Events & Blog | Lapa 5 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Maraschino liķieris

Šis nosaukums tiek izmantots ķiršu liķieriem ar alkohola saturu 30 – 35%, kuri pagatavoti izmantojot Maraschino ķiršu šķirni. Liķieri var būt caurspīdīgi. Leģenda vēsta, ka pirmo […]
26. jūlijs, 2019

Dzērienu pārdošanas māksla

26. jūlijs, 2019

Vīnogulāji, vīna gatavošana

Vīnu var radīt no ogām un augļiem. Galvenais lai var izspiest sulu. Labākie pasaules vīni tiek ražoti no vīnogām tāpēc, ka vīnogu miziņa satur ļoti daudz […]
26. jūlijs, 2019

Pārbaude bārā

Neesmu jurists, tāpēc cilvēciskā valodā vēlos padalīties ar pieredzi, saistībā ar valsts instanču pārbaudes modeļiem. variants nr. 1 – kontrolpirkums bārā Parasti vairāki policisti, civilajā apģērbā […]
26. jūlijs, 2019

Pasaules stiprāko alkoholisko dzērienu top 5

5.vieta Armageddon Šis Skotu alus ir ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā kā stiprākais alus pasaulē. Alkohola saturs ir 65%. Šo alu ieteicams dzert mazās dozās. Lai iegūtu […]
26. jūlijs, 2019

Absinthe – baudīšanas īpatnības

“Zaļā feja” jeb absints (apsinthion grieķu valodā nozīmē – neizdzerams) ir stiprs alkoholisks dzēriens ar anīsa garšu, kura stiprums ir no 45 līdz pat 73 grādiem. […]
26. jūlijs, 2019

Francijas vīni Sud-Ouest | dienvidrietumu reģions

Sud-Ouest reģiona nosaukums „dienvidrietumi” vairāk asociējas ar kaut ko ģeogrāfisku. Principā tā arī ir. Vairāki vīna dārzi, kuri kā mazas salas ir izmētāti pa Francijas dienvidiem, […]
26. jūlijs, 2019

“D-MON” izstrādā unikālu monitoringa iekārtu mājas vīndariem

Jelgavas biznesa inkubatora (JIC) uzņēmums “D-MON” izstrādā unikālu monitoringa iekārtu mājas vīndariem,  informēja JIC biznesa inkubatora komunikācijas vadītāja Zanda Lūse. Cilvēki, kas ir mēģinājuši gatavot mājās […]
26. jūlijs, 2019

Lady Leg Cosmopolitan kokteilis

Kokteilis tiek pagatavots vecmodīgā, 1930. gadu kokteiļu šeikerī, kas ir dāmu kājas formā, kam virsū ir uzvilkta augstpapēžu kurpe. Kokteiļa pagatavotāji dzērveņu sulu aizstāj ar pašu […]
26. jūlijs, 2019

Pētījums: Viena glāze vīna dienā palielina krūts vēža risku

Sievietes, kas, ievērojot mediķu rekomendētos ierobežojumus, dzer vīnu ne vairāk par vienu glāzi dienā, tomēr pakļauj riskam savu veselību un dzīvību – kā liecina jauns ASV […]
26. jūlijs, 2019

“Manhattan” – viens no vecākajiem kokteiļiem pasaulē

Kanēlis, vaniļa, piparmētra, ķiršu nots, šie ir tikai daži aromāti, kas ieskicē tumšā un kaprīzā kokteiļa „Manhattan” izcilo garšu. Daudzi uzdrīkstas saukt to par klasiskāko no […]
26. jūlijs, 2019

“Scotch Rose” kokteilis

• 40 ml Džins • 15 ml dzērvenu liķieris • 7,5 ml Rožu sīrups • 10 ml Laimas sula • 40 ml Melleņu sula Metode: kratīt […]
26. jūlijs, 2019

“Cēsu alus” turpmāk Latvijā izplatīs “Krušovice” un “Edelweiss” alu

AS “Cēsu alus” kļuvusi par “Krušovice” un “Edelweiss” alus izplatītāju Latvijā, informēja uzņēmuma pārstāve Agita Baltbārde. Līdz ar jaunu importa zīmolu ieviešanu “Cēsu alus” produktu portfelī […]
26. jūlijs, 2019

