Events & Blog | Lapa 14 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Islay Whisky’s

Islay viskijs ir skotu viskijs, kas, kā jau noprotams no nosaukuma, tiek ražots Islay (Ailei) salā – tā ir viena no Inner Hebridean arhipelāga dienvidu salām […]
26. jūlijs, 2019

Kvalitātes klasifikators AOC jeb „Appellation d’origine contrôlée“

Sveicināti Francijas augstākās kvalitātes plašajā pasaulē! „Appellation d’origine contrôlée” – tas ir klasifikators (noteikumi), kas norāda uz produkta ģeogrāfisko izcelsmi un tā kvalitāti. Francijā šis klasifikators […]
26. jūlijs, 2019

“Moment of time” kokteilis

45 ml Absolut Elyx vodka, 5 ml rozmarīna & kumelīšu tinktūra, 2 bāra karotes medus, 15 ml svaigas citronu sulas, 1 karote kaltētas kumelītes, 1 timiāna zars, […]
26. jūlijs, 2019

Miit kafejnīca Rīgā

Visdrīzāk, ka, pārvietojoties pa Lāčplēša ielu, būsiet pamanījuši vietu ar velosipēdiem (starp Brīvības un Baznīcas ielu) tur atrodas MiiT. Pa dienu tur var pirkt un labot […]
26. jūlijs, 2019

Halloween Blood Sucker kokteilis

50 ml Bacardi Oakheart rums 25 ml Triple Sec liķieris 140 ml ananāsu sula 15 ml zemeņu biezenis Monin Gatavošana: Rumu, liķieri un sulu sakrati šeikerī, […]
26. jūlijs, 2019

Kava – polinēziešu tautas dzēriens

Es sākšu savu stāstu par  reibinošo Samoa kavas dzērienu, kas izgatavots no savvaļas pipara saknes. Neskatoties uz to, ka nosaukums raisa asociācijas ar kafiju, dzēriens tai […]
26. jūlijs, 2019

TOP – 2016 bārmenis Aigars Neimanis, French Bar “La Belle Époque”, Rīga

Jauns un talantīgs bārmenis, kurš salīdzinoši nesen pabeidza bārmeņu skolu. Viens no retajiem Latvijas bārmeņiem, kurš spēs sniegt virtuozu flaira šovu kokteiļu gatavošanas laikā. Teicams sarunu biedrs, […]
26. jūlijs, 2019

“Valmiermuižas alus” pērn audzējis apgrozījumu par 68%

Alus darītavas SIA “Valmiermuižas alus” apgrozījums pērn audzis par 68% salīdzinājumā ar 2010.gadu, informēja uzņēmuma pārstāvji. Saskaņā ar neauditētajiem darbības rezultātiem “Valmiermuižas alus” apgrozījums pērn sasniedzis […]
26. jūlijs, 2019

Degustējam vīnu

Ar tīru ūdeni izskalojiet mutes dobumu un galvenais apskalojiet visus mēles receptorus. Būtu labi ja pirms vīna degustācijas nedzersiet kafiju, nepīpēsiet, neēdīsiet šokolādi un citus produktus, […]
26. jūlijs, 2019

Bumbieru liķieris – recepte

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Bumbieru liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši, izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, […]
26. jūlijs, 2019

Grieķijas vīni

Grieķija ir viena no vecākajām vīna ražotājvalstīm pasaulē ar savām tradīcijām un vīnu gatavošanas metodēm. Grieķijas vīndari ir saglabājuši senas vīna ražošanas metodes, kuras ir absolūti […]
26. jūlijs, 2019

Rakija

Rakija ir kopīgs termins augļu brendijam Balkānos. Tas ir spēcīgs destilēts alkoholisks dzēriens izgatavots no dažādiem augļiem, slavenākais no tiem ir slivovica (plūmju rakija). Alkohola saturs […]
26. jūlijs, 2019

Mango Strawberry Sangria – recepte.

