Kanēlis, vaniļa, piparmētra, ķiršu nots, šie ir tikai daži aromāti, kas ieskicē tumšā un kaprīzā kokteiļa „Manhattan” izcilo garšu. Daudzi uzdrīkstas saukt to par klasiskāko no kokteiļiem, vai arī kokteiļu karali. Tas ir izsmalcināts dzēriens, kas ietver enerģiju no pilsētas rajona Ņujorkā, kurai par godu tas ir nosaukts. Ja „Vodka Martini” ir Džeimsa Bonda kokteilis, tad „Manhattan” viennozīmīgi ir Brūsa Veina. Tālāk neliels ieskats kokteiļa vēsturē.

Kokteilis „Manhattan” radās 19. gadsimta septiņdesmitajos gados Ņujorkā klubā „The Manhatten”. Pirmo reizi to sajauca Ījans Māršals lēdijas Randolfas Čerčilas banketā par godu prezidenta kandidātam Semjuelam Tildenam. Pēc veiksmīgi pagājušā saieta dzēriens ieguva milzu popularitāti. Kokteili, tam esot bez vārda, cilvēki ierosināja nosaukt par godu klubam, kurā šis kokteilis ir radies – The Manhattan. Protams, stāsta autentiskums nav pierādīts, bet ir pietiekoši interesants, lai to uzskatītu par īstu.

Dzēriena izcilo garšu veido trīs komponenti:
1.Rudzu viskijs
2.Rosso vermuts
3.Biteri

Kokteiļa recepte:
50ml Rudzu viskijs
20ml Martini Rosso
1 dash Angostura bitter
Visus komponentus kopā ar ledu samaisa un atdzesē maisāmā glāzē, pēc tam izkāš atdzesētā kokteiļu glāzē. Iekšā glāzē ielieciet kokteiļķirsi uzdurtu uz irbulīša.

Autors: Anrijs Zariņš