Kokteiļu gatavošana metode “Mix & Strain” | Bar.lv

Šī kokteiļu pagatavošanas metode tiek dēvēta par “Mix & Strain” (samaisi un izkās). Angliski: „Pour all ingredients into mixing glass with ice cubes”. Metodes galvenais uzdevums ir savienot vienotā harmoniskā garšā komponentus, kuri pēc savas struktūras ir viegli savienojumi. Pats galvenais, tie ir komponenti, kurus nevar kratīt. Piemēram, vīns, vermuts, izturēti dzērieni un c. Dažos gadījumos miks glāzi izmanto lai maksimāli ātri atdzesētu dzērienu. Pat Džeims Bonds, runājot par kokteili “Vodka-Martini”, teica: “Samaisīt, bet nekratīt”.
Pasaulē pastāv dažāda materiāla un tilpuma miks glāzes sākot no 350 – 800 ml tilpumam.
*Profesionāli degustatori neiesaka kokteiļu pagatavošanā izmantot metāliskas miks glāzes, jo uzskata, ka ir dzērieni, piemēram, tādi kā džins, kas reaģē ar metālu un maina gala produkta garšu.

2) Ar bāra karotes palīdzību samaisiet ledu, atdzesējiet miks glāzi3) Ar streinera palīdzību nolejiet ūdeni.4) Ielejiet miks glāzē kokteiļa receptē paredzētos komponentus5) Ar bāra karotes palīdzību apmaisiet visus komponentus6) Ar streinera palīdzību izkāsiet kokteili pasniegšanas glāzē

Tādu klasisku kokteili kā DRY MARTINI pagatavošana miks glāzē prasa elegantas un graciozas kustības, taču tādu kokteili kā BLOODY MARY varam pagatavot miks glāzē izmantojot brīvā stila elementus.
*Ir daudzas kokteiļu receptes, kuras paredz kokteiļa pasniegšanu bez ledus. Šajos gadījumos der zināt, ka pagatavotais kokteilis daudz ilgāk saglabās savas lieliskās garšas īpašības, ja pirms kokteiļa pagatavošanas Jūs atdzesēsiet glāzi, kurā pasniegsiet kokteili, piepildot to ar ledu, apmaisot un pirms kokteiļa izkāšanas no miks glāzes, izberot ledu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *