Piparmētru liķieris izteikti zaļā vai gaišā krāsā, kuru ražo daudzas valstis, taču biežāk sastopami ir „Marie Brizard”, „Bols” un „De Kuyper” kompāniju produkti. Vārds „creme” norāda uz to, ka šis liķieris ir ar zemu alkohola saturu 15 – 25% un nedaudz saldāks par pārējiem.
Piparmētru liķieri, personīgai lietošanai, varat pagatavot šādi:
5 – 6 piparmētru stiebriņus
500 ml brendiju vai konjaku
400 gr cukura
200 ml ūdeni
Piparmētru stiebriņus ielieciet litra pudelē un virsū uzlejiet brendiju. Visu sastāvu turiet aizkorķētā pudelē vismaz nedēļu. Tad uzlējumu izkāsiet caur marlīti vai sietiņu. Cukuru vāriet kopā ar ūdeni līdz izveidojas sīrupveidīga masa. Sīrupu pievienojiet uzlējumam. Samaisi.