Events & Blog | Lapa 6 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Bole | Bowl kokteiļi

Bole ir long drink grupas kokteilis lielam viesu skaitam. Par boli sauc arī trauku, kurā pagatavo kokteili – bļoda. Boles pagatavot var jebkurā sezonā, taču priekšrocība […]
26. jūlijs, 2019

Mai Christmas Tai

20ml Džins 20ml Tumšais rums 20ml Apelsīnu liķieris (Triple Sec) 15ml Svaigi spiesta laima sula 10ml Riekstu sīrups Metode: Sakratīt un izkāst Glāze: Old Fashioned Dekorācija: […]
26. jūlijs, 2019

Nicolas Sant-Jean, Francijas labākais flaira bārmenis.

Dzimis 28.02.1974 gadā, Francijā. Studējis ģeorāfiju universitātē. 1996 gadā viņš spontāni nopirka biļeti uz Angliju vienā virzienā, kur vēlējās piepildīt savus mērķus: apgūt angļu valodu un […]
26. jūlijs, 2019

Porno zvaigznes Love

50ml vodka 20ml Olas baltums 30ml sīrups de fruta de la pasion – homemade 15ml vaniļu sīrups Metode: kratīt Glāze: : kokteiļu glāze Dekors: kaisles auglis (Passion fruit)
26. jūlijs, 2019

Skotu iesala viskiju raksturojums

Iesala (Malt) viskijam tieši tāpat kā konjakam un armanjakam piemīt unikāla īpašība iegūt savu specifisku, individuālu garšu un aromātu atkarībā no tā, kur un kādā augsnē […]
26. jūlijs, 2019

Latvijas bārmeņi ārzemēs – Jeļena

Čau Bar.lv bārmeņu skola Beidzot atradu laiku uzrakstīt. Man paveicās ar darbu ārzemēs – pēc 3 nedēļām, kad ierados Īrijā, es iekārtojos darbā, meksikāņu restorānā un […]
26. jūlijs, 2019

Pisang Ambon – liķieris

Šis ir zaļš banānu liķieris ar alkohola saturu 21%. Sīkāku informāciju jūs varat atrast www.pisangambon.com
26. jūlijs, 2019

BANANA BEACH

40 ml džins 25 ml banānu liķieris 20 ml liķieris Domaine de Canton 15 ml sula ananāsu Metode: Sablenderēt ar smalcinātu ledu. Glāze: Hurricane Dekors: apelsīns, kokteiļu […]
26. jūlijs, 2019

New Cosmopolitan kokteilis

  50 ml džins, 20 ml Cointreau vai Triple Sec liķieris, 25 ml sv. spiesta citronu sula, 20 ml aveņu sīrups. Rotājums: žāvēta apelsīna šķēle ar […]
26. jūlijs, 2019

Tumšās vīnogu šķirnes

Cabernet – Sauvignon (kabernet sevinjon) Šī ir viena no populārākajām tumšo vīnogu šķirnēm pasaulē. Vīnogas audzē gandrīz katrā valstī, kurā ražo vīnus. Izņēmums varētu būt Vācija, […]
26. jūlijs, 2019

Persiku liķieris – recepte

Vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Kokteiļos liķieri var aizstāt ar Peach Brandy liķieri.       Persiku liķiera recepte 1 kg persiki bez kauliņa […]
26. jūlijs, 2019

Heress | Sherry | Jerez

Heress ir stiprināts vīns ar alkohola saturu 15,5 – 25%, kurš izgatavots izmantojot tikai 3 vīnogu šķirnes, kuras audzētas Spānijā, Andalūzijas apgabalā, starp pilsētām Heress-de-la-Frontera, Sanlukar-de-Barrameda […]
25. oktobris, 2019

Slivovitz jeb plūmju brendijs

  Vārds „Slivovitz” ir cēlies no slāvu vārda „zilā plūme”. Šī brendija ražošana ir pazīstama jau no viduslaikiem. Dzērienu ražo Polijā, Čehijā un citās valstīs, bet […]
26. jūlijs, 2019

ARAVIKA kokteilis

15 ml gaišā tekila 15 ml kafijas liķieris 15 ml grenadīns 10 ml svaigi spiesta citrona sula 2 gb. zemenes Metode: pasniegšanas glāzē Glāze: šots Dekorācija: svaiga […]
26. jūlijs, 2019

Passion fruit martini kokteilis

45 ml vodka, 30 ml Passion fruit puree (kaisles augļu biezeni), 1/2 Passion fruit (kaisles augli), 15 ml cukura sīrupu, 15 ml citronu sula svaigis speista, 20 ml ananāsu […]
26. jūlijs, 2019

Atklāta intervija ar bārmeņu Guru – Andri Reizenbergu

Ārā ir patīkami silts novembra vakars. Ieejot „B-bārā, restorānā” rodas sajūta, ka tiec nodalīts no realitātes. Tur valda mierpilna un relaksēta atmosfēra. Ausis lutina maigas džeza […]
26. jūlijs, 2019

Amaro Felsina Ramazzotti bitter liķieris

Šis ir Itālijā, Milānā, 1815. gadā radīts liķieris ar nedaudz rūgtu garšu un alkohola saturu 30%. Liķieri ražo izmantojot vīnu, eksotiskus augus, saknes, apelsīna miziņu un […]
26. jūlijs, 2019

Tējas dzeršanas rituāli un ceremonijas

Kā ir zināms, pirmo reizi tējas dzērienu sāka lietot Ķīnā , vēl Tan ( VII – IX) laikmetā. Pirmsākumos tējas lapu uzlējumu izmantoja medicīnas vajadzībās, bet […]
26. jūlijs, 2019

Bāra triki – izklaide

Retu zobu triks Kā iedabūt olu pudelē nesaplēšot to? Triks ar vīnu Pacel glāzi ar salmiņu Bez roku palīdzības sadalām divas glāzes Kā ar avīzi attaisīt […]
26. jūlijs, 2019

Upeņu liķieris “Crème de Cassis” – recepte

Upeņu liķieris tumši zilā vai violetā krāsā ražo daudzas valstis, taču biežāk sastopami ir „Marie Brizard”, „Bols” un „De Kuyper” kompāniju produkti. Vārds „creme” norāda uz […]
26. jūlijs, 2019

Šodien atklās otro “Fontaine Delisnack Riga” restorānu Rīgā

Piektdien,14.septembrī, Rīgā tiks atklāts otrais “Fontaine Delisnack Riga” restorāns, informēja restorāna pārstāvis Ivars Blanks. Viņš norādīja, ka jaunais restorāns atradīsies Vecrīgā, Teātra ielā. Tā platība būs […]
26. jūlijs, 2019

Tēja joprojām ir populārākais britu dzēriens

Tēja joprojām ir populārākais dzēriens Lielbritānijā, kur ik dienas tiek izdzerti 166 miljoni tasīšu tējas, liecina otrdien publicētas aptaujas rezultāti. Ik dienu Lielbritānijā tiek izdzerti aptuveni […]
26. jūlijs, 2019

Kokteiļu pagatavošana šeikerī | Shake

Šeikeris (Shake no angļu vārda „kratīt”) paredzēts savstarpēji grūti savienojumu komponentu (sīrups, liķieris, ola, krējums, medus un līdzīgi produkti) sajaukšanai vienotā, harmoniskā masā, kā arī lai […]
26. jūlijs, 2019

Mitzi kokteiļa recepte

60 ml rožūdens 20 ml cukura sīrups 1 ingvera sakne 5 piparmētras lapas 120 ml apelsīnu sula 1 sēkla smaržīgā pipara 1 saspiests rozā pipars Metode: […]
26. jūlijs, 2019

Grandpa’s Memories

30ml. Zelta rums 20ml. Triple Sec 10ml. Svaigi spiesta citronu sula 40ml. Dzērveņu sula 10ml. Piparmētru sīrups Metode: Sakratīt un izkāst Glāze: Martini Dekorācija: Kanēļa stanga, […]
26. jūlijs, 2019

Mūzikas klubs „Jelgavas krekli”

Šis literāri – muzikālais klubs savas durvis vēra 2003. gada 14. novembrī Jelgavā, Lielā ielā 19a. Idejas autors ir uzņēmējs Ainārs Tamisārs, kurš savulaik kopā ar […]
26. jūlijs, 2019

Mana atsauksme par Bar.lv

Pirmajā dienā ierodoties uz mācībām, protams, bija uztraukums, kā reaģēs kursa biedri un kāds būs pasniedzējs. Vai varēs brīvi runāt, vai tomēr vajadzēs uzturēt distanci. Šie […]