Šokolādes liķieris “Creme de Cacao” – recepte
Šokolādes liķieri gaišā vai brūnā krāsā ražo daudzas valstis, taču biežāk sastopami ir „Marie Brizard”, „Bols” un „De Kuyper” kompāniju produkti. Vārds „creme” norāda uz to, ka šie liķieri ir ar zemu alkohola saturu 15 – 25% un nedaudz saldāki par pārējiem.
Šokolādes liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot šādi:
300 gr šokolādes
1.5 l vodkas vai brendija
1 šķipsniņu vaniļas
400 ml piena
1 kg cukura
300 ml ūdens
Šokolādes tāfelītes sarīvējiet un aplejiet ar vodku, pievienojiet vaniļu un visu labi samaisiet. Sastāvu turiet vismaz 1 nedēļu, regulāri pakratot tilpumu. Pēc tam, pienu kopā ar ūdeni un cukuru sildiet uz lēnas uguns līdz sanāk sīrupveidīga masa. Sīrupu pievienojiet vodkas uzlējumam, labi samaisiet un turiet sastāvu vēl vismaz 3 nedēļas, regulāri pakratot trauku. Pēc tam liķierīti filtrējiet caur marlīti vai sietiņu.