijs, 2019

Tekilas dzeršanas rituāli

Meksikā tradicionālākais veids kā dzert tekilu ir tīrā veidā- bez sāls un laima. Dažos reģionos ir populāri dzert tekilu kopā ar sangritu- tas ir salds, skābens […]
26. jūlijs, 2019

Bombay Sapphire jaunākais video projekts

Kampaņas Infused With Imagination Bombay Sapphire ietvaros, 8 jūnijā, visi džina cienītāji varēja doties uz brīvdabas 3D video instalāciju. Pasākums tika plānots kā neliels kruīzs pa […]
26. jūlijs, 2019

“Scotch Rose” kokteilis

• 40 ml Džins • 15 ml dzērvenu liķieris • 7,5 ml Rožu sīrups • 10 ml Laimas sula • 40 ml Melleņu sula Metode: kratīt […]
26. jūlijs, 2019

Aprikožu liķieris – recepte

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Aprikožu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši.       Nepieciešami produkti 1 kg aprikozes […]
26. jūlijs, 2019

Twister cocktail

50 ml gaišais rums 20 ml Cointreau 30 ml zemeņu biezenis 20ml laima sula 100 ml apelsīnu sula Metode: kratīt un izkāst Glāze: Highball (ilgo dzērienu […]
26. jūlijs, 2019

Izdota grāmata par kontrabandas spirta ceļiem no Igaunijas uz Somiju pagājušajā gadsimtā

Grāmatu apgāds “Zinātne” laidis klajā grāmatu “Spirta jūra. Kontrabanda Baltijas jūrā starp diviem kariem”, kuras atvēršanas svētki notiks šodien plkst.16 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā. Grāmatā uz […]
26. jūlijs, 2019

Mājas alus recepte tantes Valentīnas gaumē

Alus ir viens no senākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tas ir labs kā slāpju remdēšanai karstā vasaras dienā, kā arī dzēriens, ko var malkot krogā pie jautrām […]
26. jūlijs, 2019

Effectini

40 ml Vodka 40 ml galliano 40 ml espresso Metode: kratīt un izkāst Glāze: martini Dekors: kafijas pupiņas Iesūtīja: Ivona Timofejeva