Mandeļu liķieris – recepte | Bar.lv

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Līdzīgs ir Amaretto liķieris.

 

 

 

 

Riekstu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot mājās.

1kg attīrītu riekstu
1l vodku
1 gabaliņu kanēļa miziņas
3 – 4 krustnagliņas
500 gr cukuru
500 ml ūdeni

Riekstus sasmalciniet, pievienojiet garšvielas un vodku. Sastāvu turiet slēgtā traukā, siltā vietā vismaz 1 mēnesi. Pēc tam visu izkāsiet caur marlīti vai sietiņu. Ūdeni vāriet kopā ar cukuru līdz izveidojas sīrupveidīga masa. Sīrupu pievienojiet riekstu uzlējumam, samaisiet un paturiet vēl pāris nedēļas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *