Restorāns „Monterosso” | Bar.lv

Viss sākās senajā 1939.gadā, kad tika dibināta viena no slavenākajām tā laika kafejnīcām – ‘’Reitera” kafejnīca. Laikam ejot „Reitera” kafejnīca pārtapa par restorānu „Māksla’’, kas lieliski darbojās līdz pat mūsdienām. Visbeidzot restorāna „Māksla” vietā tika radīts izsmalcināts Itāļu restorāns „Monterosso”.

Restorāns „Monterosso” lieliski pierāda sevi kopš 1999. gada. Tam ir izsmalcināts dizains, kas autentiski ir palicis tieši tāds pats kā pašos pirmsākumos, bāra lete nav mainījusies, tā ir 70. gadus veca. Simbolizē restorāna nemainīgās vērtības.

Ēdienkarti ir izveidojis ievērojams Itāļu šefpavārs Patriks Peidžs, kurš lieliski izprot ēdiena pagatavošanas pamatprincipus, būtību un garšas pievilcību. Patriks ir ieguvis pieredzi tādās valstīs, kā Itālija, Japāna, Āfrika un Dienvidamerika. Šī unikālā pieredze šefpavāru padarījusi par Vidusjūras virtuves lietpratēju. Restorāna pamat ēdienkarte ir nemainīga kopš 1999.gada, kas liecina par pavāru augsto meistarības pakāpi. Vieni no restorāna populārākajiem ēdieniem ir rossini steiks, kas maksā Ls l8 un Itāļu kotoletta Ls 16.50.

Restorāns cauri gadiem ir izkopis savu vīnu karti, kas ir viena no bagātākajām vīnu kartēm Rīgā, tās sortimentā ir 70 – 80 dažādu vīnu, kas regulāri tiek papildināti vīnu izsolēs. Restorāna vīnu kartē var atrast tādus ekskluzīvus dzērienus, kā Champagne Louis Roederer Cristal 1995, baltvīnu Puligny montrachet, kā arī sarkanvīnu Mouton rothschild. Bārā tiek piedāvāti klasiskie kokteiļi, tādi kā Martiny dry, Margarita, Mojito, kura  cena ir Ls 9.60, Cuba Libre – Ls 5.50. Monterosso ir zīmīgs ar to, ka kolektīvs gadiem ejot paliek nemainīgs. To ir iemīļojuši slaveni mūziķi, biznesmeņi, investori un pat miljardieri.

autors: Harijs Atelsons

http://www.monterosso.lv

Vaļņu iela 9, Rīga

Latvia, Riga bars & restaurant 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *