Tatransky čaj | Bar.lv

Tatru tēja, tas ir unikāls, aromātisks tējas dzēriens, kas pagatavots no cukura, ekstraktiem, garšaugiem, tējas, augļu ekstraktiem un destilātiem.
Tatru tēja ir ļoti jauns produkts, taču vietējo Slovākijas tirgu ar sevi iepazīstināt paspēja gada laikā. Vietējie un tūristi to atzīst par ļoti labu un priecājas, ka beidzot ir pieejams kaut kas jauns un neredzēts. Daudzi pat smej, ka šī tēja varētu kļūt par jaunu nacionālo dzērienu ja ne visā Slovākijā tad nu Tatros obligāti. Šis alkoholiskais dzēriens ir pieskaitāms pie liķieru grupas dzērieniem. Tā alkohola saturs ir no 32%-82%, Tatranske citrus tea 32%, Tatranske white tea 42%, Tatranske original tea 52%, Tatranske goralska tea 62%,Tatranske zbojnica (zbojņička)72%, Tatranske black tea 82%.
Šo alkoholisko dzērienu var baudīt tīru ar ledu vai arī, kā karsto dzērienu aplejot 50ml šī dzēriena ar karstu ūdeni vai karstu tēju, kā arī šķaidīt ar kolu, toniku, tēju vai pat tēju ar citroniem, vienkārši ļaut vaļu fantāzijai, jo nav stingri reglamentēts šī dzēriena pasniegšanas veids. Kad jūs apmeklēsiet Tatru augstieni, katrā nacionālajā krodziņā jums piedāvās kā aperatīvu pamēģināt tatru tēju, kā savu nacionālo dzērienu.
Vēsture. Saimniecība Cifer-Haj ir vidēja 20. gadsimta saimniecība, kas audzēja labību vietējam spirta brūzim, kurš uz laiku tika slēgts. Laika posmā no 1999-2000 gadam spirta rūpnīcas dibinātāji intensīvi domāja par jaunas, modernas spirta destilācijas rūpnīcas celšanu vietējai saimniecībai Cifer-Haj. Rūpnīcas vēsturiskais nosaukums bija Major Karlov Dvor, pamatojoties uz veco nosaukumu 2002.gadā tika dibināta jaunā rūpnīca Karlov Dvor sro Cifer, vēlāk mainīta uz Karloff, SIA. Tagad tā ir vienīgā rūpnīca Slovākijā, kas ražo tatru liķieri.

Autors: Mārtiņš Meļķis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *