Events & Blog | Lapa 9 | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

Tumšās vīnogu šķirnes

Cabernet – Sauvignon (kabernet sevinjon) Šī ir viena no populārākajām tumšo vīnogu šķirnēm pasaulē. Vīnogas audzē gandrīz katrā valstī, kurā ražo vīnus. Izņēmums varētu būt Vācija, […]
26. jūlijs, 2019

Šampanietis

Mūsdienās šampanietis ir gandrīz neatņemama svētku sastāvdaļa. Ar ekskluzīvo dzērienu pildītas glāzes saskandina gan dzimšanas dienās un kāzās, gan gadu mijās. Šampanieti par savu mīļāko dzērienu […]
26. jūlijs, 2019

“Cēsu alus”: 99% uzņēmuma produkcijas ražojam uz vietas Latvijā

Latvijā uz vietas tiek ražoti 98%-99% alus darītavas AS “Cēsu alus” produkcijas, intervijā atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere. Jautāta, vai patiesībai atbilst viedoklis, ka visā […]
26. jūlijs, 2019

Restorāns karstasinīgiem latviešiem – “Merlin”

Džeza un dažādu pasaules kultūru mūzikas cienītājiem savos “noteikti jāapmeklē” sarakstos būtu jāiekļauj restorāns “Merlin”. Šajā latviski internacionālajā (piedāvātā ēdienu un pasākumu klāsta ziņā) ēdināšanas un, […]
26. jūlijs, 2019

Baltijas valstis kļūst par inovatīvā kokteiļa Stoli® COLD pirmo tirgu Eiropā.

Augot pieprasījumam pēc vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem, “Latvijas balzams” uzsāk jaunā Stoli® COLD (5%) kokteiļa ražošanu. Jaunā produkta receptūras un dizaina izstrādē investēti 28 000 latu. Jau […]
26. jūlijs, 2019

Pisko

Pisko ir muskata dzimtas vīnogu vīna destilācijas produkts ar alkohola saturu no 35 – 50%. Samērā līdzīgi dzērieni ir grapa un čača, tomēr šī dzēriena ražošanā […]
26. jūlijs, 2019

3 pasaulē vecākie kokteiļi

Blue Blazer – Pirmais pasaules degošais kokteilis, kuru ir izdomājis Džerijs Tomas 1800. gadā. Kokteilis kļuvis slavens savas interesantās pagatavošanas veida dēļ! Pagatavošana: Metala kanniņā tiek […]
26. jūlijs, 2019

Vičiūnai restorānu grupa atvēruši pirmo restorānu Latvijā

„Vičiūnu restorānu grupa”, kas pārvalda restorānu tīklus Lietuvā, iesoļo Latvijas tirgū – Rīgā durvis vēra pirmais „Charlie Pizza” restorāns,kurš atrodas Šķūņu iela 19, Vecrīgā. Tuvāko piecu […]
26. jūlijs, 2019

Curacao liķieri

Šie ir pomerances mizas liķieri ar alkohola saturu no 23 – 35%. Pomerance ir mazs, rūgts apelsīns, jeb “Laraha” jeb „Citrus Aurantium Currassuviensis”. Šis zelta auglis […]
26. jūlijs, 2019

Sievietes – Flair bārmenes

Flair bārmeņi ir tie, kuri izklaidē klientus mētājot un žonglējot bāra piederumus- pudeles, glāzes, šeikerus, liekot akcentu uz interesantu šovu, pasniedzot dzērienus. Katrs bārmenis to uztver […]
6. novembris, 2019

Apple Pie jeb Ābolu pīrāgs

25 ml vodka 25 ml ābolu sula minim kanēlis malts Metode: build Glāze: shot Ielej šot glāzē vodku, tad sulu, pa virsu mazliet malts kanēlis.
26. jūlijs, 2019

Viesnīca, restorāns un alus darītava „Zoltners”

Vienā no skaistākajām Zemgales vietām, Tērvetes pagastā „ Kroņaucē ” 2015.gada 2. Oktobrī lielās durvis atvēra jaunais uzņēmums „ Zoltners ”, ar sakoptu apkārtni un skaistiem […]
26. jūlijs, 2019

Pineapple Tequila Sour kokteilis

40 ml gaišā tekila 40 ml ananāsu sula 1 tējkarote agaves nektāra 20 ml citronu sula svaigi spiesta 1 olas baltums Rotājums: ananāsu šķēle Glāze: Champagne […]
26. jūlijs, 2019

