Events & Blog | Lapa 25 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Summer kiss cocktail

25 ml citronu sula 15 ml sangria monin mix 10 ml ķiršu sīrups 120 ml dzērveņu morss ēdamkarote dzērvenes šķēle laima šķēle apelsīna šķēle ābola Metode: pasniegšanas glāzē Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

Rosemary Collins

60 ml džins 2 ēdamkarotes cukura sīrups 2 ēdamkarotes citrona sulas 150 ml gāzēts ūdens 1 rozmarīns Metode: Kratīt + papildināt ar ūdeni glāzē ielikt rozmarīnu. Glāze: Collins […]
26. jūlijs, 2019

Vīnzinis | Sommelier

 
26. jūlijs, 2019

Krogu attīstība Latvijas teritorijā

Visiem zināms ir fakts, ka krogi ir lieliska vieta kur aiziet atpūsties ar kompāniju vai tikties ar topošu biznesa partneri, lai pārrunātu darījumu lietas. Ne visi […]
26. jūlijs, 2019

Kumiss

Kumiss, dažkārt arī saukts par kumiss, koumiss, kymys, kymyz, kumisz, kymyz, ir Kirgizstānas lepnums. Kumiss ir ķēves piena alkoholisks dzēriens. Šis alkohols ir iecienīts arī tuvākajās […]
26. jūlijs, 2019

Kokteilis “Velna čuksti”

15 ml Campari 40 ml ķiršu liķieris 60 ml džins 3 ml laima sula 1 šķipsna sāls 3 pilieni “Original Tabasco Sauce” mērce Metode: kratīt un izkāst Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

Grieķu klasika-METAXA

  Vēsture Arī mūsdienās varam atrast dzērienus, kuru gatavošanas noslēpumi tiek turēti aiz septiņām atslēgām un mums, parastajiem mirstīgajiem, nav pieejami. Viens no šādiem dzērieniem ir […]
26. jūlijs, 2019

Ķirsons: Mana lielākā kļūda bija blakus biznesi

Lielākā kļūda, kas novedusi pie sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma “Lido” un tās īpašnieka Gunāra Ķirsona finansiālajām problēmām, bija ar ēdināšanu nesaistītu biznesu sākšana, preses konferencē žurnālistiem sacīja […]
26. jūlijs, 2019

“Scotch Rose” kokteilis

• 40 ml Džins • 15 ml dzērvenu liķieris • 7,5 ml Rožu sīrups • 10 ml Laimas sula • 40 ml Melleņu sula Metode: kratīt […]
26. jūlijs, 2019

Franču vīna termini | etiķete

Vīns ir dzēriens, kura kvalitāte var mainīties atkarībā no izcelšanās vietas, augsnes tipa, ražošanas niansēm un daudziem citiem faktoriem. Saskaņā ar ES reglamentētiem normatīviem uz vīna […]
26. jūlijs, 2019

WOO WOO

20 ml Vodka 20 ml persiku liķieris 10 ml dzērveņu sula Metode: kratīt un izkāst šot glāzē Iesūtīja: Anna Zaharenko
26. jūlijs, 2019

“Hesburger” Latvijā šogad plāno uzcelt vismaz trīs jaunus restorānus

Baltijā lielākā ēdienu restorānu ķēde “Hesburger”, turpinot mērķtiecīgu attīstību, plāno šogad pabeigt desmit jaunu restorānu būvniecību Baltijā, no kuriem vismaz trīs atradīsies Latvijā, informēja “Hesburger” attīstības […]
26. jūlijs, 2019

Alus ražošana un vēsture

Īstu alu var pagatavot tikai no tīra ūdens, graudu iesala un apiņa! Cerveza, Caelia, Cerea – dzērienu dēvē Spānijā, par godu Dievam ar identisku nosaukumu. Cythos […]
26. jūlijs, 2019

Fontaine Palace – klubs Liepājā

Fontaine Palace ir vadošais dzīvās mūzikas klubs Latvijā, kurš dibināts 2004. gadā. (Pēc ugunsgrēka pilnībā atjaunots 2010.) Šajā klubā, kurš ir ar ietilpību līdz 600 cilvēkiem, […]
26. jūlijs, 2019

Islay Whisky’s

Islay viskijs ir skotu viskijs, kas, kā jau noprotams no nosaukuma, tiek ražots Islay (Ailei) salā – tā ir viena no Inner Hebridean arhipelāga dienvidu salām […]
26. jūlijs, 2019

“Aldaris”: Nefiltrētais alus ir modes lieta

Apstāklis, ka pēdējā gada laikā teju visi alus darītāji pievērsušies nefiltrētā alus ražošanai, skaidrojams ar modes tendenci pēc ekoloģiski tīriem produktiem, intervijā sacīja uzņēmuma jaunais izpilddirektors […]
26. jūlijs, 2019

Double Coffee gatavojas globālajam rebrendingam, turpinot restorānu rekonstrukciju

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas, durvis atkal vēris Double Coffee SPICE restorāns Tirdzniecības centrā SPICE, Lielirbes 29, 2.stāvā. Savus līdzšinējos un jaunos viesus restorāns pie sevis aicina jau […]
26. jūlijs, 2019

Restorānu tīkls “Vairāk saules” šogad veidos jaunu ražotni un attīstīs franšīzi

Restorānu tīkls “Vairāk saules” šogad veidos jaunu ražotni un attīstīs franšīzi, raksta laikraksts “Dienas Bizness”. Ieguldījumi ražotnē sasniegs 200 000 latu, daļu no tā veidos Eiropas Savienības […]
26. jūlijs, 2019

Kokteiļu gatavošana ar blenderi (blend)

Blenderis – no angļu vārda „blend” nozīmē maisījums jeb sajaukums. Blenderis ir elektriska ierīce, kura sastāv no motora un stikla vai plastmasas krūzes ar vāciņu. Svarīgākā […]
26. jūlijs, 2019

“Cido grupa” ieguldījusi 245 000 eiro inovatīvās sulu ražošanas tehnoloģijās

Dzērienu ražotāja SIA “Cido grupa” investējusi 245 000 eiro (172 000 latu) inovatīvās un videi draudzīgās sulu ražošanas tehnoloģijās, informēja “Cido grupas” pārstāve Inese Lielpinka. Modernizētā […]
26. jūlijs, 2019

Kafija – Latte Art apmācība

26. jūlijs, 2019

Liķieru gatavošana mājas apstākļos – noteikumi

Gatavas liķieru receptes skati šeit Liķieru gatavošanas pamatprincipi. 1. variants 3 kg jebkura veida augļi vai ogas 2 l vodka vai cits destilāts 1 kg cukurs […]
26. jūlijs, 2019

Dāmu Čības

60ml džins 20ml olbaltums 40ml citrona sula 20ml ingvera sīrups 20ml rožu sīrups Metode : kratīt Glāze : kokteiļu glāze Dekors : konditoru roze, cukura pērles […]
26. jūlijs, 2019

Kā radīt Latte Art

Latte art – (no itāļu valodas latte- piens un art- māksla) ir putota piena ieliešanas tehnika espresso kafijā. Rezultātā uz kafijas virsmas veidojas visdažādākie zīmējumi. Papildus […]
26. jūlijs, 2019

Augļu fīze

Recepte Nr.1 3 citrona šķēlītes 30 ml melones biezenis. Biezeni varat pagatavot paši (svaiga melone + cukurs) 25 ml Cointreau vai Triple sec liķieris 50 ml […]
26. jūlijs, 2019

Tiki Taka

50 ml gaišais rums 120 ml ginger ale limonāde 25 ml laima sula 50 ml apelsīna sula 30 ml banānu sīrups 1 pieliens Angostura bitter 1 piliens […]
26. jūlijs, 2019

Hard Rock Café

Reiz divi jauni vīrieši vēlējās tikt pie svaigi cepta amerikāņu burgera Londonā, tādēļ, kā lielisks risinājums šķita, izveidot ēdināšanas iestādi amerikāņu stilā. Izāks Tigrets, dzimis labi […]