Neparastākās kokteiļu sastāvdaļas
Ledus no 10 000 gadus veca ledāja Aļaskā
Ja vēlies sajust senatnes vēsmas, dodies uz Kentuki, tur tu par nieka $ 1 000 varēsi nobaudīt Vūdfordas piparmētru džulepu, kamēr skatīsies zirgu skriešanās sacīkstes. Šo dzērienu pasniedz īpašā, juveliermākslas Tiffany & Co glāzē.
Šūnakmens
Poraino akmeni bārmenis izmanto, lai iegūtu vissausāko Martini kokteili, kāds vien ir iespējams. Divus vai trīs olīšus novieto glāzes apakšā un pārlej ar atdzesētu dzērienu.
Jūras ezis
Losandželosā ‘’Pot Bar’’ ir iespēja izmēģināt kokteili, kurā tiek pievienots jūras ezis un ūdenszāles. Šā kokteiļa pamatā ir tekila. Interesanti ir arī tas, ka nepareizi pagatavots jūras ezis ir ļoti indīgs.
Kalmāra tinte
Londonā ‘’The London Cocktail Club’’ klientiem tiek piedāvāts kalmāra tintes ‘sauers’ , ko radījis J.J. Goodman. Tintes sāļums un agaves sīrupa saldums liks tavām garšas kārpiņām apjukt.
Aknu pastēte – Foie Gras
Īpaši pagatavotā pīles pastēte tiek izmantota ‘’Andre’s” bārā Las Vegasā, kur tā ir īpašā Martini sastāvā. Bet savukārt Portlandā (ASV) bārā ‘’Ox’’ ar šo pastēti dekorē burbona kokteili ko dēvē par ‘’Foie the Hell of it.’
Šķidrais slāpeklis
Pēdējā laikā pat ļoti iecienīts ir šķidrais slāpeklis, ko izmanto dažādu kokteiļu dzesēšanā, saldēšanai un maģiska efekta radīšanai. Sava aukstumu dēļ, tas ir īpaši bīstams, ja netiek pareizi pielietots.
Iesūtīja: Sanita Slezkina