Slivovitz
Vārds „Slivovitz” ir cēlies no slāvu vārda „zilā plūme”. Šī brendija ražošana ir pazīstama jau no viduslaikiem. Dzērienu ražo Polija un citas valstis, bet lielākās ražotājvalstis bija Bosnija un Dienvidslāvija, diemžēl pēdējā kara rezultātā tika iznīcinātas daudzas rūpnīcas. Brendija ražošanā izmanto zilās plūmes no kokiem, kuri ir sasnieguši vismaz 20 gadu vecumu. Sākotnēji plūmju biezeni raudzē 7,5 tūkstošu litru lielās cisternās apmēram 3 mēnešus. Pēc tam notiek dubulta destilācija, pēc kuras plūmju spirtu iztur ozolkoka mucās vismaz 2 gadus. Slivovitz brendijs var tikt pārdots pudelēs un mazās koka muciņās. Ir arī Slivovica neizturēta, caurspīdīga.
P.S.
Ja tev šis materiāls liekas nepilnīgs – iesaisties diskusijā!