Slivovitz jeb plūmju brendijs | Bar.lv

 

Vārds „Slivovitz” ir cēlies no slāvu vārda „zilā plūme”. Šī brendija ražošana ir pazīstama jau no viduslaikiem. Dzērienu ražo Polijā, Čehijā un citās valstīs, bet lielākās ražotājvalstis bija Bosnija un Dienvidslāvija, diemžēl, 20. g.s. beigās, kara rezultātā tika iznīcinātas daudzas rūpnīcas. Brendija ražošanā izmanto zilās plūmes no kokiem, kuri ir sasnieguši vismaz 20 gadu vecumu. Sākotnēji plūmju biezeni raudzē 7,5 tūkstošu litru lielās cisternās apmēram 3 mēnešus. Pēc tam notiek dubulta destilācija, pēc kuras plūmju spirtu iztur ozolkoka mucās vismaz 2 gadus. Slivovitz brendijs var tikt pārdots pudelēs un mazās koka muciņās. Slivoviz mēdz būt neizturēta caurspīdīga.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *