Kokosa liķieris “Coconut cream” – recepte | Bar.lv

Vārds „cream” norāda uz to, ka liķieris ir ar zemu alkohola saturu 15 – 25% un nedaudz saldāks par pārējiem. Dažkārt dzērienus dēvē par „Créme de Coco”. Bieži šiem liķieriem alkoholiskā bāze ir rums. Latvijā ļoti populārais „Malibu” liķieris arī ir creme de coco.

 

 

Liķiera sastāvdaļas
1 kokosrieksts
1l gaišais rums
0,6g vaniļas cukura (var izmantot 1/3 dabīgas vaniļas vai pāris pilienus vaniļas esences)
750 gr. cukurs
250 ml ūdens

Izlejiet no rieksta kokosa sulu, tā mums nebūs vajadzīga. Riekstu sadauziet un atdaliet kokosa mīkstumu. Balto mīkstumu lieciet blenderī un sasmalciniet. Kokosa skaidiņām uzlejiet virsū 1l ruma. Uzlējumu noturiet apmēram 8 dienas, regulāri pakratiet. Nākošais etaps. Vāriet cukuru kopā ar ūdeni un vaniļu līdz izveidojas biezs sīrups. Izkāsiet caur sietiņu kokosa uzlējumu un pievienojiet tam cukura sīrupu. Samaisiet.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *