Upeņu liķieris tumši zilā vai violetā krāsā ražo daudzas valstis, taču biežāk sastopami ir „Marie Brizard”, „Bols” un „De Kuyper” kompāniju produkti. Vārds „creme” norāda uz to, ka liķieris ir ar zemu alkohola saturu 15 – 25% un nedaudz saldāks par pārējiem. Šis ir vissmagākais liķieris pēc blīvuma.

Upeņu liķieri, personīgai lietošanai varat pagatavot arī paši izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, piemēram, šādi:
1 – 3 kg upenes
9 – 10 upeņu krūma lapas
1l vodku
750 gr cukura
600 – 800 ml ūdens
Rūpīgi atlasītas upenes lieciet traukā, pievienojiet lapas un aplejiet ar vodku. Uzlējumu turiet slēgtā traukā dažas nedēļas. Pēc tam šo uzlējumu filtrējiet caur marlīti vai sietiņu. Cukuru vāriet kopā ar ūdeni līdz izveidojas bieza, sīrupveidīga masa. Sīrupu pievienojiet uzlējumam, rūpīgi samaisiet un atkārtoti turiet tumšā vietā.