Events & Blog | Lapa 5 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Hemingway Daiquiri kokteilis

50 ml gaišais rums, 10 ml ķiršu liķieris, 15 ml cukura sīrups, 20 ml greipfrūtu sula, 15 ml laima sula. Visus komponentus sakrati šeikerī, izkās kokteiļu […]
26. jūlijs, 2019

Ik gadu Latvijas iedzīvotāji mājās saražo 790 130 litrus vīna

Ik gadu Latvijas iedzīvotāji mājās saražo 790 130 litrus vīna, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pētījums “Atkarību izraisošo vielu lietošanas izplatība iedzīvotāju vidū” par […]
26. jūlijs, 2019

Tumšās vīnogu šķirnes

Cabernet – Sauvignon (kabernet sevinjon) Šī ir viena no populārākajām tumšo vīnogu šķirnēm pasaulē. Vīnogas audzē gandrīz katrā valstī, kurā ražo vīnus. Izņēmums varētu būt Vācija, […]
26. jūlijs, 2019

Brandy Smash kokteilis

50 ml brendijs vai V.S. konjaks 20 ml piparmētru sīrups caurspīdīgs (white) 1/2 citrons 6 lapiņas piparmētras Gatavošana: Ar stampiņas palīdzību viskija glāzē sapresējiet piparmētru un […]
26. jūlijs, 2019

Piparmētru liķieris “Crème de Menthe” – recepte

Piparmētru liķieris izteikti zaļā vai gaišā krāsā, kuru ražo daudzas valstis, taču biežāk sastopami ir „Marie Brizard”, „Bols” un „De Kuyper” kompāniju produkti. Vārds „creme” norāda […]
26. jūlijs, 2019

Havana Club Lounge – Jūrmalas pludmalē

Uzmanību, vēsturiska informācija. Jaunumi: https://www.facebook.com/HavanaClubLoungeJurmala?fref=ts 2011. gada 14.jūlijs. Bar.lv rakstīja: Jūrmalas pludmalē pie Dzintaru koncertzāles 2.jūlijā 2011 sāka darboties ekskluzīvā atpūtas vieta – Havana Club Lounge, kura […]
26. jūlijs, 2019

Kobleris | Cobbler

Nav zināms, kad tieši parādījās šie kokteiļi, taču pirmo reizi Cobbler kokteilis tika minēts amerikāņu literatūrā 1809. gadā. Nav zināms, no kurienes ir cēlis nosaukums, taču […]
26. jūlijs, 2019

Čiča – Peru nacionālais dzēriens

Čičas vēsture Čičas ražošanas process ir ļoti sens. Šis dzēriens bija pazīstams pat zemkopju ciltīm, kas apdzīvoja Andu teritoriju. Peru teritorijā arheologi atklāja sienu gleznojumus, kuros […]
26. jūlijs, 2019

Bole | Bowl kokteiļi

Bole ir long drink grupas kokteilis lielam viesu skaitam. Par boli sauc arī trauku, kurā pagatavo kokteili – bļoda. Boles pagatavot var jebkurā sezonā, taču priekšrocība […]
26. jūlijs, 2019

OREO CEPUMU MARTINI – viegli pagatavojams kokteilis

30 ml vaniļas vodka 30 ml kafijas liķieris 30 ml salds krējums Dekorācija: „Oreo” cepums Metode: sakratīt + izkāst Glāze: kokeiļglāze Paskaidrojumi: Atdzesē glāzi. Visas sastāvdaļas […]
26. jūlijs, 2019

Kokteiļu rotājumi jeb karvings

26. jūlijs, 2019

Blackwood

50 ml Balts rums 15 ml kanēļa sīrups 40 ml apelsīnu sula 15 ml laima sula 5 ml balzamiko mērce Metode: kratīt un izkāst Glāze: vīna […]
26. jūlijs, 2019

Restorāns Cantina West Helsinkos

Restorānu Cantina West Helsinkos atvēra 1990 gadā un līdz pat šim brīdim tas skaitās ne tikai kā pirmais meksikāņu restorāns Helsinkos, bet arī kā TexMex kultūras […]
26. jūlijs, 2019