Noskaidroti labākie Latvijā darinātie vīni

Nozare.lv, 2011. gada 1. augusts Starptautiska žūrija noteikusi labākos no Latvijā selekcionētajām vīnogu šķirnēm darinātos vietējos vīnus,  informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības pārstāvji. Kā ziņots, […]
26. jūlijs, 2019

Slojito

5 0ml Gordon’s Sloe džins, 1 tēj.k. brūnais cukurs, 10 lapiņas baziliks, papildināt ar sodas ūdeni. Metode: presēt. Glāze: highball. Sastampā bazilika lapas un brūno cukuru kokteiļu […]
26. jūlijs, 2019

Eiropas labākās bārmeņu skolas

Bar ACADEMY  (Francija) Šī bārmeņu skola specializējas tieši FLAIR mākslas pasniegšanā. Mācību programmas: BASIC FLAIR (Apmācības ilgst 4dienas pa 6 stundām dienā. Pamatelementi Flair tehnikā. Darbības […]
26. jūlijs, 2019

Šeikera vēsture

Arheoloģiskie minējumi vēsta, ka 7000 gadus pirms mūsu ēras Dienvidamerikā izmantoja ķirbi kā konteineru dzērienu sajaukšanai. Senajā Ēģiptē 3500 gadus p.m.ē. ēģiptieši zināja, ka graudu suslu […]
26. jūlijs, 2019

Pasaules ledus bāri

Ledus bāri galvenokārt ir izveidoti no ledus un tie reizēm ir sasaistīti kopā ar ledus viesnīcām. Šie bāri parasti satur ledus skulptūras un citus elementus, un […]
26. jūlijs, 2019

ARAVIKA kokteilis

15 ml gaišā tekila 15 ml kafijas liķieris 15 ml grenadīns 10 ml svaigi spiesta citrona sula 2 gb. zemenes Metode: pasniegšanas glāzē Glāze: šots Dekorācija: svaiga […]
26. jūlijs, 2019

Martini glāze (Klasiskā kokteiļu glāze)

Martini glāze pasaulē pastāv jau daudzus gadus un ir kļuvusi plaši pazīstama ne tikai bārmeņu vidū. Tās īpašā, pat valdzinošā forma un smalkā kājiņa radījusi to […]
26. jūlijs, 2019

Kokteilis “Viktorija”

10 kadiķa ogas 5 ml vijolīšu sīrupa 30 ml citronu sulas 120 ml līčija sulas 10 salvija lapas Metode: Sapresē šeikerī ogas un lapas, pievieno citus komponentus […]
26. jūlijs, 2019

PASAULES BARISTU ČEMPIONĀTS – NO IDEJAS LĪDZ NORISEI

Barista ir itāļu cilmes vārds, radies no “bartender”, kas nozīmē bārmenis/e, kas strādā gan pie kases, gan servē karstos dzērienus (piemēram, espresso), aukstos alkoholiskos, gan bezalkoholiskos […]
26. jūlijs, 2019

Bar.lv bārmeņu skola prezentē savu projektu „E-klase” bārmeņiem

Interneta E klase ir radīta, lai nodrošinātu mūsdienīgas iespējas topošiem bārmeņiem apgūt profesijas teoriju un teicami sagatavoties galvenajam eksāmenam reālā darbā. Mācības Bar.lv bārmeņu skolā ir […]
26. jūlijs, 2019

No augusta līdz oktobrim

Viss sākās pavisam vienkārši, kad vēl strādāju nelielā kafejnīcā. Vasaras vakarā pasēdējām lapenē ar draugiem, un viens uzsāka tematu par bārmeņiem un nākamais ieminējās par Bar.lv […]
26. jūlijs, 2019

SCOFFLAW

50 ml burbons vai rudzu viskijs 25 ml Dry vermouth 15 ml svaigi spiesta citrona sula 25 ml Grenadīns 2 pilieni Campari Bitters Metode: kratīt un […]
26. jūlijs, 2019

Araks | Arrack

Araks (Arrack, Arak vai Arrak) ir destilāts no cukurniedrēm vai cukurpalmas sulas. Jau no seniem laikiem šo dzērienu ražo Malaizijā, Indijā, Javā un citās austrumu valstīs. […]
26. jūlijs, 2019

Itālijas vīni

Itālijā vīnogas tiek audzētas gandrīz visās 95 provincēs. Līdz ar to Itāliju var dēvēt par vīna lielvalsti, līdzīgi kā Franciju.  Šeit ir superaugstas klases vīni, kā […]