Events & Blog | Lapa 18 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Triple Sec liķieri

Triple Sec ir visa veida liķieri, kuri radīti izmantojot pomerances augļus, spirtu un garšvielas. Alkohola saturs liķieriem var būt no 25 – 40%. Šim caurspīdīgajam liķieriem […]
26. jūlijs, 2019

Kumiss

Kumiss, dažkārt arī saukts par kumiss, koumiss, kymys, kymyz, kumisz, kymyz, ir Kirgizstānas lepnums. Kumiss ir ķēves piena alkoholisks dzēriens. Šis alkohols ir iecienīts arī tuvākajās […]
26. jūlijs, 2019

Brandy Smash kokteilis

50 ml brendijs vai V.S. konjaks 20 ml piparmētru sīrups caurspīdīgs (white) 1/2 citrons 6 lapiņas piparmētras Gatavošana: Ar stampiņas palīdzību viskija glāzē sapresējiet piparmētru un […]
26. jūlijs, 2019

Double Coffee gatavojas globālajam rebrendingam, turpinot restorānu rekonstrukciju

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas, durvis atkal vēris Double Coffee SPICE restorāns Tirdzniecības centrā SPICE, Lielirbes 29, 2.stāvā. Savus līdzšinējos un jaunos viesus restorāns pie sevis aicina jau […]
26. jūlijs, 2019

Kokteiļu dekorācijas un rotājumi

Veikalos, lai pievilinātu patērētāju, tiek izmantoti dažādi mārketinga triki (svaigi ceptas maizes aromāts, prece pie kases, preces acu līmenī un t.t.). Arī bārā ir savas nelielas […]
26. jūlijs, 2019

3 pasaulē vecākie kokteiļi

Blue Blazer – Pirmais pasaules degošais kokteilis, kuru ir izdomājis Džerijs Tomas 1800. gadā. Kokteilis kļuvis slavens savas interesantās pagatavošanas veida dēļ! Pagatavošana: Metala kanniņā tiek […]
26. jūlijs, 2019

Spanish Coffee with Espresso kokteilis

45 ml Brendijs 30 ml espresso kafija 60 ml melna kafija 1 tējk. brūnais cukurs 1 putukrējuma cepurīti Metode: karsēt Glāze: Martini glāze Dekorācija: rīvētas apelsīna […]
6. novembris, 2019

Apple Pie jeb Ābolu pīrāgs

25 ml vodka 25 ml ābolu sula minim kanēlis malts Metode: build Glāze: shot Ielej šot glāzē vodku, tad sulu, pa virsu mazliet malts kanēlis.
26. jūlijs, 2019

Viesnīca, restorāns un alus darītava „Zoltners”

Vienā no skaistākajām Zemgales vietām, Tērvetes pagastā „ Kroņaucē ” 2015.gada 2. Oktobrī lielās durvis atvēra jaunais uzņēmums „ Zoltners ”, ar sakoptu apkārtni un skaistiem […]
26. jūlijs, 2019

Džulepi (Julep) – kokteiļi ar mentola garšu

Uzskata, ka Džuleps ir cēlies no arābu vārda “julab”, kas nozīmēja „rožu ūdens”. 14. gadsimtā Francijā par „julep” sauca aptiekas mikstūru no sīrupa un ūdens, ar […]
26. jūlijs, 2019

Tia Maria liķieris

Šis ir Jamaikā radīts kafijas liķieris ar alkohola saturu 26,5%. Liķierim piemīt tumša dzintarkrāsa un minimāla vaniļas garša. Liķieris radīts izmantojot cukurniedru destilātu, kafijas šķirni Blue […]
26. jūlijs, 2019

Marinanne kokteilis

45ml viskijs 15ml dzeltenais Chartreuse liķieris 10ml cukura sīrups 20ml citrona sula Metode: sakratīt un izkāst Glāze: martini Dekorācija: citrona miza Apraksts: Visus komponentus sakrata un […]
26. jūlijs, 2019

St Nic’s Tripple kokteilis

50 ml brendijs 25 ml svaigi spiesta citronu sula 15 ml kļavu sīrups 1 olas baltums 10 ml LBV port (portvīns) Metode: kratīt un izkāst Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