Klasisks karsts Toddy kokteilis

150 ml karsts ūdens, 4-6 krustnagliņas, 1 citrona miziņa, 2 tējkarotes brūna cukura, 15 ml svaigi spiesta citronu sula, 30 ml viskijs. Gatavošana: Apmēram pusi no […]
26. jūlijs, 2019

FLAMING DR. PEPPER SHOT kokteilis

1 krūze ar alu 25 ml Amaretto liķieri 25 ml rumu alk. 73%  Gatavošana: Piepildi kausu 2/3 ar alu. Shot glāzē ielej liķieri, lēnām pa virsu uzlej rumu. […]
26. jūlijs, 2019

Escorial zaļais liķieris

Vācijā ražots zālaugu liķieris ar alkohola saturu 56%. Pirmo reizi šis liķieris tika radīts 1910.gadā. Sīkāku informāciju par dzērienu varat atrast www.escorial.de
26. jūlijs, 2019

Aukstā tēja veldzei

Šķiet, vasarā tas ir dzēriens, kas spēj veldzēt slāpes. Paņēmieni, kā gatavo un lieto auksto tēju, atšķiras valstīs ar karsto un auksto klimatu. Visbiežāk to gatavo […]
26. jūlijs, 2019

New Girl Cocktail

50 ml džins 15 ml vaniļas sīrups 15 ml ķiršu sīrups 150 ml apelsīnu sula Metode: kratīt šeikerī visu izņemot ķiršu sīrupu. Ieliet glāzē virsū ledum, pievienot […]
26. jūlijs, 2019

Ieskats molekulārajā miksoloģijā

Mūsdienās, lai radītu interesantus kokteiļus, miksoloģisti izmanto molekulārās gastronomijas iekārtas, tehniku un zināšanas. Kokteiļu sfēras un kokteiļu kaviārs, ēdami kokteiļi, slāņveida kokteiļi dažādās krāsās, kokteiļi ar […]
26. jūlijs, 2019

Mustique Fizz

100 ml schweppes citrus blend 1/2 marakuja auglis 15 ml marakujas sīrups Metode: Maisīt. Glāze: klasiskā šampanieša glāze (Champagne flute). Dekors: Orhidejas zieds. Iesūtīja: Ernests Salinieks
26. jūlijs, 2019

Kubas rums

Par kubas ruma izcelsmi ir daudzi un dažādi stāsti. Viena versija stāsta, ka 1650. gadā rumu, saukts par “rumbillon”, darīts pirātiem un korsāri, kas strādāja Karību […]
26. jūlijs, 2019

BEKONA SMŪTIJS

200 ml kokosriekstu piens 1 ēd.k. kakao pulvera 1 ēd.k. medus 1 gab. banāns 4 gab. apceptas bekona šķēles Dekorācija: apcepta bekona šķēlīte Metode: sajaukt blenderī […]
26. jūlijs, 2019

Blue electric kokteilis

50 ml vodka 30 ml Blue Curacao liķieris 150 ml Sprite 20 ml svaigi spiesta citronu sula Metode: samaisīt pa taisno glāzē. Var visu, izņemot Spriete, sakratīt šeikerī, […]
26. jūlijs, 2019

ZILAIS OKEĀNS kokteiļa recepte

26. jūlijs, 2019

Ocean Mist kokteilis

50 ml gaišā tekila 20 ml aprikožu liķieris 20 ml citronu sula svaigi spiesta 1 olas baltums 1 šķipsniņu sāls 15 ml Curacao blue liķieris Rotājums: apelsīna […]
26. jūlijs, 2019

Pirmās liecības par Latvijas alu

Alus- Latviešu nacionālais dzēriens, mūsu nacionālā vērtība. Tā mēdz sacīt atsaucoties uz mūsu tautu dziesmās paustajām atziņām, un Jāņu stiprajām un senajām tradīcijām. Alus darīšana īpaši […]
26. jūlijs, 2019

Juris Ķēniņš, The Left DOOR BAR, Rīga – TOP 2016

Juris Ķēniņš. Iespējams, labākais bārmenis Latvijā. Vairāku kokteiļu sacensību uzvarētājs. 2015. un 2016. gadā Juris pārstāvēja Latvijas godu starptautiskās sacensībās Sidnejā (Austrālija) un Havanā (Kuba). Juris […]