Events & Blog | Lapa 20 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

“Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts” prezentēs radīto kofeīnu un cukuru nesaturošo enerģijas dzērienu “Dont Sleep”

Viesnīcas “Radisson Blu Hotel Latvija” konferenču zālē “Epsilon” plkst.13 notiks SIA “Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts” (IBTI) radītā kofeīnu un cukuru nesaturošā enerģijas dzēriena “Dont Sleep” prezentācija, […]
26. jūlijs, 2019

Kafejnīca „Taka”

Kafejnīca „Taka” atrodas Miera ielā 10, gandrīz Brīvības un Miera ielas stūrī, atrast šo vietu nebūt nav grūti. Nelielas durvis ar necilu uzrakstu TAKA, bet jau […]
26. jūlijs, 2019

“Cido grupa” ieguldījusi 245 000 eiro inovatīvās sulu ražošanas tehnoloģijās

Dzērienu ražotāja SIA “Cido grupa” investējusi 245 000 eiro (172 000 latu) inovatīvās un videi draudzīgās sulu ražošanas tehnoloģijās, informēja “Cido grupas” pārstāve Inese Lielpinka. Modernizētā […]
26. jūlijs, 2019

Šmakovka un kandža jeb samogons

Iespējamā vārda „kandža”, Latgalē saukta „šmakovka”, izcelsme  esot meklējama krievu – japāņu kara laikā. Latviešu karavīri Tālajos Austrumos iepazinuši ļoti sliktu šņabi, kas korejiešu valodā saukts […]
26. jūlijs, 2019

Tropiskais sulas kokteilis.

50 ml zemeņu vodka 15 ml Midori liķieris (melone) 15 ml persiku liķieris 100 ml apelsīnu sula Papildināt ar Sprite D: laims, kazene, zemene. M:glāzē ar ledu. P: […]
26. jūlijs, 2019

Apricot Brandy liķieris

Liķieris radīts izmantojot augstas klases aprikozu ekstraktu, savienojot to ar brendiju. Alkohola saturs šajos dzērienos ir no 24 – 35%. Liķieri ražo daudzas valstis, tomēr biežāk […]
26. jūlijs, 2019

Vana Tallinn liķieris

Vana Tallinn ir viens no igauņu mīļākajiem un vis populārākajiem dzērieniem. Tas ir tumši brūns liķieris, kas ietver sevī specifiskas garšas īpatnības, vaniļas maigumu un apviļošumu, […]
26. jūlijs, 2019

“Forever Young” jeb “Mūžīgi jauns” – kokteilis

Kokteilis tiek gatavots Londonā, Artesian kokteiļu bārā. Šis kokteilis tiek iekļauts Fresh and Sexy kokteiļu kategorijā un tas ir izveidots iedvesmojoties no romāna “Doriāna Greja attēls”. […]
26. jūlijs, 2019

Ieskats pasaulē populārāko dzērienu radīšanas vēsturē

Gāze ūdenī Gāzētā ūdens iegūšanas veidu pirmais atklāja angļu ķīmiķis Džozefs Prīstlijs. Pēc eksperimentiem ar gāzi, kas rūgšanas procesā veidojas alus darītavas kublos, Prīstlijs konstruēja aparātu, […]
26. jūlijs, 2019

Amaro Felsina Ramazzotti bitter liķieris

Šis ir Itālijā, Milānā, 1815. gadā radīts liķieris ar nedaudz rūgtu garšu un alkohola saturu 30%. Liķieri ražo izmantojot vīnu, eksotiskus augus, saknes, apelsīna miziņu un […]
26. jūlijs, 2019

Curacao liķieri

Šie ir pomerances mizas liķieri ar alkohola saturu no 23 – 35%. Pomerance ir mazs, rūgts apelsīns, jeb “Laraha” jeb „Citrus Aurantium Currassuviensis”. Šis zelta auglis […]
26. jūlijs, 2019

Pētījums: 63% Latvijas iedzīvotāju dienā neizdzer ieteicamos vairāk nekā 1,5 litrus ūdens

Vairāk nekā trešā daļa Latvijas iedzīvotāju ikdienā neuzņem pietiekamu ūdens daudzumu, tādējādi pakļaujot sevi dažādiem veselības riskiem, liecina dzeramā ūdens zīmola “Vichy” martā veiktais pētījums. Noskaidrojot […]
26. jūlijs, 2019

