Kokteiļa dzimtene ir Skotija. Apmēram 1775. gadā amerikāņu kolonisti par „nog” dēvēja stipru alu, bet par „nogin” viņi sauca mazu alus krūzīti. Gan Amerikā, gan Anglijā šiem dzērieniem pievienoja sakratītu olu, kā rezultātā parādījās Egg-Nog kategorijas kokteiļi. Kokteiļus agrāk lietoja Ziemassvētkos. Skoti kokteiļus dēvē par veco ļaužu pienu.
Dzērieni ir piederīgi Long drink grupai. Egg-Nog ir After-Dinner kokteiļi, taču tos bieži pasniedz no rīta un pirmajā dienas pusē. Kokteiļi var būt gan auksti, gan karsti.

Olas dzeltenums vai baltums, vai visa ola
+
Pūdercukurs, sīrups, medus
+
Brendijs, heress, alus, sidrs, liķieri un cits alkohols (nav vēlami zālaugu liķieri)
+
Piens, salds krējums
+
Muskatrieksts, kanēlis, rīvēta šokolāde, malta kafija

Gatavošana
Pasniegšanas glāzē
Šeikerī
Blenderī
Mikserī

Pasniegšanas trauks
Karsto dzērienu trauki
Long drink glāzes
Maza alus krūzīte

Dekorācija
Dekoratīva konditorijas šokolāde
Kanēļa miziņa

Servēšana
Aukstos egg-nogg kokteiļus var pasniegt ar salmiņu

Ar šiem kokteiļiem mūsdienās ir jābūt uzmanīgiem, jo kopā ar olu ceļo visādas slimības (putnu gripa, salmoneloze u.c.). Iesaku izmantot kokteiļos paipalu olas. Pirms kokteiļa pagatavošanas pārliecinieties par olas kvalitāti. Sasitiet olu citā traukā un tikai tad pievienojiet kokteilim. Vācijā kokteiļus mēdz piedēvēt „Milkshake” kategorijai.

*Ja vēlies izstrādāt savu kokteiļa recepti, rekomendēju izmantot ne vairāk kā 5 komponentus vienā kokteilī. Visas labas lietas ir vienkāršas.