Events & Blog | Lapa 3 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Kamikaze shot

Iesūtīja: Eduards Dedjuško 30 ml – vodka, 10 ml – Triple sec liķieris, 10 ml – laima sula svaigi spiesta. Metode: liet pa taisno glāzē. Glāze: […]
26. jūlijs, 2019

Adult Mocha Shake ar zemeni

1 bumbiņa vaniļas saldējums 30 ml šokolādes liķieris 30 ml kafijas liķieris Metode: Blenderēt Glāze: Martini glāze Dekorācija: Zemene Pagatavošana: Paņemam atdzesētu kokteiļglāzi un apsmerējam glāzes malas […]
26. jūlijs, 2019

Beam Me Up Scotty

15 ml kafijas liķieris 15 ml banānu liķieris 15 ml Īru saldā krējuma liķieris Metode: pasniegšanas glāzē. Glāze: šots. Paskaidrojums: lej pa kārtām šot glāzē. Pirmo […]
26. jūlijs, 2019

“Oktoberfest” sasniegts jauns alus patēriņa rekords

Noslēdzoties pasaulslavenajam Minhenes alus festivālam “Oktoberfest”, organizatori paziņojuši par rekordlielu alus patēriņu. Festivāla laikā aptuveni 6,9 miljoni apmeklētāju no visas pasaules izdzēruši 7,5 miljonus litru alus, […]
26. jūlijs, 2019

Kašasa | Cachaca

Kašasa (Cachaca) ir brazīliešu destilāts no cukurniedrēm ar intensīvu aromātu. Karnevāls, saule, pludmale, vienmēr laimīgi cilvēki. Tā šo nacionālo dzērienu dēvē paši brazīlieši. Uzskata, ka kašasu […]
26. jūlijs, 2019

2016. gada – 8 bāra tendences

1. Mokteiļi Bezalkoholiskajiem kokteiļiem (mock – no angļu valodas nozīmē “viltus”) ir plaša mērķauditorija, kura katru gadu kļūst aizvien lielāka. Tie ir klienti, kuri mūžīgi ir […]
26. jūlijs, 2019

“Aldaris”: Nefiltrētais alus ir modes lieta

Apstāklis, ka pēdējā gada laikā teju visi alus darītāji pievērsušies nefiltrētā alus ražošanai, skaidrojams ar modes tendenci pēc ekoloģiski tīriem produktiem, intervijā sacīja uzņēmuma jaunais izpilddirektors […]
26. jūlijs, 2019

PASSION SEA kokteilis

15 ml baltais vermuts 40 ml zelata rums 15 ml apelsīnu liķieris 30 ml blue curacao sīrups 150 ml marakujas sula Metode: kratīt un izkāst Glāze: hurricane […]
26. jūlijs, 2019

Strega liķieris

Itāļu liķieris ar alkohola saturu 40%, kurš radīts izmantojot dažādus zālaugus, mizas un saknes, kopumā 70. Pasaulē šo dzērienu pazīst kā burvju eliksīru, kurš palīdz iemīlēties. […]
26. jūlijs, 2019

Wild Bartenders Show 2005 video

26. jūlijs, 2019

Orange Blossom

30 ml džins; 30 ml svaigi spiesta apelsīnu sula; 1,5 tējk. pūdercukura Metode: kratīt un izkāst Glāze: Martini Visas sastāvdaļas ieliet šeikerī ar ledu un kratīt. […]
26. jūlijs, 2019

11 labākie sīrupi un mikstūras kokteiļu meikeriem

1. P&H Soda Co This soda company based in Greenpoint, Brooklyn, produces homemade syrups for at-home (or behind the bar) sodas and cocktail flavoring. The all-natural […]
26. jūlijs, 2019

Kafijas liķieris “Crème de Café” – recepte

Šis ir kafijas liķieris, kuru ražo daudzas valstis, taču biežāk sastopami ir „Marie Brizard”, „Bols” un „De Kuyper” kompāniju produkti. Vārds „creme” norāda uz to, ka […]
26. jūlijs, 2019

Grieķijas vīni

Grieķija ir viena no vecākajām vīna ražotājvalstīm pasaulē ar savām tradīcijām un vīnu gatavošanas metodēm. Grieķijas vīndari ir saglabājuši senas vīna ražošanas metodes, kuras ir absolūti […]
26. jūlijs, 2019

Šokolādes kokteiļi

Chocolate cocktail Šokolādes kokteiļi var būt gan auksti, gan karsti. Visi šie dzērieni ir piederīgi Short  vai Long drink grupai un ir After-Dinner kokteiļi, kas pasniedzami […]
26. jūlijs, 2019

“Gemosam” pērn bijis rekordgads, šogad plāno vēl 5-10% izaugsmi

Pērn bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotājs “Gemoss” sasniedzis rekordlielus rādītājus, turklāt šogad uzņēmums plāno vēl 5-10% izaugsmi, intervijā biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja “Gemoss” vadītāja Ieva […]
26. jūlijs, 2019

Zemeņu liķieris – recepte

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Zemeņu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, […]
26. jūlijs, 2019

Rīgā atvērts jauns klubs – “Soul&Kitchen”

Pašā Rīgas sirdī – ēkā, kas atrodas starp Ģertrūdes un Martas ielu, gaišā jumta oranžērijā šodien durvis ver jauns restorāns/klubs Soul&Kitchen. Pa dienu šī vieta priecēs […]
26. jūlijs, 2019

“Skrīveru mājas saldējums” sācis ražot saldējumu ar “Valmiermuižas alus” garšu

“Skrīveru mājas saldējums” saviem klientiem sācis piedāvāt saldējumu, kas tapis kopā ar “Valmiermuižas alu”, izmantojot tā šķirnes, pastāstīja uzņēmuma īpašniece Lelde Sotniece. Patērētājiem pieejams trīs garšu […]
26. jūlijs, 2019

Restorāns – bārs „Meka” Ozolniekos

Ja runājam par iecienītām vietām Jelgavā un tās netālā apkārtnē, tad viena no tādām noteikti būtu restorāns-bārs „Meka”. Restorānā ir ļoti plašs ēdienu klāsts- dažāda veida […]
26. jūlijs, 2019

APPLE STORM

40 ml vodka 20 ml ābolu liķieris 20 ml laima sula 30 ml ābolu sulas Metode: Kratīt un izkāst Glāze: Kokteiļu Dekors: laims, piparmētra Iesūtīja: Marks Terentjevs
26. jūlijs, 2019

Vīnzinis | Sommelier

 
26. jūlijs, 2019

Irish Hot Toddy karsts ziemas kokteilis. Vienkārša recepte ar viskiju.

30 ml īru viskiju, 30 ml medus liķieri, citrona ripiņa, 5-6 krustnagliņas, 1 kanēļa standziņa, 150 ml karstu ūdeni. Dekorācija: saspraudiet citrona miziņā krustnagliņas. Pa virsu uzlieciet anīsa […]
26. jūlijs, 2019

Seno vikingu dzeršanas tradīcijas

Esa svá gott, sem gott kveþa,öl alda sunum,þvít fæ’ra veit: Es fleira drekkr, síns til geþs gumi. Mazāk labuma, nekā runā, Cilvēka dēlam, kas dzer alu: […]
26. jūlijs, 2019

Café Klo Berlin

Das Klo ir viens no neparastākajiem un interesantākajiem bāriem visā pasaulē. Bāra nosaukums, kura burtisks tulkojams ir “Tualete” pilnībā attaisno savu nosaukumu. Parastās mēbeles bārā aizstāj […]
26. jūlijs, 2019

Kvalitātes klasifikators AOC jeb „Appellation d’origine contrôlée“

Sveicināti Francijas augstākās kvalitātes plašajā pasaulē! „Appellation d’origine contrôlée” – tas ir klasifikators (noteikumi), kas norāda uz produkta ģeogrāfisko izcelsmi un tā kvalitāti. Francijā šis klasifikators […]
26. jūlijs, 2019

Gummy Bear Martini

60 ml vodka 20 ml aveņu sīrups 30 ml dzērveņu sula 30 ml citronu-laima limonāde 4 gumijas lācīši Metode: kratīt un izkāst Dekorēt ar gumijas lācīšiem. Glāzei […]