Bloody Tiny Tim kokteilis

50 ml džins 2 pilieni bitter Casero 20 ml rozā vermuts 20 ml sarkanā apelsīnu sula Metode: samaisīt maisāmā glāzē kopā ar ledu un izkāsta Martini glāzē. Glāze: Martini […]
26. jūlijs, 2019

Bumbieru liķieris – recepte

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Bumbieru liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši, izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, […]
26. jūlijs, 2019

Sambuca liķieris

Šis ir anīsa liķieris ar alkohola saturu no 21 – 51%, kuru tradicionāli ražo Vidusjūras reģionos. Liķiera ražošanā tiek izmantoti divu veidu anīss. Zaļais, kurš aug […]
26. jūlijs, 2019

Monin Summer kokteilis

40 ml – gaišais rums, 20 ml – Monin persiku sīrups, 20 ml – laima sula, 3 – 4  persiku pusītes, Metode – sablendēt. Glāze – Martini Dekors […]
29. septembris, 2019

B bārs

26. jūlijs, 2019

“Grenadine” – grenadīna sīrups

Grenadīna sīrups tradicionāli ir sarkanā krāsā. Šo sīrupu pārsvarā izmanto kokteiļu pagatavošanai, lai iegūtu sarkanīgu toni un, lai piešķirtu maigāku garšu. Grenadīnu var jaukt kopā ar […]
26. jūlijs, 2019

Baltijas valstis kļūst par inovatīvā kokteiļa Stoli® COLD pirmo tirgu Eiropā.

Augot pieprasījumam pēc vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem, “Latvijas balzams” uzsāk jaunā Stoli® COLD (5%) kokteiļa ražošanu. Jaunā produkta receptūras un dizaina izstrādē investēti 28 000 latu. Jau […]
26. jūlijs, 2019

Hurricane

30 ml Tumšais rums 30 ml  gaišais rums 15 ml marakujas sīrups 5 ml grenadīna sīrups 60 ml apelsīnu sula 60 ml ananāsu sula 30 ml […]
26. jūlijs, 2019

Blackwood

50 ml Balts rums 15 ml kanēļa sīrups 40 ml apelsīnu sula 15 ml laima sula 5 ml balzamiko mērce Metode: kratīt un izkāst Glāze: vīna […]
26. jūlijs, 2019

Pasaules rekordi, kuros izmantots alus

Alus vēsture ir ļoti interesanta, un rekordi Pasaulē ar tā palīdzību tiek uzstādīti jau sen. Tie ir ļoti dažādi, sākot ar pašu pudeļu izmantošanu, piemēram, dažādām […]
26. jūlijs, 2019

“Bibliotēka No.1” ieguvusi prestižā vīna kultūras izdevuma “Wine Spectator” balvu

Jūlijā viens no prestižākajiem vīna kultūras izdevumiem “Wine Spectator” ir piešķīris “Award of Excellence 2013” restorāna “Bibliotēka No.1 restorāns” piedāvātajai vīna kartei, biznesa portālu “Nozare.lv” informē […]
26. jūlijs, 2019

“Cēsu alus” rīkos pasaules alus šķirņu meistarklases

Lai iepazītu dažādu valstu alus darīšanas un baudīšanas kultūru alus darītava AS “Cēsu alus” rīkos īpašu alus degustāciju jeb meistarklašu ciklu, informēja uzņēmuma pārstāvji. Pirmā meistarklase […]
26. jūlijs, 2019

Four Horsemen

Iesūtīja: Eduards Dedjuško 10 ml Bourbons viskijs, 10 ml Tennessee viskijs, 10 ml Scotch viskijs, 10 ml  zelta tekila. Visus komponentus leja pa taisno šot glāzē.
26. jūlijs, 2019

Pētījums: Hakeri visbiežāk uzbrūk viesnīcu un restorānu biznesam, bet datus zog no ražotājiem un informācijas nozarēm

Visbiežāk hakeru un kibernoziedznieku uzbrukumi tiek vērsti pret viesnīcu un restorānu biznesa uzņēmumiem un organizācijām, savukārt lielākos datu ierakstu apjomus zog no ražošanas un informācijas nozarēm. […]
26. jūlijs, 2019

Konjaks

Iespējams labākais pasaules brendijs ir konjaks! Tas ir karalis starp visiem pasaules brendijiem. Konjaks ir izturēta stila un labklājības simbols visā pasaulē. * Atceries, vārdu „konjaks” […]