Salda krējuma liķieri “Irish Cream” – receptes | Bar.lv

Par Irish Cream dēvē liķierus ar alkohola saturu no 15 – 25 %, kuri pagatavoti izmantojot īru viskiju, saldu krējumu, medu, kā arī citas garšvielas.Populārākie Irish cream liķieriem ir: Baileys; Carolans; Saint brendan’s; Milwood
Šo absolūti jauno liķieru gatavošanas tehnoloģiju aizsāka R. A. Bailey kompānija 1974. gadā. Šie dzērieni ir pasaules populārāko dzērienu vidū.
* Atceries, kategoriski aizliegts piena produktu liķierus savienot ar citruss augļu sulām vai limonādēm.

Salda krējuma liķieri, personīgai lietošanai, pagatavot varat šādi:

1. variants
150 ml verdošu ūdeni
1 bundžu (apm. 350 ml) iebiezinātu pienu
1 karoti kakao pulvera vai kafiju bez nosēdumiem
150 ml viskiju vai vodku

1 tējas karoti vaniļas cukura
Verdošā ūdenī izšķīdiniet kakao pulveri vai kafiju un pievienojiet pārējos komponentus. Visu labi samaisiet. Pēc tam pārlejiet tumša stikla pudelē un turiet ledusskapī.

2. variants
350 ml pienu
250 ml putukrējumu
400 gr pūdercukuru vai šķidru medu
3 olas
70 gr tīru piena šokolādi
1 tējkaroti vaniļas cukura
250 ml viskiju vai vodku

Pienam pievienojiet iepriekš izkausētu šokolādi, putukrējumu un nedaudz sakultas olas. Šos un visus pārējos komponentus sakuliet ar miksera vai blendera palīdzību. Pēc tam pārlejiet tumša stikla pudelēs un turiet ledusskapī.
* Atceries, liķieris sanāks daudz maigāks ja iemantosiet īru viskiju. Pirms pasniegšanas dzērienus nepieciešams sakratīt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *