Ledus ir pašsaprotama lieta, ko sasaldējam mājas apstākļos vai nopērkam gatavu veikalā. Bet bāra ikdienā šis vienkāršais produkts ierindojas pie vienām no svarīgākajām sastāvdaļām, ko katru […]
45 ml тekila gaišā; 20 ml persiku liķieris; 5 ml aveņu liķieris; 10 ml svaigi spiesta laima sula; Метode: kratīt un izkāst Glāze: Martini Dekors: karambola […]
Šā gada deviņos mēnešos populārākais alkoholiskais dzēriens Latvijā bijis alkoholiskais kokteilis “Cēsu Džons”, bet iecienītākā alus šķirne bijusi AS “Aldaris” ražotais “Apinītis stiprais”, liecina Valsts ieņēmumu […]
Cik bieži pasūtot kokteili Tu zini, kāds ir tā stāsts? Kokteiļi ir liela daļa no mūsdienu dzīves stila. Pastāv interesanti veidi, kā pasniegt jebkuru kokteili, ik […]
Nav ne mazāko šaubu, ka 20. gs. sākumā Latvijā bija grezni restorāni, kur piedāvāja augsta līmeņa virtuvi. Rīgā tika piedāvātas dažādas virtuves, piemēram, krievu, vācu, ebreju, […]
Salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm Latvijas patērētāji ir prasīgāki, intervijā norāda alus darītavas AS “Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere. “Latvijas iedzīvotāji ir prasīgāki, domājams, tāpēc, ka alus […]
30ml Gaišais rums 30ml Meloņu liķieris 30ml Svaigi spiesta citronu sula Dekorācija: Ķirsis (Maraschino) Metode: Sakratīt un izkāst Glāze: Martini Visus komponentus kopā ar ledu sakratīt […]
Sievietes, kas, ievērojot mediķu rekomendētos ierobežojumus, dzer vīnu ne vairāk par vienu glāzi dienā, tomēr pakļauj riskam savu veselību un dzīvību – kā liecina jauns ASV […]
Long drink izmēra kokteiļi, kurus pasniedz tikai auglī. Ļoti iecienīti kokteiļi ir Karību salās. Smalcināts ledus + Rums, tekila, pisco, kašasa un citi alkoholiskie dzērieni (nerekomendējams […]
Uldis ir pabeidzis Rīgas jūras akadēmiju un pēc specialitātes ir stūrmanis. Jūrā gājis 5 gadus. Kāpēc tad izvēlējies bārmeņa arodu? Izrādās par iemeslu ir bijusi tieši […]
Sākot ar šodienu, alus darītavas AS “Aldaris” izpilddirektora amatā iecelts Veli Pekka Tennila, nomainot līdzšinējo uzņēmuma vadītāju Tomasu Kure Jakobsenu, kurš savukārt amatā tika iecelts šā […]
Kas jāievēro, lai izvairīties no soda? Noderīga informācija topošiem bārmeņiem un topošiem bāru vadītājiem. Darbu bārā regulē pārtikas uzraudzības (PVD) normatīvi. Mēģināšu izklāstīt normatīvus, saprotamā valodā. […]
Reģions ir viens no jaunākajiem Francijā, taču Elzasas vīni ar nosaukumu „vins d’Aussay” ir pazīstami kopš viduslaikiem, kad tie rotāja karaliskos galdus. Elzasas teritorijas rietumos atrodas […]