“Cherry Brandy” liķieris radīts izmantojot augstas klases ķiršu ekstraktu savienojot to ar brendiju. Liķierim piemīt izteikts ķiršu aromāts ar mandeļu niansīti un maiga, nedaudz savelkoša garša. Alkohola saturs šajos dzērienos ir no 24-35%. Liķieri ražo daudzas valstis, taču biežāk sastopami ir „Bols” un „De Kuyper” kompāniju produkti. Uzglabāšanas temperatūra ir +18 +20c Pasniegt varat tīrā veidā, kokteiļos vai vienkārši ar ledu.

Mājās gatavots ķiršu liķieris

Ķiršu liķieris 1.variants

1 kg ķiršu
0.5 kg cukura
3 – 4 krustnagliņas
Šķipsniņu vaniļas
Gabaliņu muskatrieksta
2 – 3 ķiršu koka lapas
750 ml brendiju vai vodku
Izņemiet no ķiršiem kauliņus un ieberiet ķiršus traukā. Pievienojiet cukuru un garšvielas. Sastāvu turiet siltā vietā apmēram 10 dienas. Pēc tam pievienojiet alkoholu. Apmēram pēc 4-5 nedēļām visu izkāsiet caur sietiņu. Liķiera pagatavošanā var neizmantot vaniļu, muskatriekstu un krustnagliņas.

Ķiršu liķieris 2. variants
1 l sarkani ķirši bez kauliņa
1 l cukura
1 l ūdens
1 l vodka
Tīrā, sterilizētā 3l burkā ieberiet ķiršus bez kauliņiem. Pievienojiet cukuru, litru ūdens un 1l vodkas. Burku aizvākojiet ar metāla vāciņu un novietojiet tumšā vietā. 1-2 reizes nedēļā burkas sastāvu pakratiet. Apmēram pēc 25-30 dienām, kad cukurs būs pilnībā izkusis, liķieris ir gatavs.

Ķiršu liķieris 3. variants
1kg ķiršu
15 gb ķiršu koka lapas
1 l spirta alk.96 %
1 kg cukurs
20 gr citronskābe
2 l ūdens
Ķiršus bez kauliņiem, kopā ar ķiršu lapām lieciet katliņā, pievienojiet ūdeni un uzvāriet. Tiklīdz sastāvs sāks vārīties, katliņu noņemiet un ļaujiet sastāvam pastāvēt 8 stundas. Pēc tam atkārtoti vāriet 20 minūtes uz lēnas uguns. Izkāsiet sastāvu caur sietiņu, pievienojiet citronskābi, cukuru un pavāriet vēl 10 minūtes, sastāvu regulāri maisiet līdz cukurs pilnībā izkusīs un šķidrums iegūs sīrupveidīgu masu. Atdzesējiet, pievienojiet spirtu, labi samaisiet un pildiet pudelēs. Liķieris gatavs.