Events & Blog | Lapa 20 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Kā es pavadīju laiku Bar.lv bārmeņu skolā

Dzīvē paļaujos uz spontānām rīcībām un arī šo reizi nenožēloju. Ilgi domāju, kur es varētu izmantot savus talantus un beidzot atradu! Tagad es patiešām daru to, […]
26. jūlijs, 2019

Flair bārmeņu apmācība darbam disko klubā

26. jūlijs, 2019

Vīnogulāji, vīna gatavošana

Vīnu var radīt no ogām un augļiem. Galvenais lai var izspiest sulu. Labākie pasaules vīni tiek ražoti no vīnogām tāpēc, ka vīnogu miziņa satur ļoti daudz […]
26. jūlijs, 2019

BANĀNU FLIPS AR KĻAVU SĪRUPU

1 banāns 100 ml biezs dabīgs jogurts (piemēram, grieķu) 1 ola 2 ēd.k. kļavu sīrups Metode: blenderēt Glāze: ilgo dzērienu glāze (highball) Dekorācija: banāna šķēle Banānu […]
26. jūlijs, 2019

“Cēsu alus” izsludina 700 latu prēmiju skārdeņu dizaina konkursa uzvarētājam

Alus darītava AS “Cēsu alus” izsludinājusi konkursu par alus skārdenes dizaina izstrādi, kura uzvarētājs saņems 700 latu, savukārt radītais dizains tiks nodots ražošanā. Kā biznesa portālam […]
26. jūlijs, 2019

Pasaules rekordi, kuros izmantots alus

Alus vēsture ir ļoti interesanta, un rekordi Pasaulē ar tā palīdzību tiek uzstādīti jau sen. Tie ir ļoti dažādi, sākot ar pašu pudeļu izmantošanu, piemēram, dažādām […]
26. jūlijs, 2019

Aukstā tēja veldzei

Šķiet, vasarā tas ir dzēriens, kas spēj veldzēt slāpes. Paņēmieni, kā gatavo un lieto auksto tēju, atšķiras valstīs ar karsto un auksto klimatu. Visbiežāk to gatavo […]
26. jūlijs, 2019

Liķieru vēsture, ražošana un pasniegšana

Liķieri ir dzērieni ar alkohola saturu virs 15%, kuri radīti izmantojot dažādu veidu destilātus, harmoniskā savienojumā ar izejvielu, kura piešķir dzērienam garšu un aromātu, papildinot visu […]
26. jūlijs, 2019

THAI BASIL NO-JITO mocktail

8 lapiņas svaiga bazilika 8 lapiņas piparmētras 1/2 ēdamkarotes cukura 1/2 laima pārgriezts uz pusēm 240 ml Gāzēts ūdens Metode: Presēt Glāze: Long drink glāze Dekors: […]
26. jūlijs, 2019

Latvijas bārmeņu melnais saraksts

Bārmeņi, kuru rīcība ir bijusi negodprātīga. Bar.lv  nerekomendē sadarboties ar šīm personām. Sīkāku raksturojumu var saņemt rakstot uz info@bar.lv Goša Mioli (gosha mioli) Negodprātīga rīcība ar naudu. https://www.facebook.com/gosha.miolibarman.5 Dmitrijs Širjajevs Neiesakām […]
26. jūlijs, 2019

nacionālā vērtība – “Brenguļu alus”

Alus darītavu Brenguļu pagastā (tagadējā Beverīnas novada vidienē) 1969.gadā nodibināja kolhozs “Abula”, kurš 1975.gadā tika pievienots kolhozam “Vārpa”. Darītava sāka ražot šķirni “Abulas alus”, kas laika […]
26. jūlijs, 2019

Olu kokteiļi | EggNog

Kokteiļa dzimtene ir Skotija. Apmēram 1775. gadā amerikāņu kolonisti par „nog” dēvēja stipru alu, bet par „nogin” viņi sauca mazu alus krūzīti. Gan Amerikā, gan Anglijā […]
26. jūlijs, 2019

Dziednieciskie spirta uzlējumi – receptes

[sociallocker id=”9980″] Agrāk, kad vel nebija izgudroti farmācijas aparāti, to laiku alķīmiķiem nebija sevišķu iespēju izvērsties. Viņi izmēģināja daudz dažādas izejvielas, sākot ar organiskajiem savienojumiem, beidzot […]
26. jūlijs, 2019

Sieviete – bārmene

Varētu domāt, ka bārmeņa darbs ir vīriešu profesija, tomēr daudzās pasaules valstīs tieši sievietes nevis vīrieši ir redzami aiz bāra letes, profesionāli pildot savu darbu. Latvijā un […]
26. jūlijs, 2019

DUTCH CHI CHI kokteilis

30 ml – Bols Yoghurt liķieris, 45 ml – Damrak Gin, 30 ml – kokosriekstu piens, 30 ml – ananāsu sula, 15 ml – cukura sīrups, Glāze – Highball, Metode […]
26. jūlijs, 2019

Meksikas tradicionālie dzērieni

Vēsture Mūsdienu Meksikas teritorija ir apdzīvota jau vairākus tūkstošus gadu. Kā visās sabiedrībās arī senās Meksikas tautas atklāja vienkāršās fermentācijas procesu, kā rezultātā radās alkoholiskie dzērieni. […]
26. jūlijs, 2019

Kvalitātes klasifikators AOC jeb „Appellation d’origine contrôlée“

Sveicināti Francijas augstākās kvalitātes plašajā pasaulē! „Appellation d’origine contrôlée” – tas ir klasifikators (noteikumi), kas norāda uz produkta ģeogrāfisko izcelsmi un tā kvalitāti. Francijā šis klasifikators […]
26. jūlijs, 2019

MILJARDIERU KOKTEILIS

60 ml burbons viskijs 30 ml svaigi spiestas citronu sulas 15 ml cukura sīrups 10 ml absinta 15 ml granātābola sīrupa Metode: kratīt un izkāst Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

11/28 kokteilis

50 ml baltā tekila 20 ml zālaugul liķieris Chartreuse 30 ml citrona sula 20 ml kanēļu sīrups Metode: kratīt un izkāst Glāze: martini Dekorācija: Savīta citrona miza. Šeikerī […]
26. jūlijs, 2019

ABSOLUT ICEBAR LONDON

ICEBAR LONDON ir vienīgais pastāvīgais ledus bārs Lielbritānijā, kur ir nemainīga gaisa temperatūra -5 grādi  pēc celsija . Šis bārs ir īpašs ar to, ka viss, […]
26. jūlijs, 2019

Absints

Absints ir stiprs alkoholisks dzēriens, ar alkohola saturu no 45-73%, dubults destilāts ar rūgtenu garšu, spirts pagatavots no vīna, kartupeļiem, bietēm vai graudiem, kombinējot to ar […]
26. jūlijs, 2019

Kokteilis “Velna čuksti”

15 ml Campari 40 ml ķiršu liķieris 60 ml džins 3 ml laima sula 1 šķipsna sāls 3 pilieni “Original Tabasco Sauce” mērce Metode: kratīt un izkāst Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

Kafijas vēsture, audzēšana un reģioni

Par kafijas izplatīšanos no Austrum-Āfrikas caur Eiropu līdz pat Brazīlijai klīst daudz leģendu, teiku un nostāstu. Uzskata, ka kafijas stimulējošās īpatnības atklāja Etiopijā. Sākumā kafijas ogas tika […]
26. jūlijs, 2019

Mango Fizz

  25 ml mango biezenis 25 ml laima sula 25 ml cukura sīrups 125 ml ingvera limonāde (Ginger ale) 5 piparmētras lapiņas Metode: presēt, pievienot smalcinātu […]
26. jūlijs, 2019

Mustique Fizz

100 ml schweppes citrus blend 1/2 marakuja auglis 15 ml marakujas sīrups Metode: Maisīt. Glāze: klasiskā šampanieša glāze (Champagne flute). Dekors: Orhidejas zieds. Iesūtīja: Ernests Salinieks
26. jūlijs, 2019

Bārmeņu šovs. Professional bartender service team

Bārmeņu šovi: Flair bārmeņu šovs – kokteiļi tiek gatavoti virtuozi, pasniegsim katram viesim. bārmeņu tandēma sinhronais šovs; bārmeņu uguns šovs. Vidējā cena par 2 bārmeņu tandēma šovu […]
26. jūlijs, 2019

Kahlua kafijas liķieris

Viens no populārākajiem kafijas liķieriem pasaulē ar alkohola saturu 26,5 %, izgatavots izmatojot cukurniedru spirtu, vaniļu, cukuru un Meksikā audzētu kafiju. Kahlua ražo Zakatekase, Meksikā un […]