Apelsīnu liķieris – recepte
Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Atceries, kokteiļos apelsīnu liķieri var aizstāt ar pomerances (apelsīnu paveids) liķieriem, tādiem kā Triple Sec, Cointreau vai Curaçao liķieriem vai Grand Marnier. Tomēr jāņem vērā to, ka alkohola saturs un dzēriena krāsa šiem liķieriem var būtiski atšķirties.
Apelsīnu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot šādi:
250 gr svaigu apelsīnu miziņu
150 gr žāvētu apelsīnu miziņu
1 l vodku
750 gr cukuru
Apelsīnu miziņas sagrieziet sīkos gabaliņos un aplejiet ar vodku. Sastāvu turiet slēgtā tilpumā, siltā vietā vismaz 3 nedēļas. Pēc tam uzlējumu izkāsiet. Cukuram pievienojiet apmēram 1,5 glāzi uzlējuma un vāriet līdz sanāks sīrupveidīga masa. Gatavu sīrupu nedaudz atdzesējiet un pievienojiet pārējam uzlējumam un atkārtoti turiet slēgtā tilpumā vismaz 2 nedēļas.