Grieķijas vīni
Grieķija ir viena no vecākajām vīna ražotājvalstīm pasaulē ar savām tradīcijām un vīnu gatavošanas metodēm. Grieķijas vīndari ir saglabājuši senas vīna ražošanas metodes, kuras ir absolūti atšķirīgas no tradicionālajām. Grieķijā var sastapt vīnogu šķirnes, kuras tika audzētas jau pirms mūsu ēras. Pateicoties īpaši karstajam klimatam, baltvīni sanāk piesātināti un koncentrēti, bet sarkanvīni tumši, samtaini un ļoti aromātiski. Populāri Grieķijā ir ražotie saldie muskatvīni, kā arī sausie baltvīni no vietējās vīnogu šķirnes Robola un Roditis. Izcils ir arī Naoussa sarkanvīns.Viens no lielākajiem un izcilākajiem Grieķijas vīna reģioniem ir Peloponnese. Šeit tiek ražoti gandrīz trešdaļa no visiem Grieķijas vīniem. Reģions sevī iekļauj izcilus vīna ražošanas centrus. Patras, Mantina un Nemea. Interesanti ir Namea vīni, kura krāsa ir praktiski melna. Labākie šī reģiona vīndari ir Boutari, Achaia, Andrew PCambas, Kourtakis, Semeli, Skouras.
Ziemeļu Grieķija ir slavena ar Macedonia, Naoussa un Thrace vīnu darītavām. Naoussa teritorijā tiek radīts pats izcilākais grieķu sarkanvīns no vietējās vīnogu šķirnes Xinomavro. Vēl viens nozīmīgs vīna reģions ziemeļu Grieķijā ir Cotes de Meliton. Šeit tiek ražoti izcili jauktie vīni no vietējām un franču vīnogu šķirnēm.
Centrālā Grieķijas teritorija, Rapsani un Ankhialos ir slavena ar saviem sausajiem baltvīniem. Savukārt Grieķijas salās tiek ražoti apmēram 20% no visiem Grieķijas vīniem. Īpaši izcili vīni nāk no Krētas un Samoe vīnu darītavām.