Quiz-summary
0 of 18 questions completed
Questions:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
Information
Vai izproti kā top dzērieni?
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Rezultāti
0 no 18 no jautājumiem bija pareizi
Jūsu laiks:
Time has elapsed
Tu ieguvi 0 no 0 punktiem, (0)
Vidējais vērtējums: | |
Tavs sasniegums: |
Kategorijas
- Destilēti dzērieni0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- Answered
- Review
- Question 1 of 18
1. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieni‘Ron’ – šādi rumu raksta
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
‘Ron’ – ruma spāniskais nosaukums.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
‘Ron’ – ruma spāniskais nosaukums.
- Question 2 of 18
2. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniKašasa (Cachaca) ir radīta no
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Kašasa (Cachaca) ir brazīliešu destilāts no cukurniedrēm ar intensīvu aromātu. Karnevāls, saule, pludmale, vienmēr laimīgi cilvēki – tā šo nacionālo dzērienu dēvē paši brazīlieši. Uzskata, ka kašasu pirmo reizi pagatavoja portugāļu vergu tirgoņi 1532. gadā pilsētā Sao Vicente. Mūsdienās kašasa ir viens no pasaules populārākajiem dzērieniem, kurš milzīgu slavu ieguva, pateicoties kokteilim „Caipirinha” (kaipirinja) un dažādu veidu „Batida” kokteiļiem. Ir saglabājušies fakti, ka agrāk kašasa ir bijis kā samaksas veids par vergiem. Dzērienu pagatavo līdzīgi kā rumu – sākotnēji veido sīrupam līdzīgu masu no cukurniedru sulas, pēc tam masu fermentē. Kad biezajā masā ir parādījies neliels alkohola saturs, to destilē, filtrē un lej pudelēs. Brazīlieši dažkārt pēc destilācijas mēdz kašasu izturēt koka mucās 2–12 gaduas. Parasti kašasa ir ar 40% alkohola saturu. Uzglabāšanas temperatūra ir no +18 līdz +20 °C. Dzērienu tīrā veidā var pasniegt shot vai old fashion glāzē, ar vai bez ledus. Bārā klientam piedāvā kokteili „Caipirinha”. Ja jūsu rīcībā ir nonākusi izturēta kašasa, tad to var pasniegt snifter glāzē.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Kašasa (Cachaca) ir brazīliešu destilāts no cukurniedrēm ar intensīvu aromātu. Karnevāls, saule, pludmale, vienmēr laimīgi cilvēki – tā šo nacionālo dzērienu dēvē paši brazīlieši. Uzskata, ka kašasu pirmo reizi pagatavoja portugāļu vergu tirgoņi 1532. gadā pilsētā Sao Vicente. Mūsdienās kašasa ir viens no pasaules populārākajiem dzērieniem, kurš milzīgu slavu ieguva, pateicoties kokteilim „Caipirinha” (kaipirinja) un dažādu veidu „Batida” kokteiļiem. Ir saglabājušies fakti, ka agrāk kašasa ir bijis kā samaksas veids par vergiem. Dzērienu pagatavo līdzīgi kā rumu – sākotnēji veido sīrupam līdzīgu masu no cukurniedru sulas, pēc tam masu fermentē. Kad biezajā masā ir parādījies neliels alkohola saturs, to destilē, filtrē un lej pudelēs. Brazīlieši dažkārt pēc destilācijas mēdz kašasu izturēt koka mucās 2–12 gaduas. Parasti kašasa ir ar 40% alkohola saturu. Uzglabāšanas temperatūra ir no +18 līdz +20 °C. Dzērienu tīrā veidā var pasniegt shot vai old fashion glāzē, ar vai bez ledus. Bārā klientam piedāvā kokteili „Caipirinha”. Ja jūsu rīcībā ir nonākusi izturēta kašasa, tad to var pasniegt snifter glāzē.
- Question 3 of 18
3. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniKas ir Aquavit?
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Aquavit (akavit, aquavite un akvavit) – šādi Skandināvijas valstīs dēvē vienkāršu destilātu no graudiem. Pie mums šo dzērienu cilvēki dēvētu par vodku. Jo gan viens, gan otrs nosaukums cēlies no vārda „ūdentiņš“ vai „dzīvības ūdens”. Tieši tāpat kā vodka, dzēriens var būt ar visdažādākajām garšām vai vienkārši dzidrs.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Aquavit (akavit, aquavite un akvavit) – šādi Skandināvijas valstīs dēvē vienkāršu destilātu no graudiem. Pie mums šo dzērienu cilvēki dēvētu par vodku. Jo gan viens, gan otrs nosaukums cēlies no vārda „ūdentiņš“ vai „dzīvības ūdens”. Tieši tāpat kā vodka, dzēriens var būt ar visdažādākajām garšām vai vienkārši dzidrs.
