Riekstu liķieris – recepte | Bar.lv

Parasti tie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Kokteiļos liķieri varat aizstāt ar Amaretto liķieri.

 Riekstu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši piemēram, šādi:

30 – 40 attīrītu valriekstu
1l vodku
1 gabaliņu kanēļa miziņas
3 – 4 krustnagliņas
500 gr cukuru
500 ml ūdeni
Riekstus sasmalciniet, pievienojiet garšvielas un vodku. Sastāvu turiet slēgtā traukā siltā vietā vismaz 1 mēnesi. Pēc tam visu izkāsiet caur marlīti vai sietiņu. Ūdeni vāriet kopā ar cukuru līdz izveidojas sīrupveidīga masa. Sīrupu pievienojiet riekstu uzlējumam, samaisiet un paturiet vēl kādu laiku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *