Quiz-summary
0 of 8 questions completed
Questions:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Information
Alkoholiskie uzlējumi ar ogām, augļiem un garšvielām.
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Rezultāti
0 no 8 no jautājumiem bija pareizi
Jūsu laiks:
Time has elapsed
Tu ieguvi 0 no 0 punktiem, (0)
Vidējais vērtējums: | |
Tavs sasniegums: |
Kategorijas
- Uzlējumi0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Answered
- Review
- Question 1 of 8
1. Question
22 pointsCategory: UzlējumiAbsints ir
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Absints ir vīna, kartupeļu, biešu vai graudu izejvielas dubults destilāts perfektā kombinācijā ar dažādiem zālaugiem. Veidots pēc uzlējuma metodes. Alkohola saturs dzērienā svārstās no 45 līdz 73%. Dominējošais un brīnumaino reakciju izsaucošais augs ir vērmele, kas satur tādu vielu kā ‘thujone’. Sīkāk lasi šeit https://bar.lv/absinth/
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Absints ir vīna, kartupeļu, biešu vai graudu izejvielas dubults destilāts perfektā kombinācijā ar dažādiem zālaugiem. Veidots pēc uzlējuma metodes. Alkohola saturs dzērienā svārstās no 45 līdz 73%. Dominējošais un brīnumaino reakciju izsaucošais augs ir vērmele, kas satur tādu vielu kā ‘thujone’. Sīkāk lasi šeit https://bar.lv/absinth/
- Question 2 of 8
2. Question
22 pointsCategory: UzlējumiKontroljautājums klientam par absinta pasniegšanu ir?
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Pierasts Absintu pasniegt “trakajā” metodē, bet ir taču arī klasisks veids kā baudīt dzērienu. 1. Shot glāzē ielejiet ½ ūdeni. 2.Virsū glāzei uzlieciet absinta karoti. 3. Karotei virsū uzlieciet cukura graudiņu. 4.Lejiet absintu virsū ūdenim pāri cukura graudiņiem 5. Ar karotes palīdzību enerģiski samaisiet sastāvu. 7.Izdzeriet ar vienu malku.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Pierasts Absintu pasniegt “trakajā” metodē, bet ir taču arī klasisks veids kā baudīt dzērienu. 1. Shot glāzē ielejiet ½ ūdeni. 2.Virsū glāzei uzlieciet absinta karoti. 3. Karotei virsū uzlieciet cukura graudiņu. 4.Lejiet absintu virsū ūdenim pāri cukura graudiņiem 5. Ar karotes palīdzību enerģiski samaisiet sastāvu. 7.Izdzeriet ar vienu malku.
- Question 3 of 8
3. Question
21 pointsCategory: UzlējumiAbsinta uzglabāšanas temperatūra ir
TEICAMI 21 / 21Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Absintu uzglabājiet temperatūrā no +18 līdz +20 0C, vēlams izvairīties no tiešiem saules stariem.
Nāksies pamācīties! / 21 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Absintu uzglabājiet temperatūrā no +18 līdz +20 0C, vēlams izvairīties no tiešiem saules stariem.
- Question 4 of 8
4. Question
21 pointsCategory: Uzlējumi‘Ouzo’ ir
TEICAMI 21 / 21Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
‘Ouzo’ ir stiprs alkoholisks aperitīva dzēriens ar anīsa garšu. ‘Ouzo’ ir populārs alkoholiskais dzēriens Grieķijā. Sīkāk par ‘Ouzo’ lasi šeit: https://bar.lv/ouzo/
Nāksies pamācīties! / 21 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
‘Ouzo’ ir stiprs alkoholisks aperitīva dzēriens ar anīsa garšu. ‘Ouzo’ ir populārs alkoholiskais dzēriens Grieķijā. Sīkāk par ‘Ouzo’ lasi šeit: https://bar.lv/ouzo/
- Question 5 of 8
5. Question
22 pointsCategory: UzlējumiOuzo tradicionāli bauda kopā ar
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
‘Ouzo’ pasniedz karafītē kopā ar auksta ūdens pudeli. Tālāk katrs sev glāzē atšķaida ‘ouzo’ ar auksto ūdeni sev tīkamās proporcijās. ‘Ouzo’ atšķaidot ar ūdeni kļūst blats (gandrīz kā piens) un zūd spēcīgā anīsa garša. Sīkāk par ‘Ouzo’ lasi šeit: https://bar.lv/ouzo/
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
‘Ouzo’ pasniedz karafītē kopā ar auksta ūdens pudeli. Tālāk katrs sev glāzē atšķaida ‘ouzo’ ar auksto ūdeni sev tīkamās proporcijās. ‘Ouzo’ atšķaidot ar ūdeni kļūst blats (gandrīz kā piens) un zūd spēcīgā anīsa garša. Sīkāk par ‘Ouzo’ lasi šeit: https://bar.lv/ouzo/
- Question 6 of 8
6. Question
31 pointsCategory: UzlējumiTurcijas nacionālais dzēriens ir
TEICAMI 31 / 31Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Lai arī musulmaņu tradīcijā alkohola lietošana netiek atbalstīta, tomēr Turcijā bez gardo vīnu un iecienītā alus dzeršanas, populāra ir arī īpašā dzēriena Raki („raki” – no arābu val. vārda araq – عرق [ʕaraq] – salds) pasniegšana un baudīšana. Tas ir Turcijas nacionālais dzēriens. Sīkāk: https://bar.lv/raki/
Nāksies pamācīties! / 31 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Lai arī musulmaņu tradīcijā alkohola lietošana netiek atbalstīta, tomēr Turcijā bez gardo vīnu un iecienītā alus dzeršanas, populāra ir arī īpašā dzēriena Raki („raki” – no arābu val. vārda araq – عرق [ʕaraq] – salds) pasniegšana un baudīšana. Tas ir Turcijas nacionālais dzēriens. Sīkāk: https://bar.lv/raki/
- Question 7 of 8
7. Question
22 pointsCategory: UzlējumiDžins ir dzēriens ar izteiktu
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Džins ir graudu destilāts, kas tiek savienots perfektā kombinācijā ar dažādām garšvielām. Dominējošais komponents ir kadiķogas. Alkohola saturs dzērienā ir 37,5–50%.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Džins ir graudu destilāts, kas tiek savienots perfektā kombinācijā ar dažādām garšvielām. Dominējošais komponents ir kadiķogas. Alkohola saturs dzērienā ir 37,5–50%.
- Question 8 of 8
8. Question
22 pointsCategory: UzlējumiDžinu biežāk dzer ar
TEICAMI 22 / 22Punkti🙂 Lieliski! Atbilde ir pareiza.
Kaut arī ir cilvēki, kuri mēdz baudīt džinu tīrā veidā vai ar ledu, tomēr vairāk dzēriens piemērots kokteiļos ar toniku un ar citām limonādēm vai, piemēram, ar citruss augļu sulām. Džinu var sajaukt ar dažāda veida aperitīva alkoholu, vermutu un liķieriem.
Nāksies pamācīties! / 22 Punkti🙁 Žēl, bet tava atbilde ir nepareiza.
Kaut arī ir cilvēki, kuri mēdz baudīt džinu tīrā veidā vai ar ledu, tomēr vairāk dzēriens piemērots kokteiļos ar toniku un ar citām limonādēm vai, piemēram, ar citruss augļu sulām. Džinu var sajaukt ar dažāda veida aperitīva alkoholu, vermutu un liķieriem.
Līderu saraksts: Uzlējumi
Vieta | Vārds | Pildīja | Punkti | Rezultāts |
---|---|---|---|---|
Table is loading | ||||
Pašlaik nav datu | ||||