Konjaka apgabali

Konjaks jeb brendijs ir alkoholisks dzēriens, kuru ražo Francijā, Konjakas reģionā. Šis reģions atrodas pie Šarantas upes krastiem. Par mainīgo klimatu un ģeoloģisko uzbūvi, kā arī […]
26. jūlijs, 2019

Lietišķā Diena: Labākais ielu ēdiens pasaulē

Nekādu sudraba dakšiņu un nazīšu. Nekādu baltu galdautu un zvaigžņotu pavāru baltos visrvalkos! Tas nav domāts vājiem vēderiem, bet ielu ēdienam ir savs īpašs šarms, raksta […]
26. jūlijs, 2019

Mango Fizz

  25 ml mango biezenis 25 ml laima sula 25 ml cukura sīrups 125 ml ingvera limonāde (Ginger ale) 5 piparmētras lapiņas Metode: presēt, pievienot smalcinātu […]
26. jūlijs, 2019

Aurora Jungle Juice kokteilis

Šis kokteilis neatstās vienaldzīgus cilvēkus naktsklubos, kur ir luminiscējošā gaisma. Rozā krāsai mijoties ar ultravioletajām lampām rodas neatkārtojama krāsa. Tomēr jāatzīst, kaut arī izskatās šie kokteiļi […]
26. jūlijs, 2019

Vičiūnai restorānu grupa atvēruši pirmo restorānu Latvijā

„Vičiūnu restorānu grupa”, kas pārvalda restorānu tīklus Lietuvā, iesoļo Latvijas tirgū – Rīgā durvis vēra pirmais „Charlie Pizza” restorāns,kurš atrodas Šķūņu iela 19, Vecrīgā. Tuvāko piecu […]
26. jūlijs, 2019

ZILAIS OKEĀNS kokteiļa recepte

26. jūlijs, 2019

Vīna vēsture

Vīna radīšanas process ir tik vienkāršs, ka nav zināms kad un kur pirmo reizi tika radīts vīns. Arheologi ir atraduši sulu spiedi (presi), kura datēta 4000 […]
26. jūlijs, 2019

Pētījums: Hakeri visbiežāk uzbrūk viesnīcu un restorānu biznesam, bet datus zog no ražotājiem un informācijas nozarēm

Visbiežāk hakeru un kibernoziedznieku uzbrukumi tiek vērsti pret viesnīcu un restorānu biznesa uzņēmumiem un organizācijām, savukārt lielākos datu ierakstu apjomus zog no ražošanas un informācijas nozarēm. […]
26. jūlijs, 2019

Restorāns karstasinīgiem latviešiem – “Merlin”

Džeza un dažādu pasaules kultūru mūzikas cienītājiem savos “noteikti jāapmeklē” sarakstos būtu jāiekļauj restorāns “Merlin”. Šajā latviski internacionālajā (piedāvātā ēdienu un pasākumu klāsta ziņā) ēdināšanas un, […]
26. jūlijs, 2019

Mastikha (Mastika)

Mastika – tie ir mūžzaļa krūma vai koka Pistacia lentiscus sveķi. Šis ir pistāciju dzimtas koks. Mastikai ir bagātīgs sastāvs un bieži to izmanto kulinārijā. No […]
26. jūlijs, 2019

Effectini

40 ml Vodka 40 ml galliano 40 ml espresso Metode: kratīt un izkāst Glāze: martini Dekors: kafijas pupiņas Iesūtīja: Ivona Timofejeva
26. jūlijs, 2019

Kafejnīca „Taka”

Kafejnīca „Taka” atrodas Miera ielā 10, gandrīz Brīvības un Miera ielas stūrī, atrast šo vietu nebūt nav grūti. Nelielas durvis ar necilu uzrakstu TAKA, bet jau […]
26. jūlijs, 2019

Blue electric kokteilis

50 ml vodka 30 ml Blue Curacao liķieris 150 ml Sprite 20 ml svaigi spiesta citronu sula Metode: samaisīt pa taisno glāzē. Var visu, izņemot Spriete, sakratīt šeikerī, […]
26. jūlijs, 2019

Rising Sun

30 ml  viskijs 20 ml Akashi-Thai (plūmju liķieris) 20 ml svaigi spiesta citronu sula 15 zaļās tējas sīrups (Homemade) 1 olas baltums Metode: kratīt un izkāst […]