Čūsku asiņu un vīna kokteilis. Snake Wine and Blood. | Bar.lv

25 ml rīsu vīns
25 ml čūsku asinis
Glāze: shot
Čūsku vīns ir ļoti populārs dzēriens Ķīnā, Vjetnamā un citās Dienvidaustrumu Āzijas valstīs. Šim dzērienam ir vairāk kā tūkstotis gadus sena vēsture un vietējie iedzīvotāji tic, ka tam ir dziednieciskas spējas, tomēr šāds uzskats nav ticis medicīniski apstiprināts. Čūsku vīnu iegūst iegremdējot nelielu, dzīvu čūsku (visbiežāk indīgo sugu čūskas), rīsu vīnā. Tomēr čūskas inde, reaģējot ar spirtu, zaudē savas aktīvās īpašības.
Ja čūsku vīna nogaršošana neliekas gana aizraujoša, par lielāku izaicinājumu tiek uzskatīta Vjetnamā populāra čūsku vīna kokteiļa nobaudīšana, kurā galvenā sastāvdaļa ir svaigas čūsku asinis. Čūska tiek nogalināta, uzšķēržot to tieši zem galvas, tās asinis tiek notecinātas pa taisno shot glāzē, kas jau ir līdz pusei piepildīta ar rīsu vīnu.

Elizabete Zariņa

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *