Kobleris | Cobbler | Bar.lv

Nav zināms, kad tieši parādījās šie kokteiļi, taču pirmo reizi Cobbler kokteilis tika minēts amerikāņu literatūrā 1809. gadā. Nav zināms, no kurienes ir cēlis nosaukums, taču ir zināms, ka tā agrāk dēvēja alus darītājus un tavernu īpašniekus. Tas ir viens no pasaules populārākajiem long drink kokteiļiem, jo īpaši siltajās valstīs. Atsvaidzinošs dzēriens, biežāk pasniedzams vasaras vakaros.

Smalcināts ledus, ledus, Cobbler ledus
+
Augļi, ogas
+
Jebkurš alkohols (minimāli)
+
Kā papildinājums šampanietis vai vīns, limonāde vai gāzēts ūdens

 

Gatavošana
Pasniegšanas glāzē
Pasniegšanas trauks
Long drink glāze
Šampanieša glāze
Speciālā kokteiļu glāze
Dekorācija
Svaiga piparmētra
Servēšana
Kokteiļus jāpasniedz ar salmiņu, atbilstoša izmēra karotīti vai irbulīti augļiem. Glāzi vēlams uzlikt uz šķīvīša ar salvetīti.

Glāzei ir jābūt pildītai ar smalcinātu ledu apmēram 4/5. Pagatavošanā var izmantot konservētus vai atkausētus augļus un ogas, taču nav vēlams, lai tie būtu pārāk mīksti. Smalcinātu ledu mājas apstākļos var iegūt, ietinot ledu tīrā dvielītī un sadauzot to ar cietu priekšmetu, piemēram, gaļas āmuriņu. Cobbler ledu var iegūt, sasaldējot krāsainas sulas vai odziņu tā vidū.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *