Zemeņu liķieris – recepte

Parasti šie ir vienkārši galda liķierīši, kurus ražo daudzas kompānijas.
Zemeņu liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot arī paši izmantojot mūsu portālā izvietoto liķieru pagatavošanas informāciju. Vai, piemēram, šādi:
1-3 kg zemeņu
400 gr cukuru
1 l vodku
200 ml ūdeni
Tīras zemenes samīciet un aplejiet ar vodku. Sastāvu turiet slēgtā traukā, siltā vietā vismaz divas dienas. Papildus paņemiet apmēram 200 gr zemenes, aplejiet ar ūdeni un arī turiet slēgtā traukā vismaz divas dienas. Tad zemenes ar vodku izkāsiet caur sietiņu vai marlīti. Ūdeni, kurš bija uzliets uz zemenēm izkāsiet caur sietiņu un vāriet kopā ar cukuru, līdz izveidojas sīrupveidīga masa. Sīrupu pievienojiet vodkas uzlējumam un paturiet slēgtā traukā vēl kādu laiku.