Jenzis: Restorāniem būtu jāpiemēro samazinātā PVN likme

Restorāniem būtu jāpiemēro samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme, intervijā biznesa portālam “Nozare.lv” atzina vairāku Rīgas restorānu līdzīpašnieks Jānis Jenzis. Viņš norādīja, ka šāda prakse ir […]
26. jūlijs, 2019

Klasiskais bārmenis

26. jūlijs, 2019

Amaro Felsina Ramazzotti bitter liķieris

Šis ir Itālijā, Milānā, 1815. gadā radīts liķieris ar nedaudz rūgtu garšu un alkohola saturu 30%. Liķieri ražo izmantojot vīnu, eksotiskus augus, saknes, apelsīna miziņu un […]
26. jūlijs, 2019

THAI BASIL NO-JITO mocktail

8 lapiņas svaiga bazilika 8 lapiņas piparmētras 1/2 ēdamkarotes cukura 1/2 laima pārgriezts uz pusēm 240 ml Gāzēts ūdens Metode: Presēt Glāze: Long drink glāze Dekors: […]
26. jūlijs, 2019

Summer kiss cocktail

25 ml citronu sula 15 ml sangria monin mix 10 ml ķiršu sīrups 120 ml dzērveņu morss ēdamkarote dzērvenes šķēle laima šķēle apelsīna šķēle ābola Metode: pasniegšanas glāzē Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

Iespaidi par Bankokas bāriem

Nonākot svešā zemē, gribas īsajā viesošanās laikā gūt pēc iespējas vairāk iespaidu un atmiņu. Un Pieredze, kas iegūta ārpus tūrisma programmas, palīdz veidot pilnīgāku priekšstatu par […]
26. jūlijs, 2019

Twister cocktail

50 ml gaišais rums 20 ml Cointreau 30 ml zemeņu biezenis 20ml laima sula 100 ml apelsīnu sula Metode: kratīt un izkāst Glāze: Highball (ilgo dzērienu […]
26. jūlijs, 2019

Meksikas tradicionālie dzērieni

Vēsture Mūsdienu Meksikas teritorija ir apdzīvota jau vairākus tūkstošus gadu. Kā visās sabiedrībās arī senās Meksikas tautas atklāja vienkāršās fermentācijas procesu, kā rezultātā radās alkoholiskie dzērieni. […]
26. jūlijs, 2019

Haig Clubman

50 ml viskijs 35 ml dzirkstoša ābolu limonāde 6 pilieni Ginger Bitters Metode: Pasniegšanas glāzē. Glāze: Old fashion jeb viskija glāze. Dekors: Ingvera saknes šķēle. Paskaidrojumi: […]
26. jūlijs, 2019

Pasaules sausie vermuti

Vermuts ir dzēriens, kas radīts no vīna, aromatizēts ar līdz pat 500 garšaugiem un garšvielām, un papildināts ar spirtu un karameli. Lai gan vermuts mēdz būt […]
26. jūlijs, 2019

Absinthe – baudīšanas īpatnības

“Zaļā feja” jeb absints (apsinthion grieķu valodā nozīmē – neizdzerams) ir stiprs alkoholisks dzēriens ar anīsa garšu, kura stiprums ir no 45 līdz pat 73 grādiem. […]
26. jūlijs, 2019

AT vēlreiz vērtēs “Moldavskij aist” un “Čornij aist” preču zīmju nodošanu

Augstākās tiesas (AT) Senāts licis atkārtoti izskatīt Moldovas alkohola ražotāja “Aroma” prasības lietu pret Latvijas dzērienu izplatītāju SIA “Aroma Floris’s”, kurā apstrīdēta preču zīmju “Moldavskij aist” […]
26. jūlijs, 2019

Krogu attīstība Latvijas teritorijā

Visiem zināms ir fakts, ka krogi ir lieliska vieta kur aiziet atpūsties ar kompāniju vai tikties ar topošu biznesa partneri, lai pārrunātu darījumu lietas. Ne visi […]
26. jūlijs, 2019

BLACK WIDOW kokteiļa recepte

7 kazenes 3 gab bazilika lapiņas 50 ml gaišā tekila 30 ml laima sula 1. tēj.k agaves sīrups Metode: presēt – sakratīt  – izkāst caur sietiņu. […]