- Question 4 of 18
4. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniKas ir Grappa ?
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Grapa (Grappa) ir Itālijā darināts destilāts, kas parasti tiek radīts no vīnogu atlikumiem (izspaidām). Identisks dzēriens ir Gruzijā ar nosaukumu „čača”. Alkohola saturs dzērienā no 40 līdz 45%. Dažkārt dzērienu iztur ozolkoka mucās, kā rezultātā destilātam parādās dzeltenīga krāsa. Ja jūsu rīcībā nav grapas, tad varat dzērienu aizstāt ar pisko (Čīle).
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Grapa (Grappa) ir Itālijā darināts destilāts, kas parasti tiek radīts no vīnogu atlikumiem (izspaidām). Identisks dzēriens ir Gruzijā ar nosaukumu „čača”. Alkohola saturs dzērienā no 40 līdz 45%. Dažkārt dzērienu iztur ozolkoka mucās, kā rezultātā destilātam parādās dzeltenīga krāsa. Ja jūsu rīcībā nav grapas, tad varat dzērienu aizstāt ar pisko (Čīle).
- Question 5 of 18
5. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniGruzijā un Armēnijā šo dzērienu dēvē par “čacu”. Kā identisku dzērienu dēvē Itālijā?
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Grapa (Grappa) ir Itālijā darināts destilāts, kas parasti tiek radīts no vīnogu atlikumiem (izspaidām). Identisks dzēriens ir Gruzijā ar nosaukumu „čača”. Alkohola saturs dzērienā no 40 līdz 45%. Dažkārt dzērienu iztur ozolkoka mucās, kā rezultātā destilātam parādās dzeltenīga krāsa. Ja jūsu rīcībā nav grapas, tad varat dzērienu aizstāt ar pisko (Čīle).
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Grapa (Grappa) ir Itālijā darināts destilāts, kas parasti tiek radīts no vīnogu atlikumiem (izspaidām). Identisks dzēriens ir Gruzijā ar nosaukumu „čača”. Alkohola saturs dzērienā no 40 līdz 45%. Dažkārt dzērienu iztur ozolkoka mucās, kā rezultātā destilātam parādās dzeltenīga krāsa. Ja jūsu rīcībā nav grapas, tad varat dzērienu aizstāt ar pisko (Čīle).
- Question 6 of 18
6. Question
32 pointsCategory: Destilēti dzērieniRums tiek radīts no
TEICAMI 32 / 32Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Pareizās atbildes ir divas. Rums ir cukurniedru sulas un cukurniedru melases destilācijas produkts ar alkohola saturu 38–78%, kurš noteiktu laiku var tikt izturēts ozolkoka mucās.
Nāksies pamācīties! / 32 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Pareizās atbildes ir divas. Rums ir cukurniedru sulas un cukurniedru melases destilācijas produkts ar alkohola saturu 38–78%, kurš noteiktu laiku var tikt izturēts ozolkoka mucās.
- Question 7 of 18
7. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniRumu tīrā veidā lej
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Pieņemtā ruma pasniegšanas deva tīrā veidā ir 20–50 ml atkarībā no ruma vecuma pakāpes. Gaišo un zelta rumu pasniedziet ‘Old Fashion’ glāzē ar vai bez ledus, vai arī ‘Shot’ glāzītē. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt ananāsu, greipfrūtu vai citas citruss augļu sulas, kā arī dažāda veida limonādes. Savukārt alkoholiskie savienojumi varētu būt augļu, ogu vai dažādu garšvielu liķieri. Melno rumu tīrā veidā pasniedziet ‘Shot’ glāzītē. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt cola, kafija, tēja, piens, sarkano ogu sulas. Savukārt alkoholiskie savienojumi varētu būt kafijas, šokolādes vai garšvielu liķieri. Anejo/Premium, Aged/ Rhum Vieux – izturētu rumu var pasniegt Brandy/Snifter glāzē. Visa veida rums jāglabā temperatūrā no +18 līdz +20 ºC.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Pieņemtā ruma pasniegšanas deva tīrā veidā ir 20–50 ml atkarībā no ruma vecuma pakāpes. Gaišo un zelta rumu pasniedziet ‘Old Fashion’ glāzē ar vai bez ledus, vai arī ‘Shot’ glāzītē. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt ananāsu, greipfrūtu vai citas citruss augļu sulas, kā arī dažāda veida limonādes. Savukārt alkoholiskie savienojumi varētu būt augļu, ogu vai dažādu garšvielu liķieri. Melno rumu tīrā veidā pasniedziet ‘Shot’ glāzītē. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt cola, kafija, tēja, piens, sarkano ogu sulas. Savukārt alkoholiskie savienojumi varētu būt kafijas, šokolādes vai garšvielu liķieri. Anejo/Premium, Aged/ Rhum Vieux – izturētu rumu var pasniegt Brandy/Snifter glāzē. Visa veida rums jāglabā temperatūrā no +18 līdz +20 ºC.
- Question 8 of 18
8. Question
21 pointsCategory: Destilēti dzērieniKurš no šiem uzrakstiem liecina, ka rums gaišs?
TEICAMI 21 / 21Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
White/Light/Silver/Blanca/Blanc – gaišais rums. Šajā kategorijā ietilpst caurspīdīgi, maigi rumi, kuri radīti izmantojot alambic charentais destilācijas iekārtu. Var tikt izturēti līdz 18 mēnešiem. Ruma caurspīdīgums pēc izturēšanas var tikt panākts, izmantojot filtrāciju un dzidrināšanas metodes.
Nāksies pamācīties! / 21 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
White/Light/Silver/Blanca/Blanc – gaišais rums. Šajā kategorijā ietilpst caurspīdīgi, maigi rumi, kuri radīti izmantojot alambic charentais destilācijas iekārtu. Var tikt izturēti līdz 18 mēnešiem. Ruma caurspīdīgums pēc izturēšanas var tikt panākts, izmantojot filtrāciju un dzidrināšanas metodes.
- Question 9 of 18
9. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniOro / Amber / Paille ir
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Golden/Oro/Amber/Paille – zelta rums. Šajā kategorijā ietilpst rumi, kuri tiek izturēti no 1 līdz 2 gadiem. Rezultātā no koksnes dzēriens pārņem zeltītu toni. Ruma krāsas pastiprināšanai var tikt izmantota karamele.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Golden/Oro/Amber/Paille – zelta rums. Šajā kategorijā ietilpst rumi, kuri tiek izturēti no 1 līdz 2 gadiem. Rezultātā no koksnes dzēriens pārņem zeltītu toni. Ruma krāsas pastiprināšanai var tikt izmantota karamele.
- Question 10 of 18
10. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniDark / Negro ir
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Black/Dark/Negro – tumšais rums. Šajā kategorijā ietilpst biezi, aromātiski rumi. Pēc fermentācijas procesa beigām notiek dubulta destilācija, pēc kuras ruma spirts tiek izturēts apdedzinātās ozolkoka mucās.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Black/Dark/Negro – tumšais rums. Šajā kategorijā ietilpst biezi, aromātiski rumi. Pēc fermentācijas procesa beigām notiek dubulta destilācija, pēc kuras ruma spirts tiek izturēts apdedzinātās ozolkoka mucās.
- Question 11 of 18
11. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniAnejo / Premium Aged / Rhum Vieux ir
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Anejo / Premium Aged / Rhum Vieux – izturēts rums. Elitāri rumi, kuri iegūti izmantojot Patent still destilācijas iekārtas. Izturēti ne mazāk kā 6 gadus, ļoti reti ilgāk par 12 gadiem. Tiem piemīt izsmalcināta aromāta un garšas buķete un patīkama, ilgstoša pēcgarša.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Anejo / Premium Aged / Rhum Vieux – izturēts rums. Elitāri rumi, kuri iegūti izmantojot Patent still destilācijas iekārtas. Izturēti ne mazāk kā 6 gadus, ļoti reti ilgāk par 12 gadiem. Tiem piemīt izsmalcināta aromāta un garšas buķete un patīkama, ilgstoša pēcgarša.
- Question 12 of 18
12. Question
21 pointsCategory: Destilēti dzērieniViegls (light boiled) rums pārsvarā tiek radīts
TEICAMI 21 / 21Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Kubā ražotie rumi biežāk ir viegli, Puertorikāņu un Barbadosas rumi – vidēji, savukārt Jamaikas rumi ir smagi, intensīvi.
Nāksies pamācīties! / 21 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Kubā ražotie rumi biežāk ir viegli, Puertorikāņu un Barbadosas rumi – vidēji, savukārt Jamaikas rumi ir smagi, intensīvi.
- Question 13 of 18
13. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniVodku rada no
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Vodku rada no graudiem (mieži, kvieši, rudzi).
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Vodku rada no graudiem (mieži, kvieši, rudzi).
- Question 14 of 18
14. Question
31 pointsCategory: Destilēti dzērieniKristāldzidru vodku uzglabā
TEICAMI 31 / 31Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Kristāldzidru vodku uzglabā ledusskapī un/vai saldētavā.
Nāksies pamācīties! / 31 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Kristāldzidru vodku uzglabā ledusskapī un/vai saldētavā.
- Question 15 of 18
15. Question
36 pointsCategory: Destilēti dzērieniVodkas šotiņu rotā ar
TEICAMI 36 / 36Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Tradicionāli vodku dekorē ar citrusaugļiem (citrons, laims, apelsīns) vai marinētiem produktiem. Piem. maziņš gurķītis (kornišons).
Nāksies pamācīties! / 36 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Tradicionāli vodku dekorē ar citrusaugļiem (citrons, laims, apelsīns) vai marinētiem produktiem. Piem. maziņš gurķītis (kornišons).
- Question 16 of 18
16. Question
26 pointsCategory: Destilēti dzērieniTekila tiek radīta no
TEICAMI 26 / 26Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Tekila tiek gatavota, destilējot fermentētu lilijauga – zilās agaves – sulu. 10 gadus augusi agave ir gatava tekilas ražošanai. Lielie sīpoli tiek sadalīti četrās daļās un lēnām cepti tvaika krāsnīs, līdz visa ciete pārvērsta cukurā. Tad no tiem izspiež saldu sulu un to fermentē. Tekila tiek destilēta destilācijas kolbās, iegūstot dzidru alkoholisku dzērienu. Dažkārt tekilu destilē atkārtoti, lai padarītu to tīrāku un maigāku. Tumšākas tekilas krāsu iegūst, pievienojot karameles vai, augstas kvalitātes tekilas gadījumā, izturot mucās. Citas tekilas tiek aromatizētas ar nelielu daudzumu heresa (Sherry), žāvētu plūmju koncentrāta un kokosa.
Nāksies pamācīties! / 26 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Tekila tiek gatavota, destilējot fermentētu lilijauga – zilās agaves – sulu. 10 gadus augusi agave ir gatava tekilas ražošanai. Lielie sīpoli tiek sadalīti četrās daļās un lēnām cepti tvaika krāsnīs, līdz visa ciete pārvērsta cukurā. Tad no tiem izspiež saldu sulu un to fermentē. Tekila tiek destilēta destilācijas kolbās, iegūstot dzidru alkoholisku dzērienu. Dažkārt tekilu destilē atkārtoti, lai padarītu to tīrāku un maigāku. Tumšākas tekilas krāsu iegūst, pievienojot karameles vai, augstas kvalitātes tekilas gadījumā, izturot mucās. Citas tekilas tiek aromatizētas ar nelielu daudzumu heresa (Sherry), žāvētu plūmju koncentrāta un kokosa. - Question 17 of 18
17. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniMeckālis (Mezcal) ir radīts no
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Tekila tiek radīta no zilās agaves, bet Meckalis (Mezcal) no citiem agaves veidiem. Meckālis ir tekilai līdzīgs dzēriens.
- Question 18 of 18
18. Question
22 pointsCategory: Destilēti dzērieniTradicionāli tekilu bauda sekojoši:
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Tekilas baudīšanas rituāli ir dažādi. Tradicionāli no sākuma laiza sāli, tad dzer tekilu un pa virsu uzkož citruss augli. Pasaulē notiek tekilas dzeršanas rituālu sacensības. Izdomā arī tu savu rituālu!
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Tekilas baudīšanas rituāli ir dažādi. Tradicionāli no sākuma laiza sāli, tad dzer tekilu un pa virsu uzkož citruss augli. Pasaulē notiek tekilas dzeršanas rituālu sacensības. Izdomā arī tu savu rituālu!
Līderu saraksts: Destilēti dzērieni
Vieta | Vārds | Pildīja | Punkti | Rezultāts |
---|---|---|---|---|
Table is loading | ||||
Pašlaik nav datu | ||||