Events & Blog | Lapa 16 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Tokaji vīni un reģions

Tokaji ir vīns no „Tokaj – Hgyalja” (tālāk tekstā Tokaj) reģiona Ungārijā 55km garumā un 30 km platumā. Šis reģions ir pazīstams ar saviem saldajiem vīniem, […]
26. jūlijs, 2019

Mans laiks bārmeņu skolā

Pienākot pirmajai dienai, protams, bija uztraukums un neziņa par to, kā mani pieņems kursa biedri, kāds būs pasniedzējs – varēs brīvi runāt, vai tomēr labāk ieturēt […]
26. jūlijs, 2019

Raki

Raki ir stiprs alkoholisks dzēriens, kuram piemīt anīsa jeb lakricas garša un šo dzērienu pasniedz kā aperitīvu. Raki ražošana tika uzsākta 1944. gadā un tas  ir […]
26. jūlijs, 2019

Čūsku asiņu un vīna kokteilis. Snake Wine and Blood.

25 ml rīsu vīns 25 ml čūsku asinis Glāze: shot Čūsku vīns ir ļoti populārs dzēriens Ķīnā, Vjetnamā un citās Dienvidaustrumu Āzijas valstīs. Šim dzērienam ir […]
26. jūlijs, 2019

Riekstu liķieris – recepte

Parasti tie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Kokteiļos liķieri varat aizstāt ar Amaretto liķieri.  Riekstu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši piemēram, […]
26. jūlijs, 2019

2016. gada 5 modes tendences

Veikala sastāvdaļas vai kraftingi Kraftingi – tie ir dzērieni, kas izgatavoti pašrocīgi. Bāra industrijā tie nav jaunums. Pašdarināti uzlējumi, biteri, sīrupi un liķieri. Piemēram, katrā bārā ir […]
26. jūlijs, 2019

Vodka Collins

  50 ml vodka 20 ml cukura sīrups 25 ml citronu sula 150 ml sodas ūdens Metode: Kratīt un izkāst. Glāze: Kollins. Dekors: Ķirsis. Paskaidrojumi: Pievienot […]
26. jūlijs, 2019

„BLOODY MARY” kokteilis

“Asiņainās Mērijas” izcelsme ir neskaidra. Ferdinands Peti, Ņujorkas bārmenis, apgalvoja, ka ir izgudrojis dzērienu 1921. gadā, strādājot New York Bar, Parīzē, ietekmējoties no Brodvejas dziedātājas Mērijas […]
26. jūlijs, 2019

Saruna par kafiju – audio intervija

Latvijas radio studijā kafijas grauzdētavas “Andrito” īpašnieks Andris Petkēvičs un uztura speciāliste, ārste Irēna Putniņa. Interviju vada Daina Jāņkalne. Sarunā -… par kafiju… par kafijas dzeršanu, malšanu, grauzdēšanu, […]
26. jūlijs, 2019

Atomic

  15 ml vodka; 20 ml brendijs; 15 ml šampānietis Metode: maisīt Glāze: Martini Ieliet atdzesētā Martini glāzē. Pievieno šampānieti. Iesūtīja: Olga Veikšāne
26. jūlijs, 2019

CLEMENT TIME

20 ml laima sulas 10 ml ingvera sīrups 10 ml vaniļas sīrups 100 ml mandarīnu sulas Metode: Kratīt šeikerī un izkāst Glāze: Kokteiļu Dekors: mandarīnu miza […]
26. jūlijs, 2019

SAMOGON – mūsdienu vintage dzēriens

Ja pavaicātu jebkuram pretim nācējam, kas ir Krievijas tradicionālas alkoholiskais dzēriens, pavisam noteikti nebūtu nevienas citas atbildes kā Vodka, bet mūsu kaimiņu Krievzemei īpašai vieta dzeršanas […]
26. jūlijs, 2019