30 ml mango rums, 30 ml zemeņu rums, 90 ml Arbor Mist Moscato ~ Mango-zemeņu, 1  zemene,  2-3 citronu šķēles. Papildināt ar Spriete. Dekors: mango, zemene. Sagriezt zemeni + […]
26. jūlijs, 2019

Aldara jaunais piedāvājums – alus Baltika №3 Classic

Latvijas lielākā alus darītava Aldaris Latvijas patērētājiem piedāvās Krievijā vispopulārāko alu – Baltika №3 Classic. Tas ir klasisks gaišais alus, kas ražots no augstākās kvalitātes iesala, […]
26. jūlijs, 2019

Café Klo Berlin

Das Klo ir viens no neparastākajiem un interesantākajiem bāriem visā pasaulē. Bāra nosaukums, kura burtisks tulkojams ir “Tualete” pilnībā attaisno savu nosaukumu. Parastās mēbeles bārā aizstāj […]
26. jūlijs, 2019

Safe Sex on the Beach

90 ml Dzērveņu sula 90 ml greipfrūtu sula 15 ml bumbieru sīrups Metode : gatavot tieši glāzē Glāze : ilgo dzērienu glāze Dekorācija : ķirsītis Iesūtīja: […]
26. jūlijs, 2019

Pērn dibināti uzņēmumi ar asprātīgiem nosaukumiem

Pērn, tāpat kā citus gadus, dibināti uzņēmumi ar asprātīgiem nosaukumiem, piemēram, “Skrejošā vāvere”, “Zeķes gaisā”, “5 grāmatveži” un citi, liecina SIA “Firmas.lv” apkopotā informācija. 2011.gadā uzņēmumu […]
26. jūlijs, 2019

Šokolādes plašumi

40ml zelta tekila 20ml melleņu sula 15ml ingvera liķieris 10ml laima sula 1 piparmētras zariņš 15ml pikants šokolādes sīrups metode : sakult un uzliet uz sasmsacināta ledus […]
26. jūlijs, 2019

Bārmeņu sadalījums pa tipiem

1. Dive (pabs vai bārs) bārmenis Šis bārmenis iespēju robežās var vilkt ko viņš vēlās. Parasti tas ir T-krekls un džinsi. Viņš zin gandrīz visu klientu […]
26. jūlijs, 2019

Vīndaris: Svarīgākais ir atrast Latvijai piemērotāku vīnogu šķirni

Patlaban galvenais Latvijas aktīvo vīndaru uzdevums ir atrast pašu piemērotāko vīnogu šķirni un tad visiem kopā to attīstīt, intervijā biznesa portālam “Nozare.lv” atzina viens no Latvijā […]
26. jūlijs, 2019

„Beer Pong” dzeršanas spēle

„Beer Pong”  ir dzeršanas spēle, kurā spēlētāji met galda tenisa bumbiņu pāri galdam ar nolūku trāpīt bumbiņu pretinieka alus glāzē, kura atrodas otra galda pusē. Spēle […]
26. jūlijs, 2019

Paziņos “Rīgas melnā balzama” jubilejas etiķetes konkursa uzvarētāju

Nedēļas nogalē tiks paziņots zīmola “Rīgas melnais balzams” jubilejas etiķetes dizaina konkursa uzvarētājs, kā arī Doma laukumā atklās zīmolam veltītu izstādi, informēja AS “Latvijas Balzams” uzņēmuma […]
26. jūlijs, 2019

Jagermeister

Stāsts par Jagermeister sākas 1878.gadā Lejassaksijā, mazā Vācijas pilsētiņā Volfenbutelē. Tieši šeit Vilhelms Masts sāka savu vīna un spirta biznesu. Katrā stāstā ir jābūt savam varonim […]
26. jūlijs, 2019

Garden Gin & Tonic kokteilis

  50 ml džins, 15 ml bianco vermuts, 2 pilieni Angostura Bitters, Top Up (papildināt) Toniku. Rotājums: greipfrūta šķēle, lavanda, zemenes šķēlītes. Liela izmēra vīna glāzē […]
26. jūlijs, 2019

Rosemary Collins

60 ml džins 2 ēdamkarotes cukura sīrups 2 ēdamkarotes citrona sulas 150 ml gāzēts ūdens 1 rozmarīns Metode: Kratīt + papildināt ar ūdeni glāzē ielikt rozmarīnu. Glāze: Collins […]
26. jūlijs, 2019

Dzērienu pārdošanas māksla

26. jūlijs, 2019

Drambuie – medus liķieris

Liķieris ar alkohola saturu 40% radīts izmantojot skotu viskiju, dažādus slepenus garšaugus un viršu medu. Liķierim piemīt dabīgs augu aromāts un maiga medus garša. Nosaukums, iespējams, […]