Events & Blog | Lapa 23 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Restorāns ASV aizliedz ieeju bērniem līdz sešu gadu vecumam

Restorāns “McDain’s”, kas atrodas Monrovilā Pensilvānijas pavalstī, izraisījis asas diskusijas, aizliedzot ieeju bērniem līdz sešu gadu vecumam. Savu lēmumu restorāna īpašnieks pamato, apgalvojot, ka bērnu skaļumu […]
26. jūlijs, 2019

Irish Hot Toddy karsts ziemas kokteilis. Vienkārša recepte ar viskiju.

30 ml īru viskiju, 30 ml medus liķieri, citrona ripiņa, 5-6 krustnagliņas, 1 kanēļa standziņa, 150 ml karstu ūdeni. Dekorācija: saspraudiet citrona miziņā krustnagliņas. Pa virsu uzlieciet anīsa […]
26. jūlijs, 2019

Wonka Bar

50 ml džins 25 ml vaniļas sīrups 50 ml piens 1 bumbiņa vaniļas saldējuma 1 liela karote porainās šokolādes 1 piliens trifeļu eļļas Metode: blenderēt ar […]
26. jūlijs, 2019

Green Tea & Peach Julep

50 ml atdzesēta zaļā tēja 50 ml persiku sula 10 ml citronu sula Metode: Mix & Strain Glāze: Viskija (Old Fashion). Dekors: Citrona šķēles un piparmētru […]
26. jūlijs, 2019

Alkoholisko dzērienu ražošana un lietošana Norvēģijā

Vēsture un alkohola monopols Norvēģijā pagājušā gadsimta pirmajā pusē tika ieviests “sausais likums”. Aizliegums lietot destilētus alkoholiskos dzērienus ilga periodā 1916.–1927. g. (stiprinātie vīni un alus […]
26. jūlijs, 2019

Irish Mist liķieris

Īrijā gatavots viskija un viršu vīna liķieris ar alkohola saturu 35 %. Unikālajam liķierim piemīt zeltaina krāsa, zālaugu aromāts un maiga, salda medus garša. Viršu vīns, […]
26. jūlijs, 2019

Šampānieša kokteiļi

Champagne cocktail / Sekt cocktail Dzirkstoši kokteiļi jebkuram laikam, pieder pie long drink grupas kokteiļiem. Pārsvarā kokteiļi tiek pagatavoti no sausa šampānieša un ir Before-Dinner grupas […]
26. jūlijs, 2019

Palmu vīns

Palmu vīns, dažos informācijas avotos tiek dēvēts par palmu punšu ir alkoholisks dzēriens, aptuveni ar 4 % spirta, kas ir taisīts no palmu nektāra vai sulas. […]
26. jūlijs, 2019

Blue electric kokteilis

50 ml vodka 30 ml Blue Curacao liķieris 150 ml Sprite 20 ml svaigi spiesta citronu sula Metode: samaisīt pa taisno glāzē. Var visu, izņemot Spriete, sakratīt šeikerī, […]
26. jūlijs, 2019

VĪNS UN ĒDIENS

Vīna un ēdiena harmoniskā kopiedarbība uz cilvēka garšas receptoriem ir fenomenāla un ļoti baudāma. Jau kopš seniem laikiem, vīns bija neatņemama maltītes sastāvdaļa, kad cilvēki katram […]
26. jūlijs, 2019

RODRIGUEZ SOUR KOKTEILIS

Kokteilis ir ļoti piemērots asāku garšu piekritējiem, manuprāt dekorā izmantotie Jalapeno pipari kokteilim piešķir jaunas vēsmas. 30 ml Blanco tekila 20 ml laima sula svaigi spiesta […]
26. jūlijs, 2019

Latvijas bārmeņi ārzemēs – Jeļena

Čau Bar.lv bārmeņu skola Beidzot atradu laiku uzrakstīt. Man paveicās ar darbu ārzemēs – pēc 3 nedēļām, kad ierados Īrijā, es iekārtojos darbā, meksikāņu restorānā un […]
26. jūlijs, 2019

Kazeņu Margaritas Džuleps

  5 kazenes 6 piparmētru lapiņas 50 ml zelta tekila 25 ml laima sula 25 ml medus sīrups (vai 1 ēdamkarote medus + 1 ēdamkarote ūdens) […]
26. jūlijs, 2019

Kazeņu liķieris – recepte

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Kazeņu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši.     Kazeņu liķieris mājas apstākļos 1 – […]
26. jūlijs, 2019

Ernesta Hemingveja ietekme uz bāru kultūru

  No visiem slavenajiem un ievērojamajiem cilvēkiem, kas jebkad spēruši savu kāju bāros, viennozīmīgi, tieši Ernests Hemingvejs ir atstājis vislielāko iespaidu uz to kultūru. Viņš bija […]
26. jūlijs, 2019

Après-ski

Après-ski ir bārs uz kuru dodas slēpotāji, snovboardisti vai arī jebkurš cits, kurš grib atpūsties pēc pavadītas dienas uz kalna. Tur cilvēki parasti cilvēki iedzer, dejo, […]
26. jūlijs, 2019

Rēzeknes kvasa ražotnē dienā vārīs tonnu gatavās produkcijas

Iecerētajā Rēzeknes kvasa ražotnē ik dienas plānots vārīt tonnu gatavās produkcijas – dabīga, dzīvi raudzēta kvasa ar nelielu cukura daudzumu, pastāstīja būvniecības ieceres autors un projektētājs […]
26. jūlijs, 2019

Sievietes – Flair bārmenes

Flair bārmeņi ir tie, kuri izklaidē klientus mētājot un žonglējot bāra piederumus- pudeles, glāzes, šeikerus, liekot akcentu uz interesantu šovu, pasniedzot dzērienus. Katrs bārmenis to uztver […]
26. jūlijs, 2019

„Star Lounge”

„Star Lounge” – bārs, atrodas Rīgā, Alberta viesnīcas 11. stāvā, darba laiks, darba dienās ir no 15:00-01:00 (piektdienās, sestdienās līdz 02:00). „Star Lounge” ir lieliska vieta, […]
26. jūlijs, 2019

Šokolādes plašumi

40ml zelta tekila 20ml melleņu sula 15ml ingvera liķieris 10ml laima sula 1 piparmētras zariņš 15ml pikants šokolādes sīrups metode : sakult un uzliet uz sasmsacināta ledus […]
26. jūlijs, 2019

Jūramalas krodziņš „Kūriņš”

Tēma: Interesanti Latvijas bāri. Atveru vārtiņus un tie nočīkst kā vēsturisks senču mantojums. Kāds dēlītis turās ļoti braši, bet kāds aiz vecuma kustās, tomēr savu pievilcību […]
26. jūlijs, 2019

Sambuca liķieris

Šis ir anīsa liķieris ar alkohola saturu no 21 – 51%, kuru tradicionāli ražo Vidusjūras reģionos. Liķiera ražošanā tiek izmantoti divu veidu anīss. Zaļais, kurš aug […]
26. jūlijs, 2019

Trīs “Hesburger” restorānu izveidē investēti 1,65 miljoni latu; radītas 30 jaunas darbavietas

Somijas ātrās ēdināšanas tīkls “Hesburger” trīs jaunu restorānu izveidē investējis vairāk nekā 1,65 miljonus latu, informēja “Hesburger” attīstības direktore Ieva Salmela. Viņa norādīja, ka šodien Rīgā […]
26. jūlijs, 2019

Spicy grapefruit kokteilis

1 gb. greipfrūts1 gb. banāns30 ml kaisles augļa (passion) biezenis50 ml greipfrūta sula40 ml Spicy mango sīrups1 piparmētru kāts Metode: blenderēt ar sasmalcinātu leduGlāze: izgrebts greipfrūtsDekorācija: […]
26. jūlijs, 2019

Shot kokteilis “Okupācijas muzejs”

  Iesūtīja: Janis Kolocilins Kokteili labāk gatavot uzreiz 10 personām 20 ml rigas melnais balzams 20 ml jagermeistar 20 ml vodka Dekors: citrusauglis Metode: visu sakrata šeikerī […]
26. jūlijs, 2019

Summer kiss cocktail

25 ml citronu sula 15 ml sangria monin mix 10 ml ķiršu sīrups 120 ml dzērveņu morss ēdamkarote dzērvenes šķēle laima šķēle apelsīna šķēle ābola Metode: pasniegšanas glāzē Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

MELON BALL

25 ml Vodka 10 ml apelsīnu sula 15 ml melones liķieris Metode: kratīt un izkāst šot glāzē Dekorēt ar melones bumbiņu. Iesūtīja: Anna Zaharenko