Kafijas liķieris “Crème de Café” – recepte | Bar.lv

Šis ir kafijas liķieris, kuru ražo daudzas valstis, taču biežāk sastopami ir „Marie Brizard”, „Bols” un „De Kuyper” kompāniju produkti. Vārds „creme” norāda uz to, ka liķieris ir ar zemu alkohola saturu 15 – 25% un nedaudz saldāks par pārējiem. Līdzīgs ir Kahlua un Tia Maria liķieris.

 

 

 

Kafijas liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot šādi:
50 gr svaigi maltu kafiju
450 gr cukuru
1 tēj.kar. svaigi spiest. citronu sulas
600 ml brendiju vai konjaku

Svaigi maltu kafiju uzvāriet kopā ar 300 ml ūdens. Šo kafijas uzlējumu turiet slēgtā traukā 1 diennakti. Vāriet ūdeni kopā ar cukuru līdz izveidojas sīrupveidīga masa. Kafijas uzlējumu izkāsiet caur sietiņu vai marlīti un pievienojiet kafijas uzlējumam sīrupu, citronu sulu un brendiju. Sastāvu turiet slēgtā traukā vismaz 3 nedēļas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *