Bumbieru liķieris – recepte
Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas. Bumbieru liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši, izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, piemēram, šādi:
1. variants
1,5 – 2 kg bumbieru
1,5 l vodkas
2 – 3 rūgtās mandeles
1 šķipsniņu kanēļa
5 – 6 krustnagliņas
1 kg cukura
1,5 l ūdens
Bumbierus sagrieziet sīkās šķēlītēs vai sarīvējiet ar rupju rīvi, pievienojiet visus pārējos komponentus un turiet slēgtā traukā vismaz 2 nedēļas, katru dienu pakratot sastāvu. Pēc tam liķieri filtrējiet un atkārtoti turiet slēgtā traukā. Pilnībā liķieris nogatavosies tikai pēc 5 mēnešiem.
2. variants
1.5 – 3 kg bumbieru
750 gr cukura
500 ml ūdeni
1l vodkas
Nomazgājiet bumbierus un sarīvējiet tos ar rupju rīvi. Aplejiet ar vodku un turiet slēgtā traukā 4 – 5 nedēļas. Pēc tam sastāvu izkāsiet caur sietiņu vai marlīti. Ūdeni kopā ar cukuru vāriet līdz sanāks sīrupveidīga masa. Sīrupu atdzesējiet, pievienojiet vodkas uzlējumam un paturiet slēgtā traukā vēl kādu laiku.