Sodža | Soju – korejiešu dzēriens

Sodža ir korejiešu tradicionālais rīsu (saldo kartupeļu, tapiokas) dzēriens, ko ražo Korejas pussalā, īpaši Ziemeļkorejā. Alkohola saturs dzērienā ir no 20 līdz 40%. Tradicionāli sodža ir […]
26. jūlijs, 2019

Pirmās liecības par Latvijas alu

Alus- Latviešu nacionālais dzēriens, mūsu nacionālā vērtība. Tā mēdz sacīt atsaucoties uz mūsu tautu dziesmās paustajām atziņām, un Jāņu stiprajām un senajām tradīcijām. Alus darīšana īpaši […]
26. jūlijs, 2019

Orange Blossom

30 ml džins; 30 ml svaigi spiesta apelsīnu sula; 1,5 tējk. pūdercukura Metode: kratīt un izkāst Glāze: Martini Visas sastāvdaļas ieliet šeikerī ar ledu un kratīt. […]
26. jūlijs, 2019

Dāmu Čības

60ml džins 20ml olbaltums 40ml citrona sula 20ml ingvera sīrups 20ml rožu sīrups Metode : kratīt Glāze : kokteiļu glāze Dekors : konditoru roze, cukura pērles […]
26. jūlijs, 2019

3 pasaulē vecākie kokteiļi

Blue Blazer – Pirmais pasaules degošais kokteilis, kuru ir izdomājis Džerijs Tomas 1800. gadā. Kokteilis kļuvis slavens savas interesantās pagatavošanas veida dēļ! Pagatavošana: Metala kanniņā tiek […]
26. jūlijs, 2019

Stairway to Heaven

1 selerija zars 50 ml gaišais rums 1 koriandra zars 40 ml olu baltums 20 ml laima sula 20 ml ananāsu biezenis 20 ml vaniļas sīrups […]
26. jūlijs, 2019

Alkohols ir labs veselībai

  Alkohols. Alkoholisms. Izdzirdot šos vārdus, vairākums no mums saprot – tie ir mūsu veselības biedi. Un tā jau arī ir… Cik daudz nelaimju un slimību […]
29. septembris, 2019

MOONShine Rockabilly House

29. septembris, 2019

Latvijas 1. Rokkafejnīca

26. jūlijs, 2019

Cartujino

30ml. Zelta tekila 30ml. Campari Bitter 15ml.  liķieris Yellow Chartreuse 30ml. Vermuts Extra Dry 10ml. Svaigi spiesta citronu sula Metode: Pasniegšanas glāzē Glāze: Old Fashioned Dekorācija: […]
26. jūlijs, 2019

Guaro

Kostarikas nacionālais dzēriens Guaro Katrai valstij ir dzēriens, kuru tā uzskata par savējo. Tā nu ir, ka katra sevi cienoša valsts ir sev izvēlējusies nacionālo dzērienu […]
26. jūlijs, 2019

Ķirsons: Investorus “Lido” varētu piesaistīt pēc diviem gadiem

Investorus sabiedriskās ēdināšanas kompānijai “Lido” varētu piesaistīt pēc diviem gadiem, vakar “Lido” rīkotajā preses pasākumā atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons, komentējot “Lido” reorganizāciju no SIA […]
26. jūlijs, 2019

Augļu fīze

Recepte Nr.1 3 citrona šķēlītes 30 ml melones biezenis. Biezeni varat pagatavot paši (svaiga melone + cukurs) 25 ml Cointreau vai Triple sec liķieris 50 ml […]
26. jūlijs, 2019

Vīnogu vīna darīšana ir eksperimentāla nozare

Vīna darīšan no vīnogām patlaban ir eksperimentāla nozare, kuras mērķis nav pašatpelnīšanās. Drīzāk tas ir ekskluzīvs biznesa veids un dārgs hobijs, intervijā biznesa portālam “Nozare.lv” atzina […]
26. jūlijs, 2019

Zemeņu liķieris – recepte

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Zemeņu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, […]