Šis ir anīsa liķieris ar alkohola saturu no 21 – 51%, kuru tradicionāli ražo Vidusjūras reģionos. Liķiera ražošanā tiek izmantoti divu veidu anīss. Zaļais, kurš aug Vidusjūras apkārtnē un zvaigznes anīss, kuru audzē Vjetnamā un Ķīnā. Augs sākotnēji tiek izmērcēts spirtā un tad uzlējums tiek destilēts. Vēlāk tiek pievienots cukurs un karamele, kā arī citi slepeni komponenti.
Nosaukums „Sambuca” ir cēlies no anīsa auga zinātniskā nosaukuma „Sambuca Nigra”. Itālijā ļoti populāri ir dzert sambuku ar mušu (con la mosca). Shot glāzē ieliek 1-2 kafijas pupiņas, virsū uzlej sambuku, aizdedzina, nodzēš liesmu, ar ledus gabaliņa palīdzību atdzesē glāzes maliņas un izdzer ar vienu malku, uzkož „mušu”.