Šis nosaukums tiek izmantots ķiršu liķieriem ar alkohola saturu 30 – 35%, kuri pagatavoti izmantojot Maraschino ķiršu šķirni. Liķieri var būt caurspīdīgi. Leģenda vēsta, ka pirmo reizi šāda veida liķieris tika pagatavots Dienvidslāvijā, Zadar pilsētā, 17 gadsimtā, izmantojot mazus, skābus savvaļas ķiršus.

 

 

 

Ķiršu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, piemēram, šādi:
1 kg ķiršu
0.5 kg cukura
3 – 4 krustnagliņas
Šķipsniņu vaniļas
Gabaliņu muskatrieksta
2 – 3 ķiršu koka lapas
750 ml brendiju vai vodku

Izņemiet no ķiršiem kauliņus un ieberiet ķiršus traukā. Pievienojiet cukuru un garšvielas. Sastāvu turiet siltā vietā apmēram 10 dienas. Pēc tam pievienojiet alkoholu. Apmēram pēc 4-5 nedēļām visu izkāsiet caur sietiņu. Šī liķiera pagatavošanā varat arī neizmantot vaniļu, muskatriekstu un krustnagliņas.