Kubas rums | Bar.lv

Par kubas ruma izcelsmi ir daudzi un dažādi stāsti. Viena versija stāsta, ka 1650. gadā rumu, saukts par “rumbillon”, darīts pirātiem un korsāri, kas strādāja Karību jūrā. Taču ir arī teikts, ka Kubā 16.gs tika ievesti Āfrikas vergi. Šie vergi bija pieraduši dzert to, ko viņi sauc par “garapo”. Tas tika izgatavots no jukas un kukurūzas . Vēlāk viņi sāka iegūt cukurniedru sulu , kas pārvērtās par stipru dzērienu. Šķidrums sākotnēji tika iegūts, izmantojot rudimentāru ierīces, bet vēlāk preses tika izmantotas cukura plantācijās un rūpnīcās. Sula tika pārveidota par alkoholu.

Kubas rumam ir vairāki veidi kā arī pagatavošanas stili, kas katru rumu padara atšķirīgu un interesantu.

Ron Mulata ir viens no jaunākajiem rumiem , kas darīts Kubā. Ron Mulata ir kopuzņēmums starp DISTILLERIE Franciacorta un Tecnoazucar, uzņēmums, kas piegādā 90% no visiem Kubas rumiem. Mulata ruma klāsts izriet no bāzes ruma , ko rada, galvenokārt, destilētājiem, kuri izmano tikai labākos cukurniedru sīrupus. Tad rums tiek nogatavināts 180 litru baltās ozolkoka mucās, process, kas dod gala produktam unikālu buķeti un gaismas garšu.

Ron Varadero rums sākotnēji tika ražots pārdošanai ne tikai uz salas, bet arī ārpus tās. Šodien Varadero rumu ražo, izmantojot labāko šķirņu pieejamo cukurniedru uz salas. Tas ļauj darītājam pievienot slepeno rauga formulu fermentējot melases. Viņi seko vairāk nekā gadsimtu senām tradīcijām, kas pārmantotas no senajiem rumumeistariem.

Ron Caney ir vēl viens no Kubas ruma zīmoliem. Šo rumu ražo vecajā Bacardi rūpnīcā. To ražo no cukurniedrēm un melases, kas audzētas Kubas sulīgajā, auglīgajā zemē tropu dienvidos, aptuveni pie Sierra Maestre kalniem. Aptuveni 70 % no ruma tagad tiek eksportēti visā pasaulē.

Bacardi ir lielākā privātā nozare, kuru vada ģimenes uzņēmums. Bacardi sevī ietver jau vairāk kā 200 zīmolus un uzlīmes. Lai gan Kubā vairs nav Bacardi ražotnes, Apvienotajā Karalistē Bacardi dēvē par Kubas mantojumu Lielbritānijai. Bacardi ražošanā šodien joprojām tiek izmantots patentēts celmes raugs. Šis raugs dod Bacardi rumam savu unikālo garšas profilu. Papildus tam, balto rumu tur ozolkoka mucās.

Šie ir tikai daži no Kubas ruma zīmoliem, vēl var runāt par daudz un dažādiem veidiem. Taču, iespējams, daudzi vēlēsies zināt, kā labāk nogaršot Kubas rumu. Pirms jūs ielejat rumu glāzē, vispirms vērtīgi ir izlasīt etiķeti uz pudeles. Tādā veidā jūs varat uzzināt daudz par rumu, pirms jūs to nogaršojiet. Uzzinot visu par rumu, pirms jūs garšojat to, jums jau būs zināšanas par to, kas īsti tas ir par rumu un ko jūs no tā varat sagaidīt. Pēc tam, kad esat ielējis rumu glāzē, paceliet to pret gaismu un pārbaudiet ruma skaidrību. Vecāks rums būs ar zelta vai sarkankoka krāsu. Šī krāsa jums pateiks ko gaidīt, kad jūs garšosiet to. Tā krāsa var būt skaidra, zelta vai tumša.

Autors: Romāns Štubis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *