Grand Marnier liķieris | Bar.lv

Šis ir apelsīnu liķieris ar alkohola saturu 40%. Liķiera ražošanā tiek izmantots augstvērtīgs konjaks un apelsīnu miziņas no Karību salās audzētiem apelsīniem. Pastāv arī Grand Marnier Cordon Rouge liķieris, kurš ir sarkanā krāsā, kā arī citi šīs kompānijas produkti.
Alkohola ražotni 1827. gadā Francijas Neauphle pilī dibināja Aleksis Marniers Lapostols (Alex Marnier Lapostolle). 1880. gadā Lapostola pēcnācēji, pēc ilgstošiem eksperimentiem, prezentēja leģendāro Grand Marnier liķieri, kas milzīgā ātrumā ieguva popularitāti visā pasaulē.
Liķiera ražošana sākas ar apelsīnu miziņu mērcēšanu alkoholā un vēlāku destilāciju. Tad tiek pievienots konjaks no Grand un Petit Champagne apgabalā (Francija) audzētām vīnogām, cukura sīrups un citas slepenas garšvielas. Pēc kāda laika dzēriens tiek filtrēts un pirms pildīšanas pudelēs tas tiek izturēts ozolkoka mucās. Starp citu šis ir pirmais Franču liķieris, kurš tika eksportēts uz citām pasaules valstīm.
Šo liķieri var pasniegt kā aperitīvu vai kā diģestīvu, kā arī stipri atdzesētu.
Līdzīgi apelsīnu liķieri ir Curacao, Triple Sec un Cointreau. Taču jāņem vērā, ka alkohola saturs un dzēriena krāsa, šiem liķieriem var būtiski atšķirties.

Apelsīnu liķiera recepte, gatavošanai mājas apstākļos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *