Bāra piederumi | Bārmeņa instrumenti un aksesuāri | Bar.lv

Bāra karote / bar spoonBāra karote ar īpaši garu kātu, tiek izmantota dažādu komponentu maisīšanai miks glāzē vai citā traukā, atsevišķos gadījumos tiek izmantota kā mērinstruments šķidruma (apmēram 5 ml) nomērīšanai. Ja bāra karotes kāta galā ir saplacinājums, tad šo karoti var izmantot kā stampiņu dažādu produktu presēšanai. Spirālveidīgais kāts palīdzēs karoti pārvērsts par mazu mikserīti. Satver karotes kātu plaukstās un trin.

Bāra stampiņa / bar muddlerBāra presīte paredzēta dažādu produktu sapresēšanai kokteilī (citrons, laims, piparmētra). Dažkārt stampiņu var aizstāt ar bāra karoti, kurai roktura galā ir saplacinājums. Mājas apstākļos varat izmantot gaļas āmuriņa otru galu.

Ledus stanga / ice tongsBārmenis bez ledus stangām ir tas pats, kas frizieris bez šķērēm. Šis ir viens no svarīgākajiem bārmeņu instrumentiem. Izvēloties ledus standziņas ir jāņem vērā ledus forma. Ļoti svarīgs ir metāls (tā elastīgums un nepakļaušanās deformācijai). Lētas standziņas ir izgatavotas no mīksta metāla. Asi zobiņi atšķir ledus stangas no pīrādziņu pārlikšanas standziņām.

Ledus lāpstiņa / ice scoopDažāda izmēra ledus lāpstiņas, paredzētas ātrai ledus pievienošanai kokteilim. Flair bārmeņi parasti izmanto liela izmēra ledus lāpstiņas. Pirms iegādājies ledus lāpstiņu pārliecinies vai ledus spainis ir atbilstoša izmēra. Ja ledus spainis ir maziņš ērtāk strādāt būs ar ledus stangām.

Smalcināta ledus karote

Mērglāzes bāram / jiggerMērglāzītes paredzētas šķidru komponentu mērīšanai. Izvēloties mērglāzi ņemiet vērā, ka ērtāk ir gatavot kokteiļus, ja mērglāzes mērījuma iedaļa (solis) ir vismaz 5 ml. Bārā var izmantot tikai verificētas mērglāzes. Verifikācijas zīme ir redzama attēlā.  Zīme bieži vien ir  attēlotai uz  mērglāzes iepakojuma. Neizmetiet to.

Pudeļu geizeri, uzmavas / pourerGeizeri tiek izmantoti kā uzmavas pudelēm lai fiksētu šķidrumu izliešanu veidojot skaistu strūkliņu. Flair bārmeņi parasti izmanto plastmasas vai mīksta materiāla geizerus. Tas novērš traumas. Pastāv arī speciāli vīna geizeri.

Šķidruma dozatori / pourer measuredŠķidruma dozatori palīdzēs precīzi nomērīt dzērienu neizmantojot mērglāzīti. Uzmauc dozatoru pudelei un lej. Dozators pats nocirtīs strūklu vajadzīgajā daudzumā. Visbiežāk sastopamie dozatoru izmēri 20ml, 25ml, 3 ml, 40ml, 50ml šķidruma izliešanai. Lai lietotu bārā šķidruma dozatorus tiem ir jābūt verificētiem.

Vīna un šampanieša korķi / wine & champagne saverVakuuma korķi vīnam / vacuum wine saverSpeciāli vakuuma aizbāžņi, kuri dzērienam palīdz uzglabāties ilgstoši svaigam. Tie tiek pārdoti komplektā ar pumpīšiem, ar kuru palīdzību var atsūknēt gaisu no pudeles. Paredzēti tikai negāzētiem dzērieniem.

Augļu nazis / bar knifeAugļu nazītis kokteiļu dekorāciju un garnējuma pagatavošanai. Asmens ar nelieliem zobiņiem ļaus veidot smalkas dekorācijas. Naža galā dakšiņa palīdzēs augļus iemest kokteilī nepieskaroties ar rokām.

Spirāļu nazis, mizas nazis / peeler, twist knifeNazītis īpaši smalku kokteiļu dekorāciju veidošanai.

Augļu dēlītis / cutting boardAugļu dēlītis dekorācijas un kokteiļu rotājumu pagatavošanai. Bāra dēlis no plastmasas vai koka, lokans vai ciets. Mazs dēlīša izmērs, piemērots vieglai kopšanai.

Rīve riekstiem, šokolādei un augļiem / nutmeg graterSaules sargi kokteiļu rotāšanai – dekorācijām / cocktail parasolZobu bakstāmie, dekoru piespraudes / cocktail pickKokteiļu maisāmie kociņi / swizzle stick, stirrerKokteiļu salmiņi / strawsDažāda izmēra un resnuma kokteiļu salmiņi. Atceries kokteiļu salmiņam ir jābūt atbilstoša garuma salīdzinājumā ar dzēriena glāzi. Liec salmiņu vienmēr kokteiļos ar smalcinātu ledu.

Dekoru kaste / Garnish CenterKastīte kokteiļu dekorācijām bārā. Sastāv no vairāk daļām. Paredzēta citruss augļu, marinētu produktu un citu kokteiļu rotājumu priekšlaicīgai izvietošanai. Viegli kopjama.

Pudeļu attaisāmie / bottle openersDažādi pudeļu attaisāmie. Stacionāri un pieskrūvējami, ātruma attaisāmie, pie jostas piestiprināmi, izvelkami pudeļu attaisāmais, pudeļu attaisāmais gredzena vietā. Pastāv speciāli attaisāmie ērtai geizeru noņemšanai no pudeles.

Vīna un šampanieša attaisāmie (korķviļķi) / wine openersKorķviļķi elektriski, vīna korķu attaisāmās iekārtas, vīna korķviļķis nazītis, šampānieša pudeles attaisāmās stangas, šampānieša korķa attaisāmais.

Ledus spainis baltvīnam vai šampanietim

Bostonas šeikeris / Boston shaker

Progresīva bārmeņa darba instruments. Kā strādāt ar šeikeri skaties šeit. Var izmantot kā atsevišķu miks glāzi kokteiļu pagatavošanai. Metodei Mix&Strain.

Trīsdaļīgi kokteiļu šeikeri / 3 piece cocktail shakersStreineris / cocktail strainer

Sietiņš šķidruma atdalīšanai no ledus. Kā strādāt ar streineri meklē sadaļā “kokteiļu pagatavošana šeikerī”.

Mixing glāze

Kokteiļu jaucamā glāze

Sulas spiede / citrus press (squeezed)Maza citrusaugļu presīte atvieglos citrona vai laima sulas iegūšanu. Bārā maza sulas spiede ir ērti mazgājama.

Sietiņš / strainerSietiņš svaigi spiestas citruss augļu sulas izkāšanai. Iegādājies sietiņu, lai kokteilis nesanāk duļķains un ar sēkliņām.

Sulas pārlejamā pudele / Juice PourersFleir pudele / Flair bottle

Rolands Timuks

Bar.lv

P.S. Iesakām apmeklēt bārmeņu apmācību, lai uzzinātu vairāk.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *