Krustas kokteiļi | Crusta | Bar.lv

 

Uzskata, ka Crusta kokteiļus 1850. gadā izdomāja spāņu kafejnīcas īpašnieks misters Santinazs. Kafejnīca „Santinaz Salun” atradās Amerikā, Jaunorleānā. Kokteiļi ir piederīgi Short drink grupai un ir After-Dinner kokteiļi, kas pasniedzami pēc maltītes. Kokteiļu galvenā atšķirība ir cukura maliņa! Sākotnēji kokteiļus pagatavoja nogriežot apelsīna ripiņu, pēc tam izgrebjot vidiņu nesabojājot miziņu. Pēc tam miziņas ripiņu iemērca sulā vai krāsainā liķierī un apviļāja cukurā. Apelsīna – cukura ripiņu uzmauca uz vīna glāzes augšiņas. Dzerot kokteili lūpas  skāra saldo glāzes maliņu.

 

Ledus vai smalcināts ledus
+
Jebkurš stiprs alkohols, vīna izstrādājumi, ķiršu vai cits liķieris
+
Angostura bitters, Apelsīnu bitters
+
Sīrups, cukurs

 

 

 

Gatavošana
Pasniegšanas glāzē
Šeikerī
Blenderī
Mikserī

Pasniegšanas trauks
Kokteiļu glāze.
Vīna glāze

Dekorācija
Glāze ar cukura maliņu !!!
Citruss augļu miziņas spirāle
Jebkura veida augļi

Servēšana
Ar kokteiļu salmiņu
Ar tējkarotīti

Glāzei cukura maliņa ir jāizveido pirms kokteiļa pagatavošanas. Ar citrona miziņu nobrauciet pa glāzes maliņu un tad glāzi apviļājiet cukurā. Glāzes maliņu var samitrināt uz šķīvīša izlietā krāsainā liķierī vai sīrupā un pēc tam apviļāt cukurā. Pirms kokteiļa ieliešanas nedaudz pakratiet glāzi lai nobirst liekais cukurs. Esiet uzmanīgi lejot kokteili glāzē, nesabojājiet cukura maliņu.

Apskati gatavas Krusta kokteiļu receptes

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *