BAR.LV LOGO 23BAR.LV LOGO 23BAR.LV LOGO 23BAR.LV LOGO 23
  • BĀRMEŅU KURSS RĪGĀ
    • Mācību programma – līmeņi
  • VEIKALS
    • Kursi On line
    • Bārmeņa instrumenti
    • Kā kļūt par labāko oficiantu?
    • Kā atvērt savu sapņu bāru?
    • Destilācijas iekārtas
    • Kandžas aparāti
  • ON LINE KURSI
  • BLOGS
    • Bārmeņu šovs
    • Bārmeņu skolas publikācijas
    • Dzērieni
    • Bez. alk. dzērieni
    • Bāri
    • Glāzes bārā
    • Pasaules restorāni
    • Pētījumi
  • RECEPTES
  • Русский
✕

Absinthe – baudīšanas īpatnības

“Zaļā feja” jeb absints (apsinthion grieķu valodā nozīmē – neizdzerams) ir stiprs alkoholisks dzēriens ar anīsa garšu, kura stiprums ir no 45 līdz pat 73 grādiem. Absints dubults destilāts ar rūgtenu garšu, spirts pagatavots no vīna, kartupeļiem, bietēm vai graudiem, kombinējot to ar dažādiem zālaugiem. Taču galvenā absinta sastāvdaļa ir vērmeles, kas tiek lietotas kā antiseptisks, stimulējošs un sāpes remdējošs līdzeklis. Vērmeļu eļļas sastāvā esošās ķīmiskās vielas izraisa halucinācijas, miegainību un apātiju.
Plaši pazīstams absints kļuva 19.gs vidū, kad franču karavīri dzēra absintu, lai izārstētu drudzi, taču drīz vien dzēriens ieguva popularitāti mākslinieku un bohēmistu aprindās, to lietoja tādas personības kā Pikaso, Hemingvejs, Degas, Van Gogs un uzskatīja, ka absintam piemīt burvju spēks, kas sniedz iedvesmu.
Zinātnieki ir secinājuši, ka no kvalitatīvām izejvielām ražots absints neizraisa pēkšņas un dīvainas cilvēka garīgās pārvērtības un tas nav kaitīgāks par jebkuru citu alkoholisko dzērienu.
Tā kā tīrā veidā absints nav baudāms, daudziem tas pat šķiet nedzerams,tad laika gaitā ir radušās vairākas metodes (rituāli), kā baudīt “zaļo feju”.

absints karote

Mūsdienās tiek pielietota savulaik atzītā franču absinta dzeršanas metode – uz glāzes, kurā ielieti 40 ml absinta, uzliek speciālu karoti, bet uz karotes novieto cukura graudiņu, kam lēnām lej virsū aukstu ūdeni. Cukurūdenim sajaucoties ar absintu, veidojas bāli zaļgans duļķains šķidrums, ko dēvē arī par „Absinthe drip”.
Līdz ar franču populāro metodi, arī čehu rituāls ir visai populāra un atzīta metode. Sākums tāds pats kā franču metodei – uz glāzes kurā ielieti 40ml absinta uzliek speciālu karotīti,bet uz karotītes šoreiz tiek novietots absintā izmērcēts cukura graudiņš, kuru aizdedzina.Kad cukurs ir izkusis, to iemaisa absinta glāzē un izdzer.

absints karotes

Kas tad ir speciālās karotītes?
Absinta speciālās karotītes ir ar caurumiņiem, lai uz to varētu novietot cukura graudiņu un ar to veikt viss dažādākos rituālus,kā piemēram jau augstāk minēju – to aizdedzināt,vai arī tam virsū liet ūdeni. Absintam paredzētās speciālās karotes ir pieejamas jebkuram absinta cienītājam gan veikalos,gan inrernetā,taču to cena svārtās no pāris eiro līdz pat pāris tūkstoš eiro. Karošu dizainu klāsts ir ārkārtīgi milzīgs, kā arī šo karotīšu izgatavošanas materiāli ir dažādi.

Absinta strūklakas!
Absinta strūklakas paredzētas, lai sagatavotu savu dzērienu vienlaikus vairākām personām. Tie rada īpašu atmosfēru, it īpaši lielākās cilvēku grupās. Šīs strūklakas ir aprīkotas ar 1. 2. 4. un pat 6. krāniem, kur vienlaikus lēni un nesteidzīgi līst ārā absints.

absints strukla

Piemeklēta glāze.
Arī glāze, no kuras bauda absintu ir speciāli izmeklēta. Glāze vizuāli atgādina cordial glāzi, taču ir lielāka kā flute glāze.Tā pat kā speciālās absinta karotes, arī glāzes ir lielā izvēļu vairumā. Tās ir viss dažādākās,kā arī to vērtība ir no eiro līdz par pāris desmitiem eiro.

absints glazes

Absinta pīpes.
Absinta pīpes pirmsākumi meklējami čigānu kultūrā jau daudzus gadus atpakaļ.Šī metode krasi atšķirās no pamata metodēm ar cukura graudiņu,taču katrā kultūrā savas īpatnības.Metode ir pa visam vienkārša – pīpes apakšā saliek smalko ledu, pašu pīpi piepilda ar absintu un to izdzer.

absints pipe

 

Autors: Rebeka Kutuzova

Поделись в соцсетях

Tev varētu patikt

26. jūlija, 2019

Lietuvas nacionālie dzērieni


Lasīt vairāk
26. jūlija, 2019

Mamajuana (Mamahuana)


Lasīt vairāk
26. jūlija, 2019

Interesanti sīrupi un mikstūras kokteiļu miksologiem


Lasīt vairāk
26. jūlija, 2019

Biteri bāros, jeb rūgt-vielas kokteiļiem


Lasīt vairāk
26. jūlija, 2019

Indīgu čūsku degvīns


Lasīt vairāk
26. jūlija, 2019

Dziednieciskie spirta uzlējumi – receptes


Lasīt vairāk

Kategorijas

  • Bar.lv bārmeņu kursi (18)
    • Atsauksmes par Bar.lv kursiem (7)
  • Bāri (39)
    • Latvijas bāri (16)
    • Top bāri (5)
      • Kokteiļu bāri (1)
      • Panorāmas skats (1)
  • Bārmeņi (19)
  • Bārmeņu skolas publikācijas (145)
  • Bārmeņu šovs (2)
  • Bez. alk. dzērieni (22)
    • kafija (10)
    • Kava (1)
    • Tēja (3)
  • Dzērieni (216)
    • Absints (2)
    • Akvavit (1)
    • Alus (14)
    • Araks (1)
    • Brendiji (17)
    • Kandža, Samagons, Šmakovka, Dzimtenīte (4)
    • Liķieri (62)
      • Receptes liķieru (25)
    • Raki (2)
    • Rums (1)
    • Tekila (1)
    • Uzlējumi (8)
    • Vermuts (2)
    • Vīni (45)
      • Austrālijas vīni (1)
      • Dzirkstošs vīns (3)
      • Francijas vīni (11)
      • Itālijas vīni (1)
      • Japānas vīni (1)
      • Latvijas vīni (4)
      • Portugāles vīni (2)
      • Spānijas vīni (5)
    • viskiji (15)
      • Amerikāņu viskijs (1)
      • Īru viskijs (1)
      • Japānas viskijs (1)
      • Skotu viskijs (5)
    • Vodka (13)
  • glāzes bārā (1)
  • Humors (7)
  • Interesanti (65)
  • Kokteiļu veidi (24)
  • Pasaules restorāni (2)
  • Pētījumi (25)
  • Video (2)
  • Virtuāla bārmeņu skola (64)
  • Visas kokteiļu receptes (204)
    • ar absintu (4)
    • ar alu (2)
    • ar augļiem, ogām. (6)
    • ar brendiju (7)
    • ar cachaca (3)
    • ar džinu (26)
    • ar kafiju (2)
    • ar lieķieriem (27)
    • ar pastis vai raki (1)
    • ar Rīgas melno balzāmu (1)
    • ar rumu (35)
    • ar saldējumu / piena produktu (7)
    • ar šampanieti (6)
    • ar tēju (2)
    • ar tekilu (22)
    • ar vermutu (2)
    • ar vīnu (2)
    • ar viskiju (19)
    • ar vodku (49)
    • Bezalkoholiski kokteiļi (30)
      • mokteiļi (1)
      • smūtiji (3)
    • modernā klasika (39)
    • rekomendējam (15)
    • šoti (25)
  • Zīmoli (70)

Destilācijas iekārtas spirta ražošanai mājās

Tavs kabinets

Bārmeņu kurss On Line saturs

Captcha loading...

*pieteikties un izmantot sistēmu var tikai pēc pirkuma.

Sazinies ar mums:


t. +37126124900
info @ bar.lv

Uzņēmuma rekvizīti:
SIA ``RT CONSULT LTD
Reģ. Nr. 40203308232
Banka: Swedbank AS
Konts: LV50HABA0551050581125
Biroja adrese:
Kārļa Ulmaņa gatve, 2, Rīga, L:atvija, LV-1004

Noderīgas saites:

  • Jautājumi un atbildes par bārmeņu kursiem
  • Mācību programma
  • Cik maksā bārmeņu kursi?
  • Nodarbību grafiks
  • Noteikumi un distances līgums
  • Privātuma politika

Pirkumi internetā

  • Klātienes kurss bārmeņiem
  • Bārmeņu kurss ON LINE
  • Citi kursi on line
  • Destilācijas iekārtas
  • Preces bārmeņiem

© 2023 Betheme by Muffin group | All Rights Reserved | Powered by WordPress
    0

    €0.00

    • No translations available for this page
      ✕

      Pieteikšanās

      Aizmirsāt paroli?

      Izveidot kontu?

      WhatsApp us