Bumbieru liķieris – recepte | Bar.lv

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Bumbieru liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši, izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, piemēram, šādi:

 

 

 

1. variants
1,5 – 2 kg bumbieru
1,5 l vodkas
2 – 3 rūgtās mandeles
1 šķipsniņu kanēļa
5 – 6 krustnagliņas
1 kg cukura
1,5 l ūdens

Bumbierus sagrieziet sīkās šķēlītēs vai sarīvējiet ar rupju rīvi, pievienojiet visus pārējos komponentus un turiet slēgtā traukā vismaz 2 nedēļas, katru dienu pakratot sastāvu. Pēc tam liķieri filtrējiet un atkārtoti turiet slēgtā traukā. Pilnībā liķieris nogatavosies tikai pēc 5 mēnešiem.

2. variants
1.5 – 3 kg bumbieru
750 gr cukura
500 ml ūdeni
1l vodkas

Nomazgājiet bumbierus un sarīvējiet tos ar rupju rīvi. Aplejiet ar vodku un turiet slēgtā traukā 4 – 5 nedēļas. Pēc tam sastāvu izkāsiet caur sietiņu vai marlīti. Ūdeni kopā ar cukuru vāriet līdz sanāks sīrupveidīga masa. Sīrupu atdzesējiet, pievienojiet vodkas uzlējumam un paturiet slēgtā traukā vēl kādu